FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRE

Povestea halucinantă cu Mutu și Sinișa Mihajlovici, care-l scuipase pe teren: „Mă cheamă la bătaie, mă duc în chiloți, să nu aibă de ce să mă apuce! Dar surpriză în vestiar”

Mutu la Chelsea, foto: Imago
Mutu la Chelsea, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 iunie 2022 11:48 / Actualizat vineri, 17 iunie 2022 13:27

Mutu a avut o viață de film pe care o povestește în autobiografia sa, „Revenirea din Infern”. Printre altele, dezvăluie cum a fost la un pas să fie bătut în Italia și cum s-a împăcat cu Sinișa Mihajlovici, cel care-l scuipase într-un duel Lazio - Chelsea 0-4.

„Revenirea din Infern" este „povestea neștiută a vieții mele", spune Adrian Mutu. „Nu este o carte despre fotbal, ci una a confesiunilor", completează el. Iar în cele 256 de pagini, pe lângă poveștile de la Argeș, Dinamo sau echipa națională, „Briliantul" prezintă și episoade neștiute până acum.

Adrian Mutu, în chiloți în fața antrenorului: „Sinişa Mihajlovici are gând de răzbunare!"

Mutu dezvăluie un episod în care era pus pe scandal. În vara lui 2010, când Cesare Prandelli a plecat de la Fiorentina la naționala a Italiei, iar locul său a fost luat de Sinişa Mihajlovici. Cel cu care avusese faimosul conflict la meciul Lazio-Chelsea, 0-4, când sârbul l-a scuipat pe Adi.

„Mă gândeam că trebuie să discutăm despre acel indicent, îmi căutam cuvintele. Eram la Cortina d'Ampezzo, primele trei zile de antrenament de la venirea din vacanță. «Te cheamă Mister!», mi-a spus team-managerul. «Du-te la el în vestiar, că e singur!». 

Eram în chiloți, mi-am pus șlapii și așa am plecat. «Sârbul are gând de răzbunare!», mi-am zis. «Dacă e să ne batem, măcar să nu mă poată apuca de tricou, să mi-l pună în cap»" își începe Mutu amintirile.

Povestea halucinantă cu Mutu și Sinișa Mihajlovici, care-l scuipase pe teren: „Mă cheamă la bătaie, mă duc în chiloți, să nu aibă de ce să mă apuce! Dar surpriză în vestiar”
Momentul când Sinișa Mihaljovici îl scuipă pe Adi Mutu, foto: Imago

„Mă, tu de ce ai venit în chiloți?"

Dar surpriză! „Când am intrat în vestiar, să leșin: Sinişa era tot în chiloți. «Mamă, și el a gândit la fel!». M-am așezat pe partea opusă lui. «Mă, tu de ce ai venit în chiloți?». «Dar tu de ce mă primești în chiloți?». A spart primul gheața. «Nu trebuia să fac acel gest acum câțiva ani! Știu că ești preocupat, dar nu te mai agita, a fost vina mea! 

Ai fost isteț că m-ai provocat, iar eu laș că te-am scuipat. Am greșit și îți cer scuze, nu e cazul să o faci și tu», mi-a zis. Am rămas prieteni și azi, la 20 de ani de la acele momente. Când am aflat că are probleme de sănătate, l-am sunat și ne-am adus aminte episodul «chiloți»", a mai scris Adi Mutu în cartea sa. 

Republica Dominicană era o țară a contrastelor, cu o delimitare clară între bogați și sărmani. Aceștia din urmă aveau macete, în benzinării îi văzusem pe cei de acolo având în dotare puști cu două țevi. Ieșeam însoțiți de cinci bodyguarzi, simțeam așa, o presiune care apăsa mereu. Erai sfătuit să nu te oprești la semnalele polițiștilor, pentru că aceștia puteau fi haitieni «falși», costumați astfel

- Adrian Mutu

Mutu a fost un jucător mare, care a demonstrat că poate face diferența, adaptându-se la jocul tuturor echipelor

- Francesco Totti

Adi a trecut prin multe momente dificile de-a lungul carierei sale, dar de fiecare dată a revenit mai puternic, demonstrând că este printre cei mai buni atacanți din lume

- Cristian Chivu

„Până să vină poliția, ne salvase... fotbalul"

Dacă în 2006 a bătut un ospătar la Constanța cu o rangă învelită într-un prosop, iar patru ani mai târziu a avut un incident identic, doar că la Florența, Mutu a fost și el la pun pas să fie bătut grav! 

El povestește în premieră cum „într-o seară, mă aflam la «Just Cavalli», un lounge senzațional, abia inaugurat. La un moment dat, afară a început un scandal între bodyguarzi și câțiva băieți din Africa, acuzați că ar fi furat o geantă. Au chemat întăriri, au trecut peste cei care ne păzeau și au intrat. Ne-am speriat tare și, pentru că eram și cu soțiile, am încercat să le protejăm".

 Povestea de la Milano continuă: „Unul dintre băieți, mai solid, pusese mâna pe un pilon de fier, pe care-l luase de la intrare, cel care-i legat de dublura sa cu o cordeluță, ca să nu poți trece. Lovea în tot ce găsea. Sincer, tremuram! Când a ajuns în dreptul nostru și m-a văzut, a zis doar atât: «Il Fenomeno, ăsta nu!», și a mers mai departe. A aruncat pilonul acela direct în bar, unde se aflau băuturi scumpe. Până să vină poliția să ne elibereze, ne salvase... fotbalul!".

Citește și:

Două povești senzaționale din cartea „Brontozaurului” Adrian Mutu: „Ți-ai ales, mă, gardul pe care să te urc?”

Cocaină, depresie și dezintoxicare cu George Best! Adrian Mutu, dezvăluiri explozive în cartea lansată astăzi: „Aș vrea să ies pe stradă și să urlu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
csaba
csaba  •  18 Iunie 2022, 20:07

Ce retragere a mai fost și ăsta, bine că nu l-a făcut la 90 de ani, tot vă spun și nu vreți să înțelegeți mai dați-o dracului cu curvarii și drogații nu sunt exemple de urmat !!!!!

rilu
rilu  •  17 Iunie 2022, 18:50

A trecut cumva in carte meciul trantit din Belgrad acel 5-0 din 2009? dupa meci a mers sa se intalneasca cu Ratko Buturovic cunoscut in toata Serbia pentru meciuri fixate.

alenb
alenb  •  17 Iunie 2022, 15:32

Cred ca africanul si-a dat seama ca Mutu e conational cu Hagi si de aia l-a crutat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează