Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 16:56 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 17:02

Marți, 31 ianuarie 2023, procurorii DNA au anunțat oficial că l-au reținut pentru 24 de ore pe Alex Pițurcă (39 de ani) în cazul măștilor neconforme trimise către MAPN și că vor cere arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. 

Rocadă între Victor și Alex Pițurcă. După ce, luni, primul a fost reținut pentru 24 de ore de către DNA pentru cumpărare de influență, Pițurcă senior (66 ani) a fost eliberat sub control judiciar marți. 

Pițurcă, replică golănească, după ce a fost jignit în serie la intrarea în sediul DNA: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!” + Fiul lui, reținut pentru 24 de ore
AUDIERI
Pițurcă, replică golănească, după ce a fost jignit în serie la intrarea în sediul DNA: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!” + Fiul lui, reținut pentru 24 de ore

În aceeași zi, fiul său, Alex Pițurcă, a fost reținut pentru același lucru, cumpărare de influență în cazul măștilor neconforme trimise în spitalele MAPN. 

Procurorii au anunțat acuzațiile în cazul lui Pițurcă junior, identice cu cele din cazul tatălui său.

„Omul de afaceri (n.r. Alex Pițurcă) ar fi acceptat, în mod direct, condițiile impuse de inculpatul Țuțu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecție împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte și societatea administrată de inculpat", arată DNA, într-un comunicat identic celui de la reținerea lui Pițurcă.

Procurorii vorbesc și despre aceeași sumă ajunsă la fostul șef al companiei de stat Romarm, cel care s-a oferit, în schimbul ei, să intermedieze afacerea. 

„De asemenea, inculpatul Țuțu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceeași funcționari să efectueze recepția produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme și să achite la timp facturile emise în acest sens. Așa cum am precizat și anterior, în contextul menționat mai sus, inculpatul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentând prețul traficului de influență”.

DNA propune arestarea lui Alex Pițurcă

În finalul comunicatului, Direcția Națională Anticorupție nu vorbește decât despre două propuneri de arestare preventivă pentru 30 zile:

  • inculpatul față de care a fost dispusă măsura preventivă a reținerii (n.r. Alex Pițurcă)
  • inculpatul Țuțu Gabriel

Propunerea, înaintată Tribunalului București, va fi judecată, cel mai probabil, marți, 1 februarie. Asta înseamnă, practic, că Victor Pițurcă va rămâne doar sub control judiciar. DNA a anunțat, însă, că Piți senior rămâne urmărit penal în acest caz. 

Citește și: 

Tratativele pentru transferul lui Antonio Sefer sunt aproape finalizate » Cât încasează Rapid

Locomotiva de centenar a clubului Rapid a ajuns în Gara de Nord: „Legenda continuă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion