FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

Vali Moraru n-a mai rezistat și a urlat în direct, după ce Adrian Mititelu a sunat în platou: „De 20 de ani aud asta, lăsați-mă!”

Vali Moraru, în dialogul cu Adrian Mititelu
Vali Moraru, în dialogul cu Adrian Mititelu

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 19:48 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 20:02

Adrian Mititelu (54 de ani) a intrat în direct la TV pentru a preciza că nu era nevoie ca meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova să fie oprit, că se putea recurge la evacuarea spectatorilor. A urmat un dialog aprins cu moderatorul emisiunii „DigiSport Special”, Vali Moraru, care nu și-a putut păstra cumpătul.

Deranjat de discuția din studioul emisiunii referitoare la situația de duminică de la Sf. Gheorghe, unde arbitrul Andrei Chivulete a suspendat meciul dintre Sepsi OSK și FCU Craiova ca urmare a scandărilor xenofobe, Adrian Mititelu, patronul alb-albaștrilor, a cerut să intervină telefonic.

Final uluitor în CSM București - Rapid, derby-ul handbalului românesc » A greșit pasa decisivă din ultimele secunde și a izbucnit în plâns
LIGA FLORILOR
Final uluitor în CSM București - Rapid, derby-ul handbalului românesc » A greșit pasa decisivă din ultimele secunde și a izbucnit în plâns

Dialog aprins la TV, între Vali Moraru și Adrian Mititelu

L-a numit pe fostul arbitru Marius Avram, prezent în platou, „nespecialist”, ceea ce a atras furia moderatorului Vali Moraru. A urmat un dialog furtunos, redat în continuare:

  • Vali Moraru: „Vă începeți discursul spunând că «Ceilalți sunt proști, eu cel mai deștept!» Sunteți cel mai mare specialist? Ne dați lecții, ce se întâmplă? Nu înțeleg!”
  • Adrian Mititelu: „Domnul Moraru, fiți mai calm”
  • Moraru: „Domnul Mititelu, nespecialiști, așa cum suntem, ne facem treaba. Vă oferim prilejul să vă exprimați un punct de vedere”.
  • Mititelu: „Vă faceți treaba, adică să dezinformați”
  • Moraru: „De 20 de ani aud chestia asta, lăsați-mă în pace că dezinformăm! Dumneavoastră ce faceți? Sunteți mai obiectiv decât mine? Credeți că puteți fi mai obiectiv când e vorba despre clubul dumneavoastră?”
  • Mititelu: „Eu așa cred!”
  • Moraru: „Cum puteți crede așa ceva? Sunteți implicat 100% într-un club și credeți că sunteți mai obiectiv decât mine, care nu sunt implicat!”

Ulterior, Mititelu a susținut că suporterii puteau fi evacuați, astfel încât meciul să continue în lipsa lor și a scandărilor xenofobe:

„Conform regulamentului și a Legii 4, evacuarea se putea face fără probleme. Acest domn (n.r. - Marius Avram) nu cunoaște regulamentul, vorbește din povești de Petre Ispirescu. Eu vorbesc din regulamente.

Legea 4 prevede posibilitatea aceasta pentru orice gest care contravine legii. Scandările xenofobe, rasiste, intră în această categorie. Iar domnul spune că nu se poate. Eu vă spun că se poate 100%.

Evacuarea era o chestiune foarte simplă. Era la dispoziția degetului mic al domnului Dioszegi să spună că vrea evacuarea. Iar în 5 minute se făcea evacuarea!”

Adrian Mititelu: „Îmi puneți pumnul în gură!”

În acel moment, Moraru a izbucnit din nou:

„A cui? A patronului echipei gazdă? Stăm la mâna patronului echipei gazdă, la degetul lui pentru a aplica un regulament? Domnul Mititelu, vedeți ce vorbiți? Nu, nu depindem de patronul echipei gazdă! Ar trebui să depindem de regulamente!”

Mititelu a replicat tăios: „Nu mă lăsați să vorbesc! Încercați acum să-mi puneți pumnul în gură? Reformulez: era la îndemâna organizatorului să emită un ordin de evacuare. Există o prevedere în regulamentul FRF, în Legea 4. Vă spun 100%, vă dau cuvântul de onoare. Am citit foarte bine regulamentul, vă vorbesc în cunoștință de cauză. Vă spun chestiuni din lege, nu din povești, cum vorbesc alții pe acolo”.

Atunci a intervenit și cel vizat, Marius Avram: „Ați înțeles greșit, nu am spus că nu se poate evacua”.

