FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL DOPAJ LA ASTRA

EXCLUSIV La ce pedeapsă se așteaptă Alex Ioniță și ce a declarat în fața Comisiei ANAD: „Asta e suspendarea pe care o merit”

Alexandru Ioniță II, la clinica unde a urmat terapia interzisă +7   FOTO
Alexandru Ioniță II, la clinica unde a urmat terapia interzisă

Articol de GSP - Publicat marti, 02 februarie 2021 09:45 / Actualizat marti, 02 februarie 2021 11:08

Alexandru Ioniță II (26 de ani), unul dintre cei trei fotbaliști de la Astra Giurgiu care au fost suspendați provizoriu de ANAD după ce au urmat o terapie interzisă, a fost invitatul de azi dimineață al lui Costin Ștucan la GSP Live. 

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt

Suspendat încă din luna septembrie, de când ANAD (Agenția Națională Anit-Doping) a demarat ancheta, Ioniță speră să nu mai stea mult pe tușă. Fotbalistul se va prezenta la termenul de joi, 4 februarie, în speranța că suspendarea totală care va fi dictată nu va depăși 8 luni.

Alexandru Ioniță II: „Cred că suspendarea o să fie undeva pe la un an”

Consider că merit 6-8 luni de zile de suspendare maximum. Cu tot cu suspendarea de până acum. Adică încă 2 și 4 luni. Asta sper să primesc. Realist cred că o să fie undeva la un an, poate un an și două luni, dar mă gândesc că se mai pot face proceduri după, poate recurs, să mai scadă din pedeaspă. Nu merit să stau atât”, a declarat Ioniță în studioul Gazetei Sporturilor.

Alexandru Ioniță II este neplătit încă dinainte să fi intrat în stare de suspendare. Fotbalistul a povestit cum se descurcă în această perioadă: „Din luna august sunt neplătit. Nu au voie să ne plătească de pe 30 septembrie, în perioada de suspendare. Mă descurc, am familia aproape, avem o legătură foarte strânsă”.

Alexandru Ioniță II: „I-am sfătuit pe Fatai și Takayuki Seto să meargă la ANAD”

Fotbalistul a povestit și cum a decurs termenul de pe 14 ianuarie de la comisia de audieri de la ANAD, când a recunoscut toate acuzațiile:

„Am mers singur la proces, am făcut o declarație pe proprie răspundere, am spus ce s-a întâmplat atunci și în perioada de când a început suspendarea provizorie. Am spus că îmi pare rău și am realizat că am greșit, că nu am fost vreodată instruit și nu am participat la vreo ședință legată de doping. Și că sper să primesc clemență. 

Dânsul (n.r. - Cristi Balaj, președintele ANAD) mi-a spus că risc 4 ani de suspendare, iar dacă voi merge să mă apăr singur și să mai spun o dată ce am spus atunci când cei de la ANAD au venit la noi, la stadion, mai puțin. Din câte am înțeles, se va da verdictul acum. După ce am mers la ANAD, i-am sfătuit și pe colegii mei să o facă. Le-am dat mesaj, le-am spus că îmi doresc să stau cât mai puțin, nu pot să stau 4 ani”. 

Ioniță este singurul dintre cei trei care a colaborat cu ANAD în această anchetă. Fatai și Takayuki n-au recunoscut, n-au colaborat și nici măcar nu s-au prezentat la termenele de până acum. Iar Ioniță explică de ce: „Domnul avocat Mincu Paul ne-a sfătuit să nu ne prezentăm. Așa a considerat. A spus că nu a primit destule dovezi de la ANAD în legătură cu cazul nostru”. 

Dacă era să fiu suspendat 4 ani, mă angajam cu tata pe camion, că el asta face - Alexandru Ioniță II, Astra

EXCLUSIV La ce pedeapsă se așteaptă Alex Ioniță și ce a declarat în fața Comisiei ANAD: „Asta e suspendarea pe care o merit”
Alexandru Ioniță, la Astra

Citește mai multe știri despre subiectul dopajului de la Astra:

Alexandru Ioniță dezvăluie cum a ajuns cu perfuzia în venă și cine a făcut pozele: „El ne-a rugat să mergem, pentru reclamă! Am vrut să ajut”

LPF, despre scandalul de dopaj de la Astra și posibila excludere din Liga 1: „Asta am înțeles de la avocați”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
1034665626561813
Andrei Lucian  •  03 Februarie 2021, 22:20

Asta in loc sa fie preocupat de cariera de fotbalist nu mai termina de injurat Steaua sau FCSB

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  02 Februarie 2021, 18:49

Un "caracter" fara caracter, un amarat care se crede varful aisbergului , lipsit de calitatile necesare unui sportiv!

briceag
briceag  •  02 Februarie 2021, 15:19
Postat de florar pe 02 Februarie 2021, 10:52

Corect si in plus Balaj a dat sfaturi lui Ionita????!!!Pai daca asta este adevarat nenea Balaj ia foc la valiza daca tarisoara ar fi normala!!!Si mai este ceva...Ionita cica vroia sedinte pe tema dopingului???Ionita nu stie ca are in contract ca nu are voie sa foloseasca nici macar o pastila fara a consulta doctorul clubului????

Boogie666 e un om complet normal. Deci n-ai cu cine! Ambele usere ii apartin.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează