FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO, DUMINICĂ, 20:00, ANTENA 1 ŞI GSP.RO

Andone vrea neapărat ca Dinamo să obţină prima victorie din istorie în Gruia: "Facem orice ca să batem CFR-ul!"

Articol de - Publicat luni, 01 noiembrie 2010 00:00

Ioan Andone e obligat să aibă nervii tari. Dinamo a fost iar condusă la pauză şi a revenit, cîştigînd partida cu Gaz Metan (3-2).

E al 6-lea meci, în 13 runde, cînd "cîinii" revin după ce sînt conduşi, în 4 întîlniri cîştigînd toate punctele. Ieri, antrenorul de 50 de ani a dezvăluit cum va pregăti derby-ul de duminică, de la Cluj, cu CFR, echipa care l-a demis după ce-a adus primul titlu din istoria ardelenilor. O partidă pe un stadion pe care Dinamo n-a învins niciodată în Liga 1 Bergenbier!

- Domnule Andone, revine Dinamo la moda "dăm un gol mai mult ca adversarul"?
- Nu şi nici nu vreau asta. Pur şi simplu, sînt dezamăgit de faza de apărare. Toată echipa m-a enervat vizavi de cum ne-am comportat în defensivă. De la primul atacant şi pînă la portar am văzut greşeli copilăreşti. Gafe care puteau să ne coste, iar ne-a trecut glonţul pe la ureche. Mor cînd văd că jucăm bine, dar luăm cîte o palmă, adică un gol, şi se năruie tot ce construim. De aceea în zilele dinaintea meciului de la Cluj o să lucrez extrem de mult pentru apărare, ca să nu luăm gol! Voi face antrenamente tari, în special pentru acea zonă.

"Am echipă de caractere"

- Cum vă rezistă inima la astfel de jocuri?
- Mi-e greu, dar m-am obişnuit. Mă gîndesc şi că 4 oameni de bază, Moţi, Garat, Kone şi Torje, au fost absenţi. Felicit jucătorii pentru ultimele 30 de minute din meci, în care au demonstrat dăruire şi au făcut un efort lăudabil. Marele nostru cîştig e că avem o echipă de mare caracter. Cît ţine meciul, 90 sau 95 de minute, aleargă pînă la epuizare. Şi avem o bancă de rezerve superputernică. Cine intră schimbă faţa jocului în bine.

- Urmează şocul cu CFR. Borcea spunea că dacă bateţi reintraţi în lupta pentru titlu. Aşa e?
- Avem nevoie de 3 puncte. Am trăit un week-end liniştit după victoria cu Mediaşul, însă ne aşteaptă o săptămînă de foc. Eu zic că dacă batem şi la Cluj, apoi acasă pe Craiova, de-abia atunci vorbim de şanse la titlu.

- Le mai purtaţi pică oamenilor de la Cluj care v-au dat afară după ce aţi cîştigat titlul acolo?
- Ce-a fost s-a dus, e timpul trecut. Ranchiuna nu te ajută în viaţă şi îţi înceţoşează mintea. Dacă m-aş lăsa ghidat de răzbunări personale, aş risca să nu pregătesc concentrat meciul. Mă gîndesc doar la faptul că trebuie să spargem gheaţa acolo.

- Vă referiţi la faptul că Dinamo n-a învins niciodată pe terenul CFR-ului?
- Exact. Orice în viaţă are un sfîrşit. Facem orice ca să batem! Ăsta este motto-ul nostru în vederea pregătirii partidei. Vom merge doar cu gîndul la victorie, nici nu vreau să aud de remiză. Exclus să jucăm la egal, nu mă interesează. Oricum nu ştim să jucăm la remiză. O să ne pregătim astfel încît să batem.

"Avem nevoie de fani ca de aer"
- Vă pregătiţi şi pentru spectacol?
- Nu, eu aş fi de acord cu victoriile cu 1-0. Cu 2-0 ar fi şi mai bine. Spectacolul m-ar interesa să-l fac în Ştefan cel Mare, doar dacă stadionul ar fi plin.

- E lipsa suporterilor punctul nevralgic al lui Dinamo?
- Nu e o problemă, un caz, dar avem nevoie de suporteri. Foarte, foarte mare. De-acum şi pînă la final, avem incredibil de mare nevoie de fani. Ca de aer! Jucătorii vin şi-mi zic că simt nevoia încurajărilor din tribune, de un strigăt de luptă, de aplauze. E normal, şi eu simţeam la fel. Mă uitam cum publicul gălăţean, de exemplu, împinge Oţelul de la spate. Şi se vedea şi-n clasament. Suporterii ne-au cîştigat derby-ul cu Steaua! Atunci s-a simţit că ne sînt aproape.

