FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Alibec lucrează în sală. În sala de mese! » Cum a procedat Guardiola într-un caz asemănător și ce face Dică

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 februarie 2018 14:34

FCSB n-a reușit să-l facă pe Alibec să slăbească nici după două cantonamente de iarnă, perioada despre care jucătorii se plâng că e cea mai grea, cu cel mai mare efort.

Steaua a parcurs cantonamentele în care fotbaliștii se vaită că trag tare, "ca să ne fie mai ușor în campionat". Stagiile de iarnă, cu "moartea căprioarei" și cu alte programe de pregătire care-i sperie pe jucători, își arată rezultatele la reluarea sezonului. Prima concluzie, pe lângă prestația sub așteptări de la Mediaș: Alibec e gras în continuare.

Nu mai e doar o impresie a oamenilor care-l văd pe teren pe Denis, recunoaște și Dică. "Alibec are o problemă cu greutatea", a zis antrenorul la DigiSport. Atacantul de 27 de ani a fost încurajat și de patron, și de antrenor să se pregătească în iarna asta, doar, doar va reveni la forma pe care o avea în urmă cu doi ani.

A marcat la Mediaș, un semn încurajator, acum va lua o pauză din cauza suspendării. Timp în care ar trebui să slăbească, în condițiile în care programul de pregătire, la nivelul întregii echipe, a devenit mai lejer din momentul în care au reînceput partidele oficiale.

Citește și: Alibec distrus în direct la TV de Becali: "El e narcisist"

Guardiola nu contează

Becali a spus, în timpul cantonamentului din Antalya, că Denis avea 94,5 kilograme, la 1,87 înălțime. "Ar trebui să ajungă la vreo 90 de kilograme", a zis Gigi.

Cu kilograme în plus, pe care le vede și el, Dică l-a folosit pe Alibec în partida cu Gaz Metan, l-a trimis pe teren în locul lui Man după pauză.

A tratat cazul diferit de felul în care gândesc antrenorii de top. Când Guardiola a preluat-o pe Manchester City, spaniolul a renunțat la Samir Nasri, francezul pe care-l cumpăraseră "cetățenii" de la Arsenal.

Nasri a povestit, după ce a plecat, că nu lipsa calității l-a împiedicat să continue sub comanda lui Pep: "Când a venit, mi-a zis că am valoare să joc în echipa lui, dar aveam câteva kilograme în plus, vreo patru. Guardiola a impus o regulă: cine are peste 2,5 kilograme mai mult decât greutatea normală nu se antrenează cu echipa! A spus că există risc de accidentări din cauza greutății și că nu-și asumă riscurile".

Dică a trecut peste. După 7 luni de când lucrează cu Alibec, jucătorul e tot gras și face parte din echipă în continuare. 

13 meciuri și un gol are Alibec în acest sezon din Liga 1. Denis a pornit campionatul ca titular, însă și-a pierdut locul din cauza formei lui slabe și a pasei excelente pe care a traversat-o Gnohere, golgeterul echipei, cu 12 goluri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
cristi_oase
cristi_oase  •  10 Februarie 2018, 19:01
Postat de fc_mioritza pe 10 Februarie 2018, 18:27

Ce lucrezi? In ce domeniu?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cristi_oase
cristi_oase  •  10 Februarie 2018, 18:58
Postat de fc_mioritza pe 10 Februarie 2018, 18:28

Da fă.te domne oase odată!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  10 Februarie 2018, 18:42
Postat de fc_mioritza pe 10 Februarie 2018, 18:27

Ce lucrezi? In ce domeniu?

Mass-media.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează