FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Andre Duarte este pe lista de achiziții a lui Metz. Formația lui Boloni caută fundaș central

Andre Duarte este pe lista de achiziții a lui Metz. Formația lui Boloni caută fundaș central
Andre Duarte este pe lista de achiziții a lui Metz. Formația lui Boloni caută fundaș central

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2023 14:25 / Actualizat sambata, 28 ianuarie 2023 15:07

Andre Duarte (25 de ani) a rămas la FCU Craiova, legat de contract până în 2024, dar impresarii stoperului portughez încearcă în continuare să-l transfere. 

Din informațiile GSP, Duarte, unul dintre cei mai buni ”recuperatori” din Superliga, se află pe lista lui Metz. 

Formația din Ligue 2, pregătită de Laszlo Boloni, caută un fundaș central, după ce l-a vândut pe Kiki Kouyaté (25 de ani), la Montpellier, pentru 6 milioane de euro.

Boloni îl aduce pe Alexi Pitu cu picioarele pe pământ: „Fotbalul francez este puternic, îi va fi greu să se adapteze”
FRANȚA
Boloni îl aduce pe Alexi Pitu cu picioarele pe pământ: „Fotbalul francez este puternic, îi va fi greu să se adapteze”

Perioada de transferuri în Franța se încheie pe 31 ianuarie.

650de mii de euro este cota de piață al lui Andre Duarte, potrivit site-ului transfermarkt.com, în creștere cu 300.000 de euro de când joacă la FCU Craiova

La începutul anului au existat tensiuni între Andre Duarte și conducerea lui FCU Craiova. Fundașul lusitan și impresarul său, Bernardo Vasconcelos, au încercat să forțeze plecarea din Bănie. Agentul l-a propus pe Duarte la două echipe din Polonia, la Pogon Szczecin și la Legia Varșovia.

Adrian Mititelu le-a dejucat planul lusitanilor, anunțând că Duarte este jucătorul lui FCU Craiova până în iunie 2024. Pe 9 ianuarie, patronul a pus tunurile pe agentul Bernardo Vasconcelos.

„Acest impresar este un bandit! Distruge jucătorii și aleargă doar după comisioane. El spune că Duarte termină contractul în vară, dar nu e adevărat. Noi i-am activat opțiunea de prelungire a contractului încă din noiembrie, astfel că în acest moment este jucătorul nostru până în iunie 2024.

Este o strategie a impresarului de a lua comisioane la semnătură. A aplicat-o și în alte părți. Din ce știu eu, vara trecută, la un jucător de la Sepsi care a plecat de la ei. Propune un contract, apoi nu mai recunoaște opțiunea de prelungire a clubului. Noi am activat-o, deci Duarte mai are contract un an și jumătate cu noi.

Impresarul lui Duarte l-a propus pe jucător în ultimele luni în toată Europa, nu doar în Polonia. Ajunsese și la echipa lui Reghecampf, în Azerbaidjan.

Aia e o bătaie de joc. Nu se poate numi ofertă”, a declarat Adrian Mititelu, potrivit Fanatik.

Câteva zile mai târziu, Andre Duarte nu s-a prezentat la amicalul cu CS Mioveni (1-1), disputat pe 14 iunie, turnând și mai mult gaz pe foc, enervându-l și mai mult pe Adrian Mititelu.

„Avem o problemă cu Duarte, care se află sub contract cu noi până în 2024. Este dorit de Legia Varşovia, nu avem nicio ofertă. A năpustit peste noi să-i dăm drumul să plece cu orice preţ, nu gratis.

Are o atitudine neserioasă, nu se antrenează, zice că se lasă de fotbal. M-a dezamăgit, nici n-a venit la joc (n.r. - la amicalul cu CS Mioveni)", a spus Adrian Mititelu.

După câteva zile de tensiune, scandalul a fost aplanat. Duarte a revenit la antrenamente, iar antrenorul Nicolo Napoli l-a titularizat în primul meci oficial din 2023, cu UTA (1-1), la Craiova. Impresarul fotbalistului a precizat pentru GSP că fotbalistul își va respecta contractul cu FCU Craiova până în iunie 2024.

Andre Duarte, din 2022 legitimat la FCU Craiova 1948

Fundașul central portughez a sosit la FCU Craiova 1948 în iulie 2022 din țara natală, de la CF Estrela. A mai evoluat în carieră la Sacavanense, Alverca și Praiense, toate formații portugheze.

În actuala stagiune, lusitanul a jucat 25 de meciuri pentru FCU Craiova 1948: 22 în Superliga și 3 în Cupă și a izbutit o pasă de gol.

7goluri a primit FCU Craiova în urma greșelilor comise de Andre Duarte, potrivit InStat

FCU Craiova a reziliat contractul cu Ricardo Grigore: de ce era nemulțumit fundașul + ce jucător ar mai putea pleca
fcu craiova
FCU Craiova a reziliat contractul cu Ricardo Grigore: de ce era nemulțumit fundașul + ce jucător ar mai putea pleca
FCU Craiova a transferat un jucător crescut de FCSB: în 2012 plângea în pumni pe Ghencea
fcu craiova
FCU Craiova a transferat un jucător crescut de FCSB: în 2012 plângea în pumni pe Ghencea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
george.br
george.br  •  28 Ianuarie 2023, 21:20
Postat de legio.sud pe 28 Ianuarie 2023, 17:58

Sau , glumițe …

Nu ti se-apleaca de la atatea virgule, fato?

legio.sud
legio.sud  •  28 Ianuarie 2023, 17:58
Postat de ionescugeorge77 pe 28 Ianuarie 2023, 16:56

...minciuni...

Sau , glumițe …

legio.sud
legio.sud  •  28 Ianuarie 2023, 17:57
Postat de sud97 pe 28 Ianuarie 2023, 16:47

Cum D-le Boloni (cu tot respectul cuvenit) nu aveti nevoie de un Scrieciu? Un Papp? Un Gaman? :)))))) Forta Stiinta! Forta Sud 97!!!!!

Ironii ieftine precum familia susținută de tine . Bă dacă sunteți așa super de ce vă agitați la subsolul clasamentului datorită supervalorilo , precum duarte ăsta , bănuiesc .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close