FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Academia ”câinilor”, de la curaj la eficiență » Ce așteptări au dinamoviștii de la cea mai tânără echipă a campionatului

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2016 17:41

"În prima etapă a anului 2016, Dinamo a aliniat cea mai tânără echipă din Liga 1. Mă refer aici și la primul 11, dar și la ce rezerve au fost". Afirmația îi aparține lui Ionel Dănciulescu, iar cuvintele directorului sportiv al roș-albilor au acoperire.

Roș-albii continuă lupta pentru titlu, ajungând pe locul 2 la doar 3 puncte de Astra, și datorită eficienței tinereții din cadrul lotului. Valentin Costache, 17 ani, a marcat golul victoriei cu FC Botoșani (1-0). Dorin Rotariu, 20 de ani, a fost căpitanul formației.

Vlad Olteanu, 19 ani, a debutat în Liga 1, fundașul stînga jucând fără greșeală. Pe bancă, rezerve au fost Cristian Dima, 16 ani, Andrei Târcoveanu, 18 ani, și Laurențiu Corbu, 21 de ani. Pe teren, au fost și Hanca, 23 de ani, și Marc, 22 de ani, fotbaliști foarte tineri. Cum explică dinamoviștii promovarea tinerilor?

Cum să descoperi un copil

"Un mare merit îl are și Mircea Rednic care știe cum și când să-i folosească pe tineri, fiindcă nu-i poți arunca oricum și oricând în focul luptei. La Dinamo nu e doar vorbă, ci și fapte. Punem mare preț pe juniori, dar contează și talentul antrenorului, nu doar oamenii care observă diverși copii talentați.

Noi, cei mai în vârstă, trecuți prin fotbal, încercăm să-i învățăm de bine, după mai contează și cum vor crește ei. Dinamo va oferi tinerilor șanse să joace", a comentat Ionel Dănciulescu.

Fostul golgeter al Ligii 1 este unul dintre cei care au influențat sosirea lui Valentin Costache la Dinamo.

"Sorin Popescu, campion național la juniorii B cu generația lui Patrick Petre și Târcoveanu, mi-a zis, într-o zi, să vin să văd un puști talentat. Era Costache. A jucat foarte bine, era foarte ambițios, m-a impresionat, am vorbit cu Gabi Răduță, iar cei de la club s-au ocupat apoi de legitimarea lui. Îmi place să am o relație bună cu toți antrenorii de la centrul de juniori, fiindcă ei îți pot recomanda tinere talente", a mărturisit Danciu-gol pentru Gazeta Sporturilor.

Costache a vrut la Dinamo

Gabriel Răduță, șeful centrului de copii și juniori ai clubului, a detaliat: "Dinamo l-a adus în urmă cu un an și jumătate pe Costache, de la CSȘ 2 București. Băiatul a dorit neapărat să joace la clubul nostru, cuvântul lui a fost decisiv. L-am urmărit la câteva meciuri alături de antrenorii de la centru.

Are o tehnică bună în regim de viteză, o biomecanică bună de lovire a balonului, trebuie să avem grijă de el și de ceilalți copii să nu se piardă, ci să crească. Trebuie să-i folosim ambiția și tinerețea în mod pozitiv. E într-un mediu bun la Dinamo, dar Costache, la fel ca și alți tineri, nu trebuie să se culce pe o ureche după doar o prestație reușită".

4 puncte
au adus tinerii lui Dinamo, Costache (gol decisiv cu Botoșani) și Patrick Petre (golul egalizator cu Viitorul), suficiente pentru a califica echipa în play-off

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
917516058278640
Marius Nica  •  16 Februarie 2016, 10:17
Postat de travka pe 15 Februarie 2016, 22:33

astia ma?? ce La Masia, sa vezi aici academie la mimamo, numa talente si sperante, dupa Rotariu care a fost transferat deja de vreo 2 ani de Manchester United, Costache asta pleaca direct la Barcelona sau Real Madrid, cand a vazut Florentino Perez golul contra marei echipe a Botosaniului din 4 metri cu poarta goala a innebunit, a zis ca banii nu conteaza si ca o sa sparga o suma record pt transfer, care sa depasesca transferurile lui Ronaldo si Gareth Bale =))))))

Ai dreptate. E de preferat sa aduci pensionari ca marica si bourceanu, ecumenici precum Tamas , eruditi precum reghe manelistul si sotul sau cu perie-n cap. Intelectualio rasati precum jiji celula 12 si *** galerii ca ele voastre care se aduna sa sustina prin parcuri echipe de oldboys. Apropo, saptamana asta pe unde va antrenati, unde jucati, cum va numiti?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

travka
travka  •  15 Februarie 2016, 22:33

astia ma?? ce La Masia, sa vezi aici academie la mimamo, numa talente si sperante, dupa Rotariu care a fost transferat deja de vreo 2 ani de Manchester United, Costache asta pleaca direct la Barcelona sau Real Madrid, cand a vazut Florentino Perez golul contra marei echipe a Botosaniului din 4 metri cu poarta goala a innebunit, a zis ca banii nu conteaza si ca o sa sparga o suma record pt transfer, care sa depasesca transferurile lui Ronaldo si Gareth Bale =))))))

sorin.pch
sorin.pch  •  15 Februarie 2016, 21:55
Postat de juliusmad pe 15 Februarie 2016, 19:44

Mda, aș paria pe o bere virtuală ca dinamo o să se claseze pe locurile 5-6 în play off cu tot tineretul asta extrem de talentat.

asa este. si mai stiu ca si la inceputul campionatului ai pariat ca nu prindem play-off-ul. nu mai paria asa mult ca nu te pricepi la fotbal si sigur nu ai bani sa onorezi pariurile pierdute....

Vezi toate comentariile (19)
Comentează