FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Adio, New Dinamo! Din nou! Ce decizie a luat Rednic de la revenirea în Ștefan cel Mare

Sorescu este jucătorul preferat al lui Renic dintre tineri
Sorescu este jucătorul preferat al lui Renic dintre tineri

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2018 09:00

Odată cu revenirea lui Mircea Rednic în Ștefan cel Mare, ”câinii” nu se mai bazează pe jucătorii tineri, ”Puriul” folosind astfel de jucători doar când îl obligă regula U21.

În cele 4 meciuri de Liga 1 pe care le-a bifat de la revenirea în Ștefan cel Mare, Mircea Rednic a folosit în total doar 3 fotbaliști eligibili U21 în primul "11": Sorescu, Olteanu și Ciobotariu jr.

Dintre aceștia, doar primul a bifat toate meciurile.

Vlad Olteanu, jucător impresariat de fiica lui Rednic, Luana, a prins un singur meci, cel cu Dunărea Călărași. Evoluția slabă din acel joc l-a scos însă din vederile "Puriului".

Ionuț Negoiță a devenit patron total al lui Dinamo în martie 2013.

De atunci, în fiecare an, fără excepție, managementul roș-alb a anunțat că noua strategie a clubului din Ștefan cel Mare este de a crește și a forța în prima echipă jucători români și tineri din propria pepinieră.

Ca un făcut, după fiecare anunț de genul acesta, nu s-a mai ținut cont de strategia propusă.

Nici actualul sezon dezastruos al "haitei" nu face excepție.

În primă fază, toată conducerea și staff-ul tehnic declarau că Florin Bratu se va baza pe tineri, dar între timp acesta a fost schimbat, ca și înlocuitorul său, Claudiu Niculescu.

Venit ca salvator, Mircea Rednic nici nu concepe să se bazeze pe fotbaliști lipsiți de experiență.

O dovedesc echipele trimise de acesta în teren, dar și transferurile făcute până acum. Niciunul dintre cei 5 jucători aduși de Mircea nu are mai puțin de 24 de ani.

Jucătorii lui Dinamo apți pentru regula U21

Nume / Vârstă / Post

Ehmann 18 ani fundaș central
Grigore 19 ani fundaș central
Moldoveanu 19 ani atacant
Neicuțescu 20 de ani atacant
Eșanu 20 de ani portar
Ciobotariu 20 de ani fundaș central
Sorescu 21 de ani mijlocaș dreapta
Târcoveanu 21 de ani închizător
Olteanu 22 de ani fundaș stânga

Jucătorii U21 folosiți de Rednic de când a revenit

Meci / Jucători U21 în primul "11"

Dinamo - Dunărea 1-1 Sorescu (21 de ani), Olteanu (22 de ani)
Chiajna - Dinamo 0-0 Ciobotariu (20 de ani), Sorescu (21 de ani)
Voluntari - Dinamo 0-1 Sorescu (21 de ani)
Dinamo - FCSB 1-1 Sorescu (21 de ani)

Jucătorii aduși de Mircea Rednic în acest mandat

Nume / Vârstă / Post

Tade 32 de ani atacant
Zenke 29 de ani atacant
Montini 26 de ani atacant
Ait-Atmane 25 de ani mijlocaș central
Aliji 24 de ani fundaș stânga

Vezi și: Anunțul făcut de Răzvan Burleanu în privința noului stadion al lui Dinamo: "Noi, ca Federație, asta ne dorim"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Noiembrie 2018, 01:54
Postat de juliusmad pe 20 Noiembrie 2018, 16:31

"Fane", new dinamo insemna sa folositi tineri, crescuti la juniorii lui dinamo, nu sa aduceti in fiecare an jucatori liberi de contract ca sa salvati...nu stiu ce :)))

in care dictionar ai gasit aceasta traducere ?? sa nu fie ala scris de memeu in inchisoare cumva??

demolarii
demolarii  •  20 Noiembrie 2018, 20:22

E evidenta tenta de atac la adresa lui Dinamo. De ce? Dinamo l-a numit pe Bratu când încă puteau câștiga Cupa, participa in EL și salva un sezon din punct de vedere sportiv. In play-aut, Bratu a avut timp sa-si testeze foștii elevi de la tineret. A ratat obiectivul Cupa, iar în vara a adus jucători că Sorescu, Axente sau Popovici, renunțând la tineri pe care Dinamo ii avea sub contract. A renunțat la un apărător , care a prins prima echipă la Sepsi, pentru a aduce în plin sezon un francez. Și exemplele pot continua, iar rezultatul a venit dupa etapa a 3-a, când a pierdut prostește cu Gaz Metan, și a început să schimbe în fiecare meci linia de fund. Când a venit Rednic, timpul avut la dispoziție pentru a obține rezultatul sportiv dorit a fost mult mai scurt decât un play-aut și o pregătire de vara. Dar 1 jucător tot a remarcat de la tineret, Neicutescu, ignorat de autor. E de văzut dacă va fi mai constant decât Costache.....și New Dinamo se refera și la organizarea administrativă, nu doar la vârsta jucătorilor. In plus modul în care sunt formulate variantele de răspuns , nu lasă loc de speculații privind intenția autorului....

juliusmad
juliusmad  •  20 Noiembrie 2018, 16:31
Postat de dinamo_fan pe 20 Noiembrie 2018, 13:31

bravo ! daca nu ai observat totusi, articolele astea sunt facute la comanda anti Dinamo. si daca aveam o echipa intreaga de u21 tot nu era echipa de u21. nici macar echipa lui Hagi nu e de u21. poate pe la UTA sa vedem un asa proiect. in alta ordine de idei, toti pseudoziaristii astia nu au tradus niciodata "New Dinamo" in romana...ca nu se traduce U21 Dinamo. New Dinamo avem in fiecare an, ca schimbam un lot intreg. doar in ultimele zile au plecat 4-5 si au venit alti 4-5.

"Fane", new dinamo insemna sa folositi tineri, crescuti la juniorii lui dinamo, nu sa aduceti in fiecare an jucatori liberi de contract ca sa salvati...nu stiu ce :)))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close