"Cînd cîştigi 4 meciuri la rînd, zici că lucrurile curg de la sine, însă mă enervează şi mă îngrijorează că sînt momente în joc cînd coborîm nivelul. Forma unor jucători îmi dă de gîndit"
IOAN ANDONE

"Dacă vin doar 900 de fani la meci, o să ne fie foarte greu să învingem. Cu un stadion plin nu ne bate absolut nimeni, cel puţin în România!"
IOAN ANDONE

Ofsaid la golul 2 al Mediaşului
Reluările TV demonstrează că golul doi al Mediaşului, reuşit de Trtovac (35), a fost marcat din ofsaid. Centrarea lui Eric l-a prins pe fundaş în poziţie afară din joc (foto), dar asistentul Iliescu n-a semnalizat eroarea, iar "centralul" Marian Balaci a validat golul. Iliescu a anulat şi reuşita lui Marius Niculae, perfect valabilă, în prelungirile meciului, de aceea primeşte nota 4 în Gazetă şi nu 5, cît era iniţial. Alte trei greşeli mari ale lui Balaci, printre care acordarea unui penalty pentru Dinamo, altul neacordat oaspeţilor, i-au avantajat pe "cîini".

Cum vor să atragă fanii
Florin Prunea a dezvăluit pentru SPT FM: "Poate vom face un turneu în care noi, foştii jucători, să ne adunăm şi să jucăm cu suporterii, după care să stăm la povestiri. Stadionul e vechi, dar nu e urît. De ce cu Steaua vin 15.000, iar cu Mediaşul doar 1.000?! Aici au crescut generaţii întregi şi de jucători, şi de fani, în Ştefan cel Mare e spiritul lui Dinamo".

Ando către Eric: "Hai! Cînd vii?"
După ce fanii dinamovişti l-au rugat pe Facebook să semneze cu "cîinii", şi Andone l-a abordat pe Eric la finalul meciului direct: "Hai! Cînd vii? Iar ai fost cel mai bun de la ai tăi". Eric a mărturisit ieri că a fost înţeles greşit după ce-a criticat arbitrajul brigăzii conduse de Balaci: "Nu cred că trebuie trataţi arbitrii precum Ceauşescu în 1989, dar cei care greşesc să fie traşi la răspundere de cei care-i conduc".

S-a supărat şi a anulat amicalul :)
Borcea s-a supărat pe Ion Crăciunescu şi pe Gică Popescu pentru că aceştia au afirmat că nu trebuia acordat penalty pentru Andrei Cristea cu Gaz Metan şi a decis să anuleze amicalul cu echipa la care cei doi sînt parteneri, Chindia Tîrgovişte. "Nu e nici o problemă, vom încerca să jucăm cu Steaua sau Craiova. Eu am văzut că nu trebuia acordat penalty şi asta am spus", a declarat Crăciunescu. (Cristi Voinea)

- Dănciulescu nu se va antrena de azi cu coechipierii, avînd recomandate încă 3 zile de pauză după entorsa de la piciorul drept. "Ar fi o pierdere grea pentru Cluj", a spus Ando.
- Borcea: "Cred că Steaua e favorita principală la titlu, noi încă nu sîntem în calculele pentru campionat. Poate doar dacă batem tot pînă în decembrie".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
dorelsimon
dorelsimon  •  03 Noiembrie 2010, 19:57

Dinamo ar face , ORICE, sa bata C.F.R. Pai , a facut-o , deja . Arbitrajele sunt la pamant.Traore e "parcat" , nu? Borcea e un tip descurcaret si un bun manager. Hai C.F.R.

cristinaco71
cristinaco71  •  02 Noiembrie 2010, 10:19

Facem orice ca să batem CFR-ul!" , adica platim arbitrii, ii amenintam doar suntem "javrele rosii", nu? Butoanele inca functioneaza la cei din Stefan cel Mare si Ghencea, la fel ca in comunism??? CFR-ul este MULT peste voi ca valoare!!!

milansteaua40
milansteaua40  •  01 Noiembrie 2010, 17:40

mi-as dori sa batem cfr cu un penalty si mai usor acordat ca sa-i vad pe muresan si pe pascany cum ne vorbesc despre frustratii care dau vina pe arbitru in loc sa se uite la cum joaca echipa lor,cum nu comenteaza arbitrajul,cum s-a jucat numai pe teren etc.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează