FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Adrian Mutu, dezvăluiri despre relația cu familia Mititelu, la FCU Craiova: „Juniorul a intrat în vestiar. Seniorul sugerează inteligent chestii tactice”

Adrian Mutu
Foto: Imago
Adrian Mutu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 22:24 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 23:09

Adrian Mutu (42 de ani), fostul antrenor al celor de la FCU Craiova, a comentat implicarea patronilor la echipă și a vorbit despre relația pe care a avut-o cu Adrian Mititelu și fiul său, în mandatul de tehnician în Bănie.

Întrebat de moderatorul Radu Naum, la Fotbal Club, pe Digi Sport, de oferta de la Kisvarda, Mutu a admis că a fost contactat din partea patronului clubului pentru a discuta preluarea echipei din decembrie. Jurnalistul i-a arătat lui Mutu un interviu cu Vasile Miriuță, în care antrenorul vorbea despre demiterea de la formația maghiară, pe care a antrenat-o în 2019.

Lucrul pentru care am plecat nu mi s-a întâmplat niciodată în România. Am avut un meci cu Ujpest, la pauză îi dădeam indicații lui Gicu Grozav și am văzut că strigă cineva în vestiar. Am crezut că se bat ăștia ai mei. Era patronul echipei, îl certa pe unul. Când m-am întors, i-am zis: „Attila, ai venit cu prima dublă, ai mai adus niște bani la băieți?”. I-am spus frumos, că să nu fie probleme. „Te rog să părăsești vestiarul, pentru că, în afară de mine, staff și jucători, nu are cine ce să caute în vestiar”.

Mutu, discurs sincer despre națională: „Să ne dăm seama de valoarea echipei și să nu mai avem așa mari pretenții” » Ce spune despre postul de selecționer
ROMÂNIA
Mutu, discurs sincer despre națională: „Să ne dăm seama de valoarea echipei și să nu mai avem așa mari pretenții” » Ce spune despre postul de selecționer

Mi-a zis „Bine”, iar de atunci comunicarea între mine și el a fost doar prin mail-uri. La ultimul meci, am pus un bodyguard la ușă, i-am zis să nu intre nici mama! M-a sunat patronul a doua zi și mi-a spus că nu mai putem continua”, a povestit Vasile Miriuță acum 2 ani.

Mutu a comentat situația și a vorbit despre acest gen de imixtiune a unui patron în vestiarul echipei.

Adrian Mutu: „Nu e confortabil pentru un antrenor să-ți intre patronul la pauză în vestiar”

„Am trăit-o și eu la Craiova. [Mititelu junior] a intrat să spună de prime, nu să dea indicații, înainte de anumite meciuri. Uneori, după meciuri, mai intră patronii, nervoși. Am trăit asta. Să intre la pauză nu mi s-a întâmplat, sper să nu se întâmple, nu știu ce aș face. Înainte de meci intră doar să vorbească de bani, acum depinde și cât te deranjează. 

Nu e confortabil pentru un antrenor să-ți intre patronul la pauză în vestiar. Mă întreb dacă mai e un patron normal în lumea asta?! Am comunicat cu Seniorul (n.r. - Adrian Mititelu Sr.), dar nu-l văd genul de om care să dea indicații tactice. Le sugerează în mod inteligent, depinde de tine cum știi să gestionezi acest lucru”, a declarat Mutu.

Mutu: „Orice patron își dă cu părerea despre chestii tactice”

Fostul atacant a vorbit și despre aventura lui Flavius Stoican pe banca oltenilor și susține că nu știe ce s-a întâmplat între tehnician și Mititelu jr. De asemenea, Mutu vorbește despre relația cu patronul echipei.

„Nu pot să spun ce s-a întâmplat cu Flavius Stoican, pentru că nu știu. Mai e și Adiță Mititelu acolo, eu știam că-l susține pe Flavius. Se pare că nea Adi e cel care taie și spânzură pe acolo. Eu am avut o relație bună, corectă, cu el, nu s-a întâmplat nimic. 

Cu orice patron dacă stai de vorbă, își dă cu părerea despre chestii tactice, cum le vede el, asta nu înseamnă că le impune. E bine să-l asculți, uneori chiar are sens. Depinde apoi de antrenor, dacă aplici sau nu. Depinde ce înțelegere ai, de la început.

Când cineva investește atâția bani, și nu numai bani, e normal să-i spui de ce nu, de ce crezi ceva, de ce asta... De câte ori am vorbit cu nea Adi, i-am spus care sunt argumentele mele și mi-a zis mereu să fac ce vreau. 

M-a întrebat de sistemul de joc, de calitățile jucătorilor. Niciodată nu mi-a impus nimic. Cu schimbările nu mi s-a întâmplat (n.r. să i le facă patronul), nu se poate așa ceva!”, a mărturisit Mutu.

Citește alte știri din Liga 1:

Becali susține că a primit o ofertă uriașă pentru Ianis Stoica! Ce le-a răspuns „tunarilor”

Surpriză la antrenamentul lui Dinamo » Cine i-a luat în primire pe „câini”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
risc_mix
risc_mix  •  26 Noiembrie 2021, 14:55

Nu inteleg de ce antrenorii fac atatea fite si nu accepta sugestii de la altii. Mai ales ca sunt doar niste sugestii si nu obligatii. Poate iesi ceva bun, ca doar nu le stiu ei pe toate. Un exempiu ar fi regretatatul Costica Stefanescu. Cand a venit de la steaua la Craiova, era un mijlocas mediocru. La un antrenament, Adrian Paunescu care avea o influenta extraordinara la Universitatea, i-a ,,sugerat'' lui Cernaianu sa-l incerce ca fundas central. L-a incercat si...acolo a ramas. Si ce fundas central a fost. De talie mondiala.

george.br
george.br  •  26 Noiembrie 2021, 13:16
Postat de robotucigas pe 26 Noiembrie 2021, 08:48

Fcu a murit prostule! Este sus acolo, a ajuns o persoană iubită de atâția oameni. Veniți voi si va dați adevărată Craiova când voi ați distrus-o. Bai proștilor, nu v-ați saturat sa fiți proști acestei familii? Tot aud ca a reînviat. Nu sa muriți voi! Pe bune? Adică mortul vine de la groapă, atunci imi doresc Minunea Blondă sa se întoarcă pentru ca ne este dor de el. Dsr nu se poate, ce moare rămâne acolo, asa si Fcu este moartă. Voi faceți CSU clonă, clonelor. Voi sunteți mai clone decât astia, nu ai cum, astia au preluat echipa din liga a 2-a însemna că ei continuă. Dar pentru mine, nici ei, nici voi nu sunteți adevărata echipa. A avut grijă mititelu s-o distrugă, asa vrea si acuma sa distrugă echipa Olteniei. Treziți-vă dracu pana nu este prea târziu. Gândiți ca de asta v-a lăsat Dumnezeu capul pe umeri. Deci dacă cineva ar fi adevărata Craiova atlr fi CSU. Dar ce sa vezi, nu este nici ea, dar voi sunteți clonnq lui CSU acuma. Voi sunteți virusul care vrea sa distrugă fotbalul oltenesc. Mititelu dacă era potent nu ajungea aici, dar sunt niște ratați z increzuti si săraci. Maine poimâine plâng de foame din nou. Cu prostu nu te pui, au uitat ca înainte sa dispară Craiova luau banii din contul echipei acasă ca nu aveau ce mânca? Pai voi susțineți asa ceva, sunteți ca ei niște ***

Ia de-aici, Robotzica: ................"FCU este Craiova adevărată, cea a lui Mititelu. Aceasta este echipa adevărată. Acolo am antrenat eu și știu ce a fost acolo. Eu respect ambele echipe din Craiova, dar Craiova adevărată este a lui Mititelu. Știu cum s-a preluat echipa nouă, sau mai bine spus cum s-a inventat echipa noua."............................. Macar acum intelegi cum sta treaba cu Universitatea Craiova, bai, Robotel?

george.br
george.br  •  26 Noiembrie 2021, 13:09
Postat de potec pe 26 Noiembrie 2021, 11:53

Ba *** tu crezi ca sunt ca voi cu nu stiu cite conturi? Ba *** stai in banca ta ca esti praf, fa-ti datoria pt care esti platit , fa-l pe junior sa rida dar nu te intinde prea tare ca te rupi

Fereasca Sfantul sa fi fost ca tine!:))) Ptiu! :))))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează