FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP // Revoluția din fotbal: FCSB e VICTIMA arbitrilor! Din simbolul puterii dinainte de '89, roș-albaștrii au ajuns să fie doborâți de pe locul 1 de „fluierași”

Fără gafele centralilor și asistenților, FCSB ar fi lider autoritar, iar CFR ar avea cu 5 puncte mai puțin // FOTO: Cristi Preda
Fără gafele centralilor și asistenților, FCSB ar fi lider autoritar, iar CFR ar avea cu 5 puncte mai puțin // FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 09:15

Roș-albaștrii, simbolul puterii dinainte de '89, au ajuns să fie dați jos de pe primul loc de ”brigăzile” care greșesc mai des împotriva lor. Până și Chiajna, o codașă aproape condamnată la retrogradare, beneficiază de pe urma arbitrajului când o întâlnește pe FCSB. 

Steaua și Dinamo, numele în fața cărora tremurau restul cluburilor în perioada comunistă, nu mai beneficiază de niciun ajutor! "Câinii" nu mai sunt avantajați cu nimic, roș-albaștrii chiar suferă de pe urma arbitrajelor!

Gigi Becali și Mihai Stoica s-au văitat după remiza de la Chiajna: "Dă-ți demisia, Cojocaru, înseamnă că nu ești arbitru dacă faci așa ceva!". Nervii lor au fost cauzați de două greșeli: neeliminarea lui Ropotan pentru un fault care ar fi impus un cartonaș roșu și neacordarea unui penalty la o intervenție a lui Marc asupra lui Man.

Lider în clasamentul ideal!

Cele două erori i-au încurcat pe oamenii lui Teja la Chiajna și completează întreg tabloul sezonului: FCSB n-a moștenit favorurile de care beneficia Steaua comunistă. Clubul lui Becali ar fi lider într-un clasament din care eliminăm greșelile arbitrilor!

E vorba despre o ierarhie care ține cont de erorile care au influențat rezultate: goluri validate greșit sau anulate fără motiv, penalty-uri inventate sau neobservate.

Adică nu sunt luate în calcul cartonașele roșii scoase nejustificat ori nedate atunci când s-ar fi impus acordarea lor, fiindcă e imposibil de calculat care ar fi fost rezultatul unui meci cu un cartonaș roșu în plus. Penalty-urile sunt transformate de cele mai multe ori, deci ele constituie avantaje mai clare.

Și Craiova a fost ajutată, Chiajna e ținută în viață

FCSB ar avea trei puncte în plus într-un astfel de top "curat", CFR ar pierde cinci puncte. Steliștii ar fi luat încă două puncte doar de la Chiajna, unde s-a terminat 0-0 și pentru că arbitrul Cojocaru nu a dictat penalty când Marc l-a lovit pe Man. Craiova ar pierde și ea patru puncte dacă ar fi eliminate erorile brigăzilor.

Dinamo ar fi la fel, pe locul 11 și cu același număr de puncte, 28, așa că nu "centralii" și asistenții sunt responsabili de sezonul groaznic pe care-l parcurg "câinii". Sepsi, care s-a plâns cel mai tare de cât a suferit de pe urma arbitrajelor, ar avea un punct în plus și s-ar afla tot pe un loc de play-off.

De erorile brigăzilor a beneficiat Chiajna, care a acumulat șase puncte care nu i se cuveneau. Verzii ar fi stat și mai rău, ar fi avut doar 12 puncte, cu șase mai puține decât în clasamentul la zi, și ar fi rămas cu șase puncte după înjumătățire. Și mai aproape de retrogradare!

GAFELE ETAPEI 24:

Cum a comentat Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB:

"Cum să câștigi în condițiile unui asemenea arbitraj? Este revoltător! Vă rog foarte mult să faceți un colaj cu penalty-ul pe care îl primește Craiova în meciul cu Hermannstadt, cu penalty-ul pe care îl primește la meciul cu Gaz Metan Mediaș în ultimul minut de joc CFR, la o simulare a lui Ioniță!"

"Noi avem penalty clar și Cojocaru refuză să vadă! Refuză să elimine jucătorii de la Chiajna! Ar fi trebuit să-și dea singur cartonaș galben pentru că trăgea de timp. Când ai penalty în prelungiri și arbitrul nu-l dă, ce șanse mai ai să te bați la titlu?"

Cum a comentat Edward Iordănescu, antrenorul Gazului:

"Nu pot să mă cenzurez, este o realitate: am avut penalty clar, respectați-ne! Suntem trataţi ca un club mic, un club în insolvenţă, care poate nu face cinste competiției! Se depășește măsura, e lipsă de respect! Cum să-l delegi pe Kovacs la meciul ăsta? Lăsați-ne să jucăm pe teren!"

"Nu este normal să avem un penalty și să nu ni se dea! Suntem o echipă mică și mergem înainte cu capetele plecate. Același lucru s-a întâmplat și la Iași, când au câștigat după un henț cât casa! Nu vă mai bateți joc de noi! Probabil că suntem sacul de box al arbitrilor!"

18 greșeli mai puțin decât în 2018!

Arbitrii comit mai puține erori, în comparație cu prestația pe care o aveau în sezonul trecut. În ediția 2017-2018 se strânseseră 78 de greșeli importante până în etapa a 24-a. Acum s-au adunat doar 59!

Lider în clasamentul arbitrilor care au greșit cel mai mult e cel mai bun arbitru din 2018! Radu Petrescu, premiat la "Gala fotbalului românesc", are 8 greșeli deja. Petrescu a revenit în stagiunea precedentă în arbitraj după o pauză cauzată de o operație complicată pe creier, de extirpare a unei tumori.

Nu câștigă doar favorita arbitrilor

FCSB ar mai putea, teoretic, să devină campioană și dacă nu beneficiază de cadouri din partea brigăzilor. Cele mai multe erori au fost comise în favoarea Craiovei, 11, și oltenii sunt doar pe poziția a doua, sub CFR.

Steaua a fost preferata brigăzilor în sezonul 2016-2017, dar Viitorul a devenit campioana, nu formația lui Becali. Roș-albaștrii nu au mai beneficiat de un trofeu facilitat de arbitraje din sezonul 2013-2014, când Reghecampf era antrenorul FCSB și echipa domina campionatul împinsă și de "centrali", care au acumulat 20 de erori pro FCSB de-a lungul acelui sezon.

 "Arbitrajul românesc este condus de repetenți care au ajuns în fruntea CCA-ului! Uitați-vă la ce se întâmplă în arbitraj și o să aveți surprize mari de tot! La ultimul examen pentru Liga 2 au trecut doar 20 la sută!"
Ion Crăciunescu, analist TV DigiSport

L-au convins pe Gigi că nu mai are șanse

Greșelile arbitrilor au contribuit la pierderea a două puncte la Chiajna și Gigi Becali a depus armele după meci:

"CFR e mult mai puternică, noi n-avem șanse la titlu. Pentru prima oară, de când sunt în fotbal, recunosc că nu am șanse să fiu campion! Când faci egaluri cu Călărași și cu Chiajna, n-ai cum să câștigi titlul!".

Au fost comise și trei greșeli în favoarea Stelei în acest sezon. Cea mai recentă s-a petrecut la Călărași, în prima etapă din 2019. Dunărea merita un penalty spre finalul meciului, la un fault pe care l-a comis Bălgrădean. Nou-promovata ar fi putut chiar să câștige, așadar, și a avut motive să se simtă nedreptățită

"Asta e fișa postului pentru Stoica!"

Urmează derby-ul FCSB-Craiova și oltenii se tem că arbitrii vor ține cont de cât se vaită steliștii în zilele astea. Marcel Popescu, președintele CS U, a comentat la TV DigiSport despre arbitraj și l-a arătat cu degetul pe Mihai Stoica:

"Încerc să dezamorsez fumigenele lansate de unii dintre conducătorii Stelei, cu penalty-uri nedate. Punem presiune pe arbitri! La oricare decizie, banca Stelei explodează, e un protest general al tuturor celor de pe bancă, iar asta nu se poate face aşa, spontan. Explodezi la o decizie, nu la toate. Fiecare să îşi vadă de treaba lui! Presiunea pe care o pune Mihai Stoica... La el cred că e una dintre atribuţiile din fişa postului să pună presiune şi să creeze aceste perdele de fum".

14 penalty-uri pentru Craiova!

Oltenii au cele mai multe greșeli în favoarea lor, 11, și au beneficiat de cele mai multe penalty-uri, 14! De departe, cele mai multe, fiindcă următoarea clasată la acest capitol, FCSB, a primit 8 lovituri de pedeapsă.

Nou-promovata Hermannstadt a avut un singur penalty. Craiova nu a profitat de loviturile de pedeapsă așa cum ar fi fost normal, a ratat 5 din 14! Alb-albaștrii au pierdut de curând două puncte la Ovidiu, 0-0 cu Viitorul, fiindcă au avut un penalty și l-a ratat Koljic. Lovitura fusese, oricum, una pe care arbitrul o acordase greșit, fără să fi existat un fault.

Vezi și: GALERIE FOTO + VIDEO Mihai Stoica, dezlănțuit la finalul meciului: s-a năpustit asupra arbitrului Adrian Cojocaru

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (148)
para.para
para.para  •  20 Februarie 2019, 21:24

Ce-ati patit bai ambalatorilor de peste, echipa voastra n-a mai castigat in prelungiri asa cum ne-a obisnuit? Cand o sa publicati si clasamentul cu echipele care egaleaza sau castiga dupa minutul 85? Echipa voastra e campioana la asa ceva, iar Gnohere si Rusescu golgeteri absoluti.

562722524144259
Constantin Gheorghe  •  20 Februarie 2019, 20:26

Felicitari ziaristi de carton v-ati atins scopul cu articolul,cine oare fluiera meciul fcsb- csu marele arbitru stelist Avram,rusine *** *** sa vedem ce mai comenteaza dupa meci Mimi.Succes promovati in continuare puscariasi poate mai primiti ceva friminturi si voi semnatari articolului.De accea avem fotbalul care il avem si stadionele asa pline la meciuri,daca promovam puscariasi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsb.clubul.prostilor
fcsb.clubul.prostilor  •  20 Februarie 2019, 19:13

Fcsb se duce la puscarie daca nici anul asta nu ia campionatul. Gigi becali, cel mai nociv patron din fotbal. Fcsb-club pentru fani prosti. Gsp-ziar trepaduș care sta la picioarele ciobanului. Adevarata steaua este in L4. Acolo sunt adevaratele valori ale fotbalului. Adevarata galerie se afla in L4. Fcsb nu are suporteri, ci doar cativa semintari. Hai.... Astept "valorile" gigiste sa apara pe micul ecran.

Vezi toate comentariile (148)
Comentează