FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

EXCLUSIV Anamaria Prodan a sunat la GSP, după articolul despre încălcarea regulamentului: „Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!”

Articol de - Publicat joi, 04 iunie 2020 13:44

Anamaria Prodan a reacționat ca urmare a articolelor de pe GSP.RO despre incompatibilitatea agent-conducător de club și despre istoricul ei ca oficial al unor formații care au ajuns în faliment. „De ce să vorbesc la FRF? Eu sunt impresar din Emirate, nu din România!”, parează soția lui Reghecampf. 

Anamaria Prodan tocmai a împrumutat clubul Hermannstadt cu 350.000 de euro și a căpătat astfel un post în Consiliul Director al clubului. A sunat, deranjată că articolele remarcau falimentarea unor cluburi pe care le-a controlat în trecut.

Anamaria Prodan: Hello! Ai scris că am făcut numai dezastre pe unde am trecut!
Reporter GSP: Da, dezastre însemnând faliment.

Anamaria Prodan: Hai să le luăm pe rând, ca să-ți explic! Năvodari. Nu am avut nici un rol în club.
Reporter GSP: Nici un rol executiv, dar ți-ai asumat în public influența!

Anamaria Prodan: Influența ca agent de jucători, atât! Eu am adus patru jucători la Săgeata, altceva n-am făcut, conducător era Aurelian Băbuțan. Echipa a retrogradat la aproape un an de la implicarea mea și a picat tocmai fiindcă nu am mai ajutat-o, n-am mai adus alți fotbaliști. Care mai era?

Reporter GSP: U Cluj, unde ai fost președinte.
Anamaria Prodan: Am lăsat echipa pe locul al șaptelea, cred că niciodată în "epoca Walter" n-a fost mai bine clasată! Și aveam un lot pe care îl făcusem eu, că era tocmai după ce Walter mutase mulți jucători la Petrolul, dacă-ți mai amintești.

Reporter GSP: Da, mutase lotul cu Grozav, cu Hoban.
Anamaria Prodan: Exact! Pe urmă ai mai pomenit și Buftea. Eu cu Reghe am plecat de acolo și după un an a zis primarul că nu mai voia fotbal. A fost vina noastră? Ce să faci într-un fotbal în care 80 la sută dintre cluburi depind de primării? Se schimbă primarul, se schimbă partidul și se închide clubul! Așa merg lucrurile în fotbalul românesc.

„O să fim sub Bangladesh cu fotbalul!"

Reporter GSP: Zici că au fost numai coincidențe, întâmplător au falimentat cluburile pe care le influențai.
Anamaria Prodan: Dar nu au falimentat cu mine la conducere! Știi de ce au falimentat? Fiindcă e o nebunie ce se întâmplă în România, toți promit bani pe care nu-i au, din cauza unei concurențe false! Să zicem că tu ești la un club mic din playout, da? Vrei un jucător și îi oferi 6.000 de euro lunar. Clinceni, să spunem, îi oferă 10.000, dar Clinceni nu are de unde să îi plătească 10.000. Și așa s-a ajuns la datoriile uriașe.

Reporter GSP: Fiindcă mai toate cluburile consumă bani pe care nu îi au.
Anamaria Prodan: Nu îi au! Nu vreau să se întâmple așa ceva la Hermannstadt! Lumea discuta "Hagi dă salarii mici!". Da, fiindcă nu promite bani care nu există! Hagi dă salariile pe care și le permite. Planurile sănătoase, astea lipsesc din fotbalul românesc! Și, dacă nu se implică Federația și Liga, o să ajungem ultimii din Europa!

Reporter GSP: Cum să se implice?
Anamaria Prodan: Ascultă-mă: nu doar din Europa vom fi ultimii, o să fim sub Bangladesh! Soluția e aceea aplicată în mai multe campionate din Europa, inclusiv în Israel, cluburile să garanteze fondurile de salarii. Ai bugetul anual de salarii de cinci milioane de euro? Garantezi suma asta cu contractul de drepturi TV sau cu alte surse. Vrei să mai angajezi un fotbalist? Vii și completezi cu o sursă de venit nouă!
 

Anamaria Prodan: „Eu sunt un impresar din Emirate"

Reporter GSP: La Federație ai vorbit?
Anamaria Prodan: Nu, despre ce să vorbesc?

Reporter GSP: Despre faptul că regulamentul îți interzice să fii și intermediar de jucători, și conducător de club.
Anamaria Prodan: Dar eu nu sunt intermediar înregistrat la Federația Română de Fotbal! Eu sunt înregistrată în Emirate, am mutat cam totul acolo, am mutat și firma. Gândește-te la mine ca un agent străin care a venit în România! Și, oricum, la Hermannstadt va fi Rebecca, fiica mea. Era visul ei să facă management sportiv.
 

„Eu vorbeam cu Claudiu Rotar de șase luni, am adunat toate datele. Nu m-am hotărât peste noapte să mă implic la Hermannstadt”
Anamaria Prodan

Reporter GSP: Și dacă lăsăm regulamentul la o parte, tot e ciudat! Vor fi meciuri între Hermannstadt și echipe cu jucători pe care îi impresariezi!
Anamaria Prodan: Așa, și? Astea sunt subiecte de presă, speculații pe care le faceți voi!