„Ați zis că se poate evacua numai în cazuri grave. Nu există așa ceva, o asemenea formulare”, a răspuns Mititelu.

Ce spune regulamentul invocat de Adrian Mititelu

Art. 9 din Legea 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în cadrul competițiilor sportive, spune în felul următor:

Evacuarea din arena sportivă a unui grup de participanţi, în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive, se face, după caz, la dispoziţia prefectului sau a reprezentantului acestuia ori la solicitarea responsabilului de ordine şi siguranţă al organizatorului, care cere, în scris, intervenţia forţelor de ordine.

Vicepreședintele lui Sepsi OSK, Dávid Kertész, spune însă că doar observatorul jocului, Octavian Goga (n.r. - vicepreședintele FRF), putea cere Jandarmeriei evacuarea spectatorilor din stadion, după ce arbitrul a trimis echipele la vestiare pentru 10 minute, ca penultim avertisment împotriva scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.

„A fost un meci considerat de risc mediu. Așa că în absența Prefectului, doar observatorul poate solicita evacuarea suporterilor din stadion. Responsabilul nostru de ordine și securitate nu poate decide așa ceva, ar fi fost un exces de zel să o facă. Jandarmeria ne-a cerut să-i identificăm pe suporterii Craiovei, de pe camerele de supraveghere”, a explicat Kertész.

VIDEO: Sepsi OSK - FCU Craiova, oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Mai multe știri despre scandalul de la Sepsi OSK - FCU Craiova: 

De ce nu s-a cerut evacuarea fanilor FCU Craiova? „Doar el putea cere Jandarmeriei evacuarea fanilor xenofobi, dar poate n-a avut interesul”

Un fan FCU Craiova a explicat cum au intrat ultrașii pe stadion: „Am venit cu un autocar, escortat de 10 echipaje de poliție”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (86)
sile007
sile007  •  31 Ianuarie 2023, 20:08
Postat de CraioveanuM pe 31 Ianuarie 2023, 16:27

Cum am vorbit. Acum a intrat pe post Dan Filoti cu invitații săi...D.Nicolae și R. Răducanu. Zi de zi Rapid. Farul Clujul Petrolul ....nu există. Termină Filoti apar Naum și V.Moraru. Domnilor sunteți penibili.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

CraioveanuM
CraioveanuM  •  31 Ianuarie 2023, 16:27

Cum am vorbit. Acum a intrat pe post Dan Filoti cu invitații săi...D.Nicolae și R. Răducanu. Zi de zi Rapid. Farul Clujul Petrolul ....nu există. Termină Filoti apar Naum și V.Moraru. Domnilor sunteți penibili.

pittt
pittt  •  31 Ianuarie 2023, 14:54

Ca de obicei, adevărul e undeva la mijloc, dar de data asta e mai aproape de Mititelu. Într-adevăr, golanii ăia din galerie au dat dovadă de prostie maximă. Din moment ce au fost somati de două ori și s-a întrerupt și meciul, era cazul să se oprească, mai ales că situatia FCU e nasoală în clasament. Ce credeau că urmează? Trebuiau să aibă respect măcar pentru echipa lor, oamenii ăia își dădeau sufletul pe teren să ia ceva puncte iar ei i-au făcut să piardă meciul la masa verde. Halal suporteri!! Dar să oprești meciul din cauza a 20-30 de suporteri e ori o prostie colosală ori o treabă făcută cu premeditare!! Ce mare lucru era să pui jandarmii să-i evacueze, să-i legitimezi și să le dai interdictie pe stadioane cât cuprinde? Și cu asta erau pedepsiti chiar adevărații vinovați. Dacă s-ar fi bătut pe stadion cu bâtele nu s-ar fi întrerupt meciul, erau evacuați. Ar fi fost mai puțin grav decât scandările? Erau 20-30 de suporteri, erau evacuati în 5 minute dacă se dorea. Stabilirea rezultatului la masa verde e altă prostie românească, atâta timp cât există tot timpul din lume să se reprogrameze meciul. Se poate reprograma cu interdicția suporterilor FCU pe stadion,ca pedeapsă pentru ce au făcut. Eventual FCU amendată.De ce să stabilim iar rezultate și clasamente, poate chiar retrogradări, așa din burtă, fără să se joace meciurile? Nu vrem clasamentul în funcție de cât de bine joacă echipele în teren, și nu stabilit de suporteri?

Vezi toate comentariile (86)
Comentează