FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

A venit prima ofertă pentru Torje » 600.000 de euro din Serie A

În 2011, Torje a devenit om de bază în
În 2011, Torje a devenit om de bază în "naţională" Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 06 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 05 iunie 2011 21:16

Cesena îl vrea doar împrumut pe Gabi, cu opţiune de transfer definitiv pentru 4 milioane de euro

Lokomotiv Moscova, Hamburg, Wolfsburg, Lille sînt formaţiile care l-au monitorizat în ultima vreme pe Gabriel Torje şi de la care încă se aşteaptă propuneri consistente de transfer. Nici una dintre ele nu a făcut însă nici o ofertă scrisă pînă în acest moment. Doar vorbe şi promisiuni cu multe zerouri, dar nimic concret!

O singură scrisoare de intenţie a ajuns pe adresa clubului din Ştefan cel Mare pentru mijlocaşul de 21 de ani. De la Cesena, locul 15 în ediţia recent încheiată în Serie A, club ce doreşte să nu mai simtă emoţiile retrogradării în viitorul sezon. Propunerea e de opt ori mai mică decît îşi dorea conducerea: 600.000 de euro pentru un împrumut pe un an, cu opţiune de transfer definitiv vara viitoare!

Îl vor şi pe Alexe
Şefii ar fi de acord cu această variantă dacă nu va apărea în următoarele două săptămîni ceva mai interesant, însă le-au pus o condiţie italienilor: "Să rămînă la noi în preliminariile pentru Europa League! Gabi e un jucător determinant pentru Dinamo". Reprezentanţii Cesenei n-au reacţionat pozitiv, considerînd că Torje ar trebui să prindă pregătirea de vară la formaţia italiană încă de la început, pentru a se integra cît mai bine.

De ce s-ar mulţumi Dinamo cu o sumă atît de mică? "Există datorii mari la club şi doar din vînzări de fotbalişti se pot acoperi găurile", explică o sursă din cadrul clubului. Cesena mai urmăreşte un dinamovist, pe Marius Alexe, pe care îl doreşte în aceleaşi condiţii de transfer ca pe Torje. Pentru Alexe, fraţii Becali, cei care îl reprezintă, mai au şi alte variante.


2 driblinguri a reuşit Torje în partida cu Bosnia, cele mai multe din echipa României, alături de Sînmărtean. Gabi a bifat şi două şuturi pe poartă


Îl vor pînă în 2015
În condiţiile în care se va accepta oferta de împrumut pe un sezon de la Cesena, şefii intenţionează să se asigure că nu-l vor pierde gratis pe Torje în cazul în care italienii nu vor activa clauza de transfer definitiv. Asta deoarece internaţionalul dinamovist mai are doar un an şi jumătate contract cu gruparea din Ştefan cel Mare. Conducerea îşi doreşte o prelungire a acordului cu Gabi pînă în vara lui 2015, fapt ce ar implica şi o mărire a salariului, cifrat acum la 116.000 de dolari pe an.

Terim: "Ce jucător!"
La partida de vineri, dintre România şi Bosnia (3-0), a asistat şi Fatih Terim, noul antrenor al lui Galatasaray. Însoţit de cîţiva agenţi din Italia, dar şi de fraţii Victor şi Ioan Becali, tehnicianul de 57 de ani a fost încîntat de calităţile lui Gabriel Torje. "Ce jucător acest număr 11 al României!", a exclamat Terim către cei aflaţi în jurul său, după care şi-a luat date despre micuţul mijlocaş.

Playtech: Ce a făcut fiul lui Petrică Cercel la cimitir. Momente tulburătoare înainte de înmormântare


Comentarii (40)
fcgeo
fcgeo  •  06 Iunie 2011, 23:13

"De ce s-ar mulţumi Dinamo cu o sumă atît de mică? "Există datorii mari la club şi doar din vînzări de fotbalişti se pot acoperi găurile", explică o sursă din cadrul clubului."SI ZICETI CA ACESTI BANI (600 000 DE EURO)VA AJUNG SA VA PLATITI TOATE DATORIILE, ADICA TOATE CELE 15 MILIOANE DE EURO SI VA MAI SI RAMAN BANI ,NU???? SI ZICETI CA-L VOR SI PE ALEXE TOT CU ATAT?? ADICA 2 IN 1?OARE NU-I VOR SI PE TUCUDEAN,BALGRADEAN SI GANEA TOT IN ACELAS PRET???MAI OAMEWNILOR ASTIA ISI BAT JOC DE VOI SI VOI RADETI. TREBUIA SA LE TRANTITI USA IN CAP SI UN ARSENAL DE INJURATURI IN FRUNTE.VA DA VOUA 600 VA MAI DA INCA 4 MILIOANE IN RATE DACA VA MA DA DUPA CARE EI IL VAND CU 16 MILIOA

luciano86
luciano86  •  06 Iunie 2011, 14:30

doar 9700$ pe luna? eu credeam ca un jucator de valoarea lui are peste 15000$ - 20000$ (180000$ - 240000$ pe an)

ghitza_dinamo
ghitza_dinamo  •  06 Iunie 2011, 13:14

nu l-as da la galata:) mai bine la hamburg sau lile

Vezi toate comentariile (40)
Comentează