Reporter GSP: Ne vom uita înaintea fiecărui meci al Sibiului pe lotul adversarei, ca să vedem câți jucători sunt ai tăi. Și mai reprezinți și antrenori.
Anamaria Prodan: Grozavu, Alexa, Bratu...

Reporter GSP: Urmează meci în playout între Hermannstadt, echipa ta, și Leo Grozavu, antrenorul tău!
Anamaria Prodan: Da, chiar! E primul meci, acum! Joc cu Leo, care e problema? Hai să fim serioși! Speculații au fost întotdeauna și vor mai fi. Câte n-ați scris și când era Laur antrenor la Steaua? Uite, îmi vine în minte acum cazul lui Mihai Roman.
 

Reporter GSP: Atacantul?
Anamaria Prodan: Da, care e la Craiova acum. Voiam să-l aduc la Steaua, nu am reușit să fac transferul și i-a dat goluri lui Reghe mereu, indiferent dacă era la Pandurii, la Severin! A fost rău că a marcat contra lui Reghe? Pe baza acelor goluri, eu l-am transferat la NEC, în Olanda.

„Aveți grijă cu retrogradarea!"

Reporter GSP: Vor fi discuții înainte și după fiecare meci dacă tu impresariezi jucători ai adversarului.
Anamaria Prodan: Impresariez jucători de peste tot, n-am eu cei mai mulți fotbaliști din România? Dar dacă joacă Hermannstadt cu FCSB de ce să-mi pară rău că dă gol Man, pe care sper să-l vând cu 15 milioane de euro? Oricum, nu înțeleg de ce te agiți așa doar în cazul meu! Luana Rednic nu era agent când Mircea o impresaria pe Dinamo? Marco Miriuță nu e agent? Giovanni și Victor nu sunt verii lui Gigi?

Reporter GSP: Da, cazul Luanei e asemănător cu al Rebbecăi, doar că ea nu avea mulți jucători în campionat.
Anamaria Prodan: În play-out am puțini și eu. Dădusem mai devreme exemplul lui Man, dar el va fi în playoff. Ar fi fost mai bine să nu mă fi implicat la Hermannstadt? Clubul era aproape de faliment!

Reporter GSP: Știu, am vorbit cu Claudiu Rotar și mi-a spus că nu ar fi luat licența fără banii tăi.
Anamaria Prodan: Licența, salariile pe ianuarie, pe februarie...Aaa, și o să avem în curând criosaună! Doar a clubului. Știi că CFR închiriază criosaună pentru jucători? Noi o să avem una doar a noastră. Le-am spus tuturor din club să ia foarte în serios lupta asta pentru salvarea de la retrogradare, că nu e ușoară deloc! E și o situație specială, nu poți să aduci jucători, nu poți să faci schimbări... 

Reporter GSP: Și ți-ai asumat să mizezi 350.000 de euro fără să controlezi situația?
Anamaria Prodan: Și dacă iese bine?
 

Reporter GSP: Și dacă nu iese pierzi banii.
Anamaria Prodan: Nu neapărat. Am putea merge în liga a doua, curățăm clubul de toate datoriile și construim ceva sănătos. Ți-am zis, de așa ceva are nevoie fotbalul românesc! Ți-am spus și că Rebecca își dorea să facă asta. Sigur, eu o consiliez, sunt lângă ea. Tu vezi ce nebunie e cu implicarea asta a mea la Hermannstadt? Am primit mesaje și din India, cu linkuri către articole! Cine mai are impactul ăsta din fotbalul românesc? Doar Hagi!
 

Reporter GSP: Nu știu. Mutu? Cred că și el are impact?
Anamaria Prodan: Bravo, da! Și Mutu! Mutu și Hagi! Vezi?
 

„Avem vreo șapte jucători ale căror contracte expiră acum și trebuie să-i convingem să mai rămână și în iulie. Fotbaliștii simt că sunt disperate cluburile și cer niște sume uriașe! Am auzit eu de jucător care a zis "dați-mi 35.000 de euro dacă vreți să mai joc și în iulie!"
Anamaria Reghecampf

VIDEO. Anamaria Prodan, anunțată oficial la Hermannstadt! Primele reacții: „Am semnat toate actele”

Citește mai multe știri despre Hermannstadt: 

EXCLUSIV Anamaria Prodan a virat deja primii bani la Hermannstadt! Directorul Claudiu Rotar explică rolul ei și vorbește despre conflictul de interese: „Dă bani și noi îi permitem să conducă”

EXCLUSIV Ce urmează la Hermannstadt după ce a venit Anamaria Prodan! Dezvăluiri despre antrenorul Miriuță, jucători și de ce a plecat Iuliu Mureșan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
427951077389201
Mihai Tanase  •  05 Iunie 2020, 12:51

Reporterul GSP nu are nume ? De ce îl țineți în anonimat ?

1320080138190536
Gogu Ionel  •  05 Iunie 2020, 09:55

o *** fiinta asta, care-si bate ***- vezi saracul alexa

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

113553039978134
Costica Muresan  •  05 Iunie 2020, 09:47

comportament de mare mahar daca are bani calca peste toti, vina mare o are ziarele care nu stiu altceva , becali , prodaca si altii care fac afaceri oneroase dar se scriu foarte puti pe acesta tema hu

Vezi toate comentariile (42)
Comentează