FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

"Alungaţi" de la Constanţa! » Steaua ar putea ajunge să evolueze la Severin

Steaua are doar două variante: Ploieşti sau Turnu Severin
Steaua are doar două variante: Ploieşti sau Turnu Severin

Articol de GSP - Publicat marti, 02 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 00:20

Deşi îşi doresc să evolueze tot pe Litoral şi la meciul din etapa următoare, roş-albaştrii se văd nevoiţi să schimbe din nou arena, motivul fiind refuzul conducerii Universităţii Cluj.

Entuziasmaţi de modul în care au fost primiţi la Constanţa la meciul cu CS Mioveni, şefii Stelei aveau de gînd să joace tot acolo şi întîlnirea din etapa viitoare, cu U Cluj, considerată, de asemenea, pe teren propriu. Gigi Becali chiar anunţase asta imediat după victoria cu Mioveni.

U Cluj: "Nu acceptăm Constanţa"
Calculele au fost date însă peste cap chiar de adversara Stelei din runda a 3-a. Şefii Universităţii nu acceptă să joace la Constanţa şi fără acordul lor nu se poate face nimic. Motivul? Regulamentul în vigoare care prevede că echipa oaspete trebuie să-şi dea acceptul privind alt stadion decît cel propriu al adversarei în cazul în care distanţa faţă de cel propus e mai mare decît cea iniţială.

Distanţa Cluj - Buzău, acesta din urmă fiind terenul pe care Steaua l-a anunţat în caietul de licenţiere, e mai mică decît Cluj - Constanţa, iar şefii Universităţi au refuzat Constanţa. Gigi Becali speră să-l convingă personal pe Florian Walter să vină la Constanţa, însă acesta şi-a argumentat refuzul: "Nu mai există cursă de avion Constanţa - Cluj".

Variante: Ploieşti sau Turnu Severin
Cum pînă mîine Steaua trebuie să anunţe oficial locul de disputare, prima variantă a lui Gigi Becali a fost arena Astrei din Ploieşti. Ceilalţi din club n-au fost foarte încîntaţi şi au adus contraargument faptul că la Ploieşti capacitatea stadionului e prea mică. S-a venit cu o nouă soluţie: Turnu Severin. S-a trimis o adresă către Primăria de acolo, care trebuie să-şi dea acceptul ca Steaua să poată juca. Dacă U Cluj nu va accepta nici azi să joace la Constanţa, atunci se va juca aproape sigur la Turnu Severin.

În aprilie, s-au simţit ca acasă
Argumentul principal pentru care Steaua ia în calcul varianta Turnu Severin e faptul că la ultima vizită făcută pe arena din oraş, echipa a fost primită cu multă căldură în ciuda faptului că era vorba despre un meci în deplasare. La partida Pandurii - Steaua, scor 1-1, aproape toţi cei 18.000 de spectatori veniţi la stadion au susţinut-o pe Steaua.

Afară din Bucureşti încă 6 săptămîni
Steaua n-a disputat nici un meci în Capitală şi nici nu o va face prea curînd. De fapt, pînă la jumătate lunii septembrie sigur fanii din Bucureşti nu vor avea parte de nici o partidă. Primul joc pe National Arena va fi ori pe 15 septembrie, dacă Steaua se va califica în grupele Europa League şi va avea primul joc pe teren propriu, ori pe 18 septembrie, cînd e programată întîlnirea cu Pandurii.

Avantajele arenei din Turnu Severin
- stadionul e mai mare decît de cel din Constanţa, avînd o capacitate de 23.000 de locuri, faţă de doar 14.000 pe Litoral
- gazonul e impecabil, mult peste cel de pe Farul
- reţeta financiară ar fi superioară pentru că s-ar miza pe mai mulţi spectatori, la preţuri mai mari, dat fiind faptul că meciul e extrem de interesant
- vestiarele, tribunele, masa presei şi toate celelalte anexe arată mult mai bine faţă de cele de la Constanţa

30.000 de euro au fost încasările Stelei din vînzarea biletelor la meciul cu CS Mioveni, de la Constanţa

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
schumi31
schumi31  •  02 August 2011, 14:58
Postat de neo25_gsm pe 02 August 2011, 10:47

Ciobanu isi muta stana...lollolol...vedeti ca ati ramas in urma ,voi astia de pe aici !!Bunilor,sunteti plini de fani,de altfel ca si sarma,coca-cola...hai basti in tarc ca vine Gigi sa va puna un CD de a lui si sa va mulga!:)))

Du-te și pregătește-te de Liga Campionilor..... hahaha......

schumi31
schumi31  •  02 August 2011, 10:51

Orașul se numește DROBETA Turnu Severin. Nu Severin și nici Turnu Severin. Așa că spuneți tot numele. Bucureștiului îi spuneți "Reşti"?

neo25_gsm
neo25_gsm  •  02 August 2011, 10:47

Ciobanu isi muta stana...lollolol...vedeti ca ati ramas in urma ,voi astia de pe aici !!Bunilor,sunteti plini de fani,de altfel ca si sarma,coca-cola...hai basti in tarc ca vine Gigi sa va puna un CD de a lui si sa va mulga!:)))

Vezi toate comentariile (23)
Comentează