FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI - FARUL

UPDATE Clinceni - Farul, AMÂNAT! Când s-ar putea juca meciul

Academica Clinceni - Farul e programat sâmbătă, de la ora 17:00, dar meciul are șanse infime să se dispute
Academica Clinceni - Farul e programat sâmbătă, de la ora 17:00, dar meciul are șanse infime să se dispute

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 ianuarie 2022 09:48 / Actualizat sambata, 29 ianuarie 2022 13:58

Meciul Academica Clinceni - Farul a fost amânat din cauza absențelor numeroase din lotul gazdelor.

UPDATE, ORA 13:53// Clinceni - Farul, mutat pe 17 februarie!

LPF a anunțat că partida Academica Clinceni - Farul Constanța a fost amânată, iar meciul va fi reprogramat în data de 17 februarie 2022.

Meciul Academica Clinceni-Farul Constanța, contând pentru etapa a 23-a a Campionatului Național Casa Liga 1, ediția 2021-2022, inițial programat pentru a se juca în ziua de sâmbătă, 29 ianuarie, ora 17.00, a fost amânat. 

LPF a luat această decizie deoarece echipa gazdă are patru jucători testați pozitiv cu SARS-CoV-2, raportat la numărul celor 15 jucători eligibili, aflați pe listele A și B, situație care aduce clubul în imposibilitatea de a înscrie pe raportul de arbitraj 13 jucători, dintre care cel puțin un portar. În conformitate cu prevederile Principiilor de desfășurare competiții aferente sezonului 2021-2022, meciul a fost amânat și va fi reprogramat în data de 17 februarie 2022, în acord cu opțiunea deținătorului de drepturi media. 

- Comunicat LPF.ro

UPDATE 09:40 // Clinceni - Farul, amânat!

Partida dintre Academica Clinceni și Farul trebuia să se dispute azi, de la ora 17:00, însă a fost amânată, anunță digisport.ro, deținătorul drepturilor TV. Motivul? Ilfovenii nu au 13 jucători disponibili (între care un portar), așa cum prevede regulamentul.

Meciul s-ar putea disputa abia pe 17 februarie, de la 20:00.

Știrea inițială: Încă 3 jucători testați pozitiv cu Covid la Clinceni

„Avem 3 noi jucători testați pozitiv cu COVID, plus preparatorul fizic. Nu cred că putem găsi 13 să-i trecem pe foaie”, a declarat Augustin Călin, directorul sportiv al ilfovenilor, la „Digi Sport Special”.

Denis Alibec a plecat de la CFR Cluj » Cu cine a semnat
CFR CLUJ
Denis Alibec a plecat de la CFR Cluj » Cu cine a semnat

Academica Clinceni - Farul, în AER

Din informațiile GSP, Clinceni are doar 11 jucători apți în acest moment, doi fotbaliști de pe lista A și doi de pe lista B fiind testați recent pozitiv la COVID.

LPF trebuie să ia o decizie în privința partidei în următoarele ore.

Gică Popescu anticipa înainte de Clinceni - Farul: „Vor să amâne meciul”

Gică Popescu a susținut aseară că ar exista riscul ca partida să nu se dispute. 

Președintele Farului a declarat că a primit informații că vineri cei de la Clinceni se vor testa împotriva COVID și că portarul Andrei Ureche va fi declarat pozitiv, astfel ca meciul să se amâne. Culmea, Ureche este unul dintre cei 3 jucători testați pozitiv!

Gică Popescu nu-l menajează pe Boloni: „E puțin deplasat! Parcă a vorbit Mesia fotbalului mondial”
DECLARAȚIE
Gică Popescu nu-l menajează pe Boloni: „E puțin deplasat! Parcă a vorbit Mesia fotbalului mondial”

„Vreau să spun ceva ce am auzit. Îmi cer scuze dacă nu e așa. Avem informații că Academica Clinceni dorește să amâne meciul de sâmbătă. Explicația ar fi că are pe lista A doar 6 jucători, dintre care un portar, și pe lista B are 10 jucători. Mâine (n.r. - vineri) se va face un test COVID, s-ar putea ca portarul să fie infectat și să nu poată să joace.

Sunt informații din interiorul clubului din Clinceni. Dacă se va întâmpla asta, mi se pare o chestiune deplasată, ca să n-o numesc altfel. Noi am tras un semnal de alarmă către Liga Profesionistă de Fotbal în cursul zilei de astăzi (n.r. - joi).

Nu vrem să mai trecem prin ce am trecut la acel meci cu FCSB. Dacă cei de la Clinceni au de gând să facă acest scenariu, să le treacă. Argumentul lor că au un singur portar, care poate fi infectat. Dar nu i-a împiedicat nimeni să-și pună pe listă un al doilea și al treilea portar. Puteau să se organizeze mai bine și să aducă jucători. Au avut timp în această pauză”, a declarat Gică Popescu aseară, în emisiunea „Digi Sport Special”.

Academica Clinceni are 16 jucători înregistrați la Ligă, dintre care 6 sunt pe lista A și 10 pe lista B. La meciul precedent, 1-3 cu CS Mioveni, ilfovenii nu au avut portar de rezervă, în lot fiind doar Andrei Ureche, acum testat pozitiv la COVID.

13 jucătoritrebuie să aibă apți o echipă pentru a putea disputa un meci în Liga 1, între care un portar

Cum se apăra joi Clinceni: „Vom participa la acest meci”

Augustin Călin, directorul sportiv de la Academica Clinceni, a intervenit rapid aseară și a spus că echipa ilfoveană are un caz de COVID, Thibault Moulin, dar că va face tot posibilul pentru ca partida să se dispute.

„Nu am urmărit ce a spus Gică, dar mi s-a spus de către conducere. E puțin dezinformat, din punctul meu de vedere. Dacă voiam asta, puteam s-o facem din prima etapă. Thibault Moulin a făcut testul ieri și e pozitiv. Am făcut testele pentru că avem copii care merg la școală. E normal să facem aceste test. Azi (n.r. - joi) am făcut alte teste și au fost negative. 

Vom mai face teste. Dar nu cred că va mai apărea un alt caz. Dacă am mai dori să facem alte teste, nu ne poate condamna nimeni. Vorbim de copii.  Nu știu dacă vineri se va mai face un test. Nu am solicitat încă. Dar normal ar fi să facem, pentru că e vorba de niște copii care merg la școală.

Noi vom participa la acest meci, indiferent dacă vom fi 13. Ne vom apăra șansele indiferent de ce va fi pe foaia de joc. Nu vreau să comentez alte lucruri. Vom participa așa cum suntem la meci. Noi nu ne dorim să nu jucăm. Ne prezentăm așa cum am fost în prima etapă. Ne vom apară șansele.  Noi am participat corect și la primul meci. Poate fi o suspiciune, dar puteam să facem ceva de la primul meci”, a declarat Augustin Călin pentru sursa citată.

Clinceni - Farul, AMÂNAT! Când s-ar putea juca meciul
Jucătorii înregistrați de Academica Clineni la Ligă

VIDEO. Derby în Liga 1: totul despre Dinamo - FCSB

Citește și: 

Elevul Dima dintr-a 10-a » Povestea unuia dintre cei mai tineri debutanţi din Liga 1: „Cu şcoala merge bine”

A zdruncinat Boloni fotbalul românesc? „Avem 7-8 antrenori care sunt ca șoarecii în sac”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
carnag3
carnag3  •  29 Ianuarie 2022, 12:22

Nu doresc răul nimănui , da Clinceniul are legături foarte apropiate cu cei de la LPF și oricum cui îi pasă de Farul din punctul lor de vedere suntem niște "provinciali", sediul LPF e la București foarte"aproape" de LPF,mai iau și băieții un teren în intra vilan Clinceni la superpreț.Sper să ia o grămadă de boabe de FARUL, #ÎnainteFarul!

sibelius
sibelius  •  29 Ianuarie 2022, 11:21
Postat de geogeo pe 29 Ianuarie 2022, 09:31

Au un singur portar in lot si s-a imbolnavit tocmai el!? E cusuta rau cu ata alba, e clar ca Clinceniul nu vrea sa joace meciul acum. Oricum nu-i ajuta la nimic si daca vor fi replanificati tot o caruta de goluri o sa ia. Norocul lui Dinamo e ca exista o echipa precum Cinceni in Liga 1, pentru ca asa scapa de ultimul loc. Dinamo s-ar putea sa scape chiar si de retrogradare daca Gazul intra in faliment(ceea ce este chiar posibil).

Si cu ce-i ajuta daca nu-l joaca acum si-l joaca peste o saptamana? Tot lotul ala il au.

geogeo
geogeo  •  29 Ianuarie 2022, 09:31

Au un singur portar in lot si s-a imbolnavit tocmai el!? E cusuta rau cu ata alba, e clar ca Clinceniul nu vrea sa joace meciul acum. Oricum nu-i ajuta la nimic si daca vor fi replanificati tot o caruta de goluri o sa ia. Norocul lui Dinamo e ca exista o echipa precum Cinceni in Liga 1, pentru ca asa scapa de ultimul loc. Dinamo s-ar putea sa scape chiar si de retrogradare daca Gazul intra in faliment(ceea ce este chiar posibil).

Vezi toate comentariile (13)
Comentează