FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Schimbare de antrenor în Liga 1: „Situația e dificilă, dar nu imposibilă!”

Clinceni a câștigat ultimul meci, 1-0 cu Dinamo // foto: GSP.ro
Clinceni a câștigat ultimul meci, 1-0 cu Dinamo // foto: GSP.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 14:28 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 14:43

Academica Clinceni a anunțat angajarea lui Adrian Falub (50 de ani) în funcția de director tehnic până la finalul sezonului. În realitate, el va activa ca antrenor principal, post ocupat în acte de Ionuț Chirilă (55).

Liber de contract de la finalul sezonului trecut, Adrian Falub revine în antrenorat. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani o preia pe Academica Clinceni, ultima clasată în Liga 1, cu doar 7 puncte acumulate în 18 etape.

Oficial, Falub va fi director tehnic, întrucât „principalul” din acte, Ionuț Chirilă, tervigersează semnarea rezilierii contractului.

Ionuț Chirilă nu vrea să semneze rezilierea contractului cu Academica Clinceni 

Primarul Budeanu și conducerea executivă au încercat să-l convingă pe Chirilă cu achitarea unor salarii compensatorii. Antrenorul a refuzat, el insistă să-i fie respectat contractul, unul valabil până în iunie 2023.

Ionuț e plătit cu 7.000 de euro lunar, deci ar mai avea de încasat de la Clinceni 130.000 de euro, un drept pe care i-l garantează contractul. „Nu am primit niciun ban de când am semnat contractul și până azi din drepturile salariale stipulate în contract. Dimpotrivă, am ajutat clubul cu bani datorită unor prieteni”, a transmis Chirilă pentru GSP.ro. 

Adrian Falub o preia pe Academica Clinceni 

Cred că lotul pe care îl are Academica Clinceni este bun, iar locul din clasament nu reflectă valoare lui. În România sistemul competiţional îţi dă posibilitatea să rezolvi problemele în play-out. E o situaţie dificilă, dar nu imposibilă. Eu am nevoie de toţi jucătorii care sunt aici. Sper ca toată lumea să fie cu gândul aici şi să rămână aici. 

Prioritare sunt cele trei meciuri care au mai rămas de jucat în acest an. Trebuie să luăm cât mai multe puncte din aceste partide. Echipa a arătat că are calitate. Nu poţi să câştigi împotriva lui Dinamo dacă nu te antrenezi cum trebuie înainte de meci şi nu ai antrenor. Asta înseamnă că sunt jucători care au calitate. 

- Adrian Falub, director tehnic Academica Clinceni

Schimbare de antrenor în Liga 1: „Situația e dificilă, dar nu imposibilă!”
Adrian Falub, antrenor Academica Clinceni // foto: academica-clinceni.ro

Falub a pregătit-o ultima dată pe CSM Reșița, de care s-a despărțit la finalul sezonului trecut după ce a retrogradat în Liga 3.

El le-a mai condus pe U Cluj, Chiajna, UTA, ASA Târgu Mureș, Alba Iulia și Sportul. În ultimii ani, Adrian a antrenat mai mult în Liga 2. Acum, o preia pe Academica Clinceni, echipă aflată într-o situație deloc roz în Liga 1

VIDEO: Ionuț Chirilă, imitat în direct de Robert Niță

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Discurs tăios la adresa fotbaliștilor de la Dinamo: „Cum să facă așa ceva? Lucrurile sunt degenerate total!”

Sorin Cârțu se driblează singur! A vrut să atace FCSB, dar a ieșit complet invers: „Voi ziceți că fac eu aluzii...”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
gazistu
gazistu  •  08 Decembrie 2021, 03:11

Acest Falub e cea mai bună variantă dacă vrei să retrogradezi fără emoții.

211966003114876
Matei Stefan  •  07 Decembrie 2021, 18:19

acest robert nita ar trebui batut de vreun fotbalist,o nulitate si ca jucator acum face misto de oameni la tv ,rusine

211966003114876
Matei Stefan  •  07 Decembrie 2021, 18:16

a retrogradat toate ekipele la care a antrenat,lumea asta este nebuna,kirila era parfum

Vezi toate comentariile (6)
Comentează