FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Mititelu a vorbit cu Pițurcă: „O spun cu sufletul curat” + „Vrea 7 milioane de euro de la mine”

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, e de partea lui Victor Pițurcă, fostul său angajat din Bănie, cu care a purtat războaie grele de-a lungul timpului, în dosarul măștilor neconforme trimise către MAPN
Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, e de partea lui Victor Pițurcă, fostul său angajat din Bănie, cu care a purtat războaie grele de-a lungul timpului, în dosarul măștilor neconforme trimise către MAPN

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 11:49 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 15:38

Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, e de partea lui Victor Pițurcă, fostul său angajat din Bănie, în dosarul măștilor neconforme trimise către MAPN. Mititelu susține că a vorbit recent cu fostul selecționer al României, deși au purtat războaie grele de-a lungul timpului.

CAZUL PE SCURT:

  • Fostul selecționer Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar, e acuzat de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN
  • Prin acest contract, o firmă a fiului său, Alexandru Pițurcă, a încasat 2,2 milioane de euro. Juniorul a fost audiat și el marți la sediul DNA și a fost reținut pentru 24 de ore
  • Dacă va fi găsit vinovat, Victor Pițurcă poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani!
Decizia Tribunalului București, după ce DNA a cerut arestare preventivă de 30 de zile pentru Alex Pițurcă
AUDIERI
Decizia Tribunalului București, după ce DNA a cerut arestare preventivă de 30 de zile pentru Alex Pițurcă

Adrian Mititelu, alături de Victor Pițurcă: „Tot timpul l-am simpatizat”

„Mi se pare normal ca un om care nu prezintă niciun pericol să se apere în libertate. Mie mi-a făcut mult rău. Despărțirea clubului în două și dușmăniile din Craiova i se datorează lui Pițurcă în proporție de 99%, e omul care a creat această nebunie în oraș, omul care a instigat suporterii în 2011 să se răzvrătească împotriva mea, faptele lui au dus la dezafiliere. 

Dar eu tot timpul l-am simpatizat pe omul Victor Pițurcă. A fost instigat și el de unii și de alții. Nu sunt supărat pe el. Am sufletul curat față de el, m-am bucurat că e acasă și că fiul lui e acasă și că e bine. Și o spun cu sufletul curat, sunt sincer. Am și vorbit cu el înainte de aceste evenimente, mi-a părut rău pentru ce i s-a întâmplat și m-am bucurat când a fost eliberat”, a declarat Mititelu la Pro Arena.

Victor Pițurcă vrea să obțină 7 milioane de euro de la Adrian Mititelu

Totuși, Mititelu a ținut să precizeze că Pițurcă încă e în proces cu FCU Craiova: „Și acum umblă pe la TAS, vrea să obțină 7 milioane de euro și de la noul club, după ce fostul club a intrat în faliment tot din cauza lui. Instanțele sportive din România i-au respins cererea”.

Adrian Mititelu și Victor Pițurcă, dispută celebră în fotbalul românesc

Victor Pițurcă s-a judecat mult timp cu Adrian Mititelu, patronul celor de la FCU Craiova, pentru banii cu care a împrumutat clubul dezafiliat în 2011, în perioada în care a antrenat echipa din Bănie. Conflictul dintre Victor Pițurcă și Adrian Mititelu a stat la baza excluderii din fotbal a clubului FC Universitatea Craiova de către FRF și LPF. Deranjat că nu și-a găsit dreptatea la comisiile de la noi, Pițurcă s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În decembrie 2021, Tribunalul Dolj a decis ca Victor Pițurcă să primească 13 milioane de euro în dosarul de faliment al Fotbal Club U. Craiova S.A., deschis în 2014 vechii societăți a lui Adrian Mititelu.

VIDEO. Victor Pițurcă a părăsit sediul DNA. Gestul făcut de fostul selecționer al României când a fost întrebat dacă a dat șpagă

Citește și alte știri de actualitate: 

DNA anunță oficial de ce a fost reținut Victor Pițurcă! Procurorii: „Mită de 50.000 lei”

Pițurcă l-a sunat pe Dragomir înainte să fie reținut de DNA: „Asta mi-a zis! Este un șoc”

Vali Moraru n-a mai rezistat și a urlat în direct, după ce Adrian Mititelu a sunat în platou: „De 20 de ani aud asta, lăsați-mă!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (26)
pittt
pittt  •  03 Februarie 2023, 11:43
Postat de rav410wrc pe 01 Februarie 2023, 12:45

Cel mai mult mi-a placut cum, V.Piturca, a platit "utilitati si hrana", de la 7M EUR, la FCU, pe vremea cand facea pe "antrenorul", adica vreo 2 luni !? Parca le si vad, pe Vica si pe Ich, cum gospodareau ele, de dimineata, la popota FCU, ca sa le pregateasca potolu' la baieti, iar Alex venea cu un brat de praz, sa fie tocana mai gustoasa ;))))

De ce te amesteci dacă nu cunoști situația? Cei 7 milioane sunt din contractul pe care l-a semnat cu Pițurcă, asta era scris la clauza de reziliere unilaterală, că dacă îl dă afară că așa vrea el Mititelu trebuie să îi dea 7 milioane. Și Mititelu a semnat că îi dă după care l-a dat afară. Chestia cu utilitățile n-are legătură cu cei 7 milioane, e altă treabă. Era criză și Mititelu nu avea bani iar Pițurcă a mai venit și cu bani de acasă și a împrumutat clubul. N-a mai văzut de la Mititelu nici una nici alta. FCU s-a declarat în imposibilitate de plată și a dat faliment. Acum cică există bine mersi, e în liga 1 și nu are nici o datorie.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  02 Februarie 2023, 13:54
Postat de d.veselu pe 02 Februarie 2023, 12:00

Păi și ce mai aștepți? Ce-mi zici mie? Fă-ți datoria de cetățean model și sesizează autoritățile! Să intervină organele abilitate!

nope, nu e treaba mea, doar sciram aici. E absurd ce se face acolo daca este adevarat ce spui

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  02 Februarie 2023, 12:47

Mititelule da-i banii inapoi Omului ca i-a pus in speijinirea afacerii tale ! Chiar daca fara Dobanda Piturca isi merita banii daca te-a imprumutat! Altfel nu te vad bine !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează