FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

EXCLUSIV / VIDEO Mesaj clar al familiei lui Ion Oblemenco în problema denumirii arenei din Bănie

Stadionul din Craiova
Stadionul din Craiova

Articol de GSP - Publicat joi, 16 septembrie 2021 11:43 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 12:50

Adrian Pigulea (53 de ani), fost fotbalist la Universitatea Craiova și ginerele regretatului Ion Oblemenco, a lămurit la GSP Live situația stadionului din Bănie, denumit în acte „Stadion de fotbal pentru Municipiul Craiova”.

În acest an, Clara Pigulea, soția lui Adrian, fiica „Tunarului” din Bănie și cea care deține marca „Ion Oblemenco”, a făcut o cerere scrisă către FRF și LPF pentru a le cere să folosească numele oficial al stadionului, asta după ce forurile și oamenii de fotbal au utilizat numele fostului fotbalist când s-au referit la stadionul craiovean. 

În această dimineață, Adrian Pigulea a încercat să lămurească situația, în cadrul emisiunii GSP Live. Fostul mijlocaș a enunțat nemulțumirea familiei sale: faptul că primăria ar fi primit acordul de a redenumi stadionul în acte după numele lui Ion Oblemenco, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum. 

Pigulea a transmis un mesaj clar: „Dacă nu au redenumit stadionul, să nu mai folosească numele «Ion Oblemenco»”. 

Adrian Pigulea, despre stadionul din Craiova: „Primăria are acordul de a-l denumi «Ion Oblemenco»”

„Deocamdată nu s-a rezolvat nimic, dar nu ține de noi. În 2017, soției mele i s-a cerut voie ca primăria să dea denumirea «Ion Oblemenco» stadionului. Soția mea le-a dat acest drept, dar ei nu au făcut-o nici până acum, deși au trecut 4 ani. Nu este treaba noastră de ce, nu avem de unde ști. Li s-a oferit dreptul respectiv, care este încă în vigoare, nu a fost retras. 

Cred că cei din Craiova așteaptă un sponsor, să denumească stadionul după sponsorul respectiv, pentru a suplimenta veniturile la bugetul local, să scape de cheltuielile respective, așa cum se procedează în marile orașe din țările civilizate.

Nu există o problemă între noi și primăria Craiova. Dacă vor să folosească numele, îl pot folosi cu mare plăcere, au acordul. Dacă nu, iarăși bine. Soția mea, printr-o adresă oficială, le-a atras atenția să folosească denumirea care este oficial în acte, nu «Ion Oblemenco». Peste tot, în orice emisiune, stadionul este numit Ion Oblemenco. S-a trimis o notificare în care sunt anunțați să folosească denumirea oficială.

S-a dat acordul respectiv gratuit. De ce ni s-a cerut hârtia respectivă, și nu s-a redenumit? Dacă vor să folosească numele, îl folosesc cu mare plăcere. Dar dacă nu au redenumit stadionul, să nu-l mai folosească. Atât!”, a spus Adrian Pigulea în studioul Gazetei Sporturilor.

„În momentul în care am început documentația, ne-am gândit că e posibil ca denumirea stadionului să fie preluată de un sponsor. Deocamdată, nu avem un sponsor care să dea numele stadionului, dar e posibil ca acest lucru să se întâmple după pandemie”, a declarat de curând Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Cristi Balaj și Panduru, dialog în direct despre „transferul” la CFR Cluj: „Sper să rămân același” vs. „N-ai cum”

Surpriză de proporții! Comentator „importat” din politic de Prima TV la FCU Craiova - FCSB: „Sunt sferturi de fotbaliști, oricine îi poate comenta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
dansy
dansy  •  17 Septembrie 2021, 08:06

Rușine pentru Primăria Craiovei!Acum se vede clar cât de mult ajuta PSD echipa CSUniversitatea Craiova.Unde sunt postacii care tot afirma ca CSU este echipa PSD?Toata lumea știe ca echipa PSD este CFR Cluj nu CSU.

tivireli
tivireli  •  17 Septembrie 2021, 00:13
Postat de dakesis pe 16 Septembrie 2021, 13:28

Bataie de joc fata de legende. Cand eu atrageam atentia ca stadionul nu se numeste Oblemenco, imi luam injuraturi... Si acum am interzis pe pagina de fb a clubului, daca nu esti aplaudac fara cap, iti taie macaroana.

Si ma rog, iti face placere ca nu se numeste Ion Oblemenco? Omule, acest fotbalist cerebral, a fost de patru ori golgeterul României. Si avea o pasă de lansare a extremelor (Sfârlogea, Martinovic, Tarălungă, Marcu, Crișan) milimetrică. Aceste extreme au fost ajutate foarte mult de pasele lui Nelu Oblemenco. Toți patru in perioada 69-74, au ajuns in națională datorită lansărilor lui Nelu. Este mare pacat că nu s-a dat acest nume. Chiar Balaci recunoștea supremația lui Oblemenco, la iubirea oltenilor.

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  16 Septembrie 2021, 14:37

Așa spuneam și eu de mii de ori „Stadion de fotbal pentru Municipiul Craiova”... dor niște minți de prazari susțineau ca stadionul se numește oblemenco și dădeau ca Argument google maps

Vezi toate comentariile (4)
Comentează