FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB, AZI, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

AICI e pericolul! Dică e obligat să-l blocheze pe ”Insigne din Craiova” cu cel mai slab stelist

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 octombrie 2017 00:08

Accidentarea lui Benzar îl expune pe Nicolae Dică, obligat să improvizeze împotriva celui mai periculos atacant al Craiovei, Mitriță. Varianta favorită pentru blocarea lui ”Insigne din Craiova” e cel mai slab stelist, Gabi Enache.

Gabi Enache, punctul slab din formula FCSB, va fi expus într-un duel cu cel mai în formă atacant al Craiovei, Ionuț Mitriță. Enache va juca fundaș dreapta, în mod normal, în condițiile în care titularul postului, Benzar, s-a accidentat în partida cu Beer Sheva, ruptură musculară, și va mai sta aproximativ o lună în recuperare.

Așa arată echipele probabile*

echipe
*click pe imagine pentru a mări

Mai slab e doar Alibec

Enache, un jucător pe care Reghecampf l-a transformat din extremă dreapta în fundaș, devenise o rezervă fără șanse să-și mai facă loc în echipă. Accidentarea lui Benzar îl face pe Gabi să fie din nou important. A intrat în locul lui Romario în Israel și a rămas titular și în disputa cu Poli Timișoara.

Revenirea în echipă a fotbalistului adus de la Astra e îngrijorătoare pentru roș-albaștri. El a păstrat forma slabă pe care a etalat-o în stagiunea precedentă. Are 8 prezențe în campionat și media notelor gsp 5,5. Dintre cei care au jucat măcar la fel de multe partide, doar Alibec a fost mai slab, cu media 5,11. Denis tocmai a fost cooptat din nou în lot, însă trebuie să-l convingă pe Dică să-l scoată din echipă pe Gnohere, golgeterul steliștilor. Enache a avut deja două meciuri horror din vară până acum. A gafat și cu Viitorul, 0-1, și cu Plzen, 2-2, partide după care Gazeta l-a notat cu 4.

Craioveanu propune chetă pentru transfer!

Enache va avea de-a face azi cu cel mai periculos oltean. Unul dintre cei mai periculoși atacanți din tot campionatul! Ionuț Mitriță are 3 goluri în ultimele 6 meciuri ale Craiovei. Dintre cei trei pe care îi folosește Devis Mangia în ofensivă el e cel mai apropiat de profilul unui atacant normal.

Gustavo și Băluță sunt mai degrabă mijlocași, însă italianul îi utilizează și pe ei în avanposturi într-o formulă ciudată, fără vreun vârf clasic, de genul lui Gnohere.

Mitriță e împrumutat de Universitatea de la Pescara doar pentru acest sezon. Oltenii ar avea posibilitatea să-l păstreze și de la vară încolo, dar pe un preț destul de mare, 700.000 de euro. Prestațiile jucătorului crescut de Hagi l-au convins și pe Gică Craioveanu, unul dintre cei mai mari atacanți din istoria Științei: "Ar trebui cumpărat la finalul sezonului. Am promis că o să contribui și eu cu o parte din sumă, doar să strângem toți banii!". Ionuț are ocazia să fie important și astăzi. În locul fundașului naționalei, Benzar, va da peste o rezervă de care steliștii și uitaseră: Enache.

90 de minutea jucat Mitriță în tricoul Stelei. A fost folosit în 2013 într-o partidă din Cupa României cu Avântul Bârsana, 4-0

FCSB nu l-a păstrat

Steliștii l-ar fi putut avea ei pe Mitriță. În 2013 îl împrumutaseră de la Viitorul pentru meciurile pe care le aveau de disputat în Youth League. Micuțul atacant a evoluat doar la juniori, n-a fost folosit niciun minut în campionat și a revenit la Ovidiu la finalul împrumutului. Hagi l-a titularizat pe urmă în Liga 1 și l-a vândut la Pescara cu un milion de euro. Steaua a ales greșit în 2013, l-a lăsat pe Mitriță să plece, ca și pe Hodorogea, pe care îl avusese, de asemenea împrumutat, și l-a cumpărat cu 300.000 de euro pe Târnovan, singurul de la Viitorul pentru care s-a plătit transferul definitiv. Târnovan a fost cedat până la urmă gratis, iar acum e la Botoșani, unde rar prinde echipa.

 "Sunt buni Mitriță, Băluță, Gustavo, dar la noi în echipă există fotbaliști chiar mai buni decât ei!"
Junior Morais, fundaș FCSB

Îl încurcă și Planici

Dică ar mai fi avut o soluție în afara lui Gabi Enache: să-l titularizeze pe Bălașa ca fundaș dreapta. El a mai jucat pe acea poziție, inițial fusese adus de la Roma tocmai ca lateral, ca să-l schimbe pe Enache, de care clubul nu era mulțumit. S-a impus între timp ca stoper și n-a mai fost utilizat în bandă. Antrenorului îi e mai greu să-l mute pe dreapta, în condițiile în care l-a pierdut deja pe celălalt fundaș central, Planici, accidentat. Bălașa va face cuplu în centrul apărării cu Larie sau cu Momcilovici.

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
danut1971
danut1971  •  29 Octombrie 2017, 17:53

benzar va fi inlocuit cu succes de kovacs

danut1971
danut1971  •  29 Octombrie 2017, 17:52

nu aveti grija kovacs al va inlocui cu succes pe benzar

mosvasile
mosvasile  •  29 Octombrie 2017, 13:40

Nu trebuie sa-si faca probleme! Mai sunt si altii care "se ocupa" de echipa,asa ca arbitrajul va fi "foarte bun !

Vezi toate comentariile (48)
Comentează