FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Contre între antrenorii de legendă ai României » Anghel Iordănescu: „E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu!”

Anghel Iordănescu (71 de ani) îl taxează pe Mircea Lucescu (75), după ce „Il Luce” l-a propus pentru postul de selecționer al României pe Marco Rossi (56), în prezent pe banca Ungariei.
Anghel Iordănescu (71 de ani) îl taxează pe Mircea Lucescu (75), după ce „Il Luce” l-a propus pentru postul de selecționer al României pe Marco Rossi (56), în prezent pe banca Ungariei.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 iunie 2021 21:32 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 22:13

Anghel Iordănescu (71 de ani) îl taxează pe Mircea Lucescu (75), după ce „Il Luce” l-a propus pentru postul de selecționer al României pe Marco Rossi (56), în prezent pe banca Ungariei.

E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu! Chiar nu mă așteptam să facă o asemenea afirmație. Ce poate să garanteze antrenorul actual al Ungariei? S-a mai făcut o greșeală cu Daum, a fost cea mai mare eroare pe care a făcut-o Federația. 

În primul rând, Mircea Lucescu a făcut această afirmație doar din punctul de vedere al relației pe care o are cu respectivul selecționer. Deocamdată, fotbalul românesc are nevoie de un selecționer valoros, cu experiență, dar român, care cunoaște foarte bine competiția noastră internă, tradiția, jucătorii.

Din punctul meu de vedere, fotbalul românesc a avut posibilitatea să-i angajeze în perioada asta pe Gică Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu”, a declarat Iordănesu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Declarația care l-a deranjat pe Anghel Iordănescu:

Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță. L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor
- Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, antrenorii de legendă ai României

Cea mai bună perioadă a lui „Il Luce” se leagă de Șahtior, alături de care a câştigat de opt ori campionatul, de cinci ori Cupa Ucrainei şi de alte şapte ori Supercupa. De asemenea, a câștigat și Cupa UEFA în 2008.

35 de trofeeare Mircea Lucescu în palmares, doar Ferguson îl depășește la acest capitol (49)

4 trofeede cel mai bun antrenor al anului a câștigat Mircea Lucescu în Ancheta Gazetei Sporturilor, care a debutat această secțiune în 2004. Tot de 4 ori a câștigat și Dan Petrescu

Cu Anghel Iordănescu pe bancă, naționala României a bifat cea mai mare performanță din istorie, „sferturi” la Campionatul Mondial din 1994.

101 partideca selecționer are „Generalul” la naționala României, record. A reușit 4 calificări la turneele finale: 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016)

12 trofeea câștigat Iordănescu în cariera de antrenor

VIDEO. Cum a fost ascuns Romulus Gabor în București de Mircea Lucescu

Citește și:

FCSB are atacant! Gigi Becali: „A semnat” » Detaliile contractului

Primul selecționer de la Euro care demisionează: „A fost o plăcere. Noi am spart gheața!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (22)
bodystyle74
bodystyle74  •  23 Iunie 2021, 13:05

Antrenorii se impart in doua categorii:sunt unii care au rezultate cu o singura generatie de jucatori, pe termen scurt, dupa care dispar din peisaj si altii care antreneaza o viata de om, avand rezultate cu generatii diferite de jucatori. Indiferent daca sunt romani sau straini aceste doua categorii se pastreaza. Unde mai antreneaza Rijkaard, Di Matteo,sau de la noi Dumitriu, Stoichita?Iordanescu ca si Jenei, si-au legat performantele de antrenori de o singura generatie.Lucescu ,insa, face parte din a doua categorie,poate antrena generatii diferite la inalt nivel.Nu a mai fost si nu cred ca va mai fi antrenor roman cu mai multe meciuri in Champions ca el. Este adevarat ca, Stefan Kovacs a castigat CCE cu Ajax de doua ori ,dar cu ajutorul unei generatii de jucatori, din care facea parte si Cruyff. Acea generatie a dominat fotbalul european timp de 3 ani la inceputul anilor 70.

danilovic
danilovic  •  23 Iunie 2021, 12:08
Postat de gabri80el pe 23 Iunie 2021, 00:15

tu te auzi ce spui? daca nici iordanescu nu poate fi numit mare antrenor , du-te neica si te culca :))))) informeaza-te mai mult din declaratiile jucatorilor ce facea iordanescu .Cum pregatea fiecare joc si ce le cerea . se vedea din jocul prestat ca totul era bine gandit si antrenat la sange.Habar ai de tine si dai in oameni care au facut ceva pe lumea asta. cum necum, el ca antrenor a dus romania la cel mai inalt nivel. Asa cum il vezi tu.,Si lucescu a avut sansa si nu a profitat de ea. ce generatie a crescut lucescu?poate la dinamo. emerich ienei ii da clasa la orice ora ca el a creat nucleul la steaua de a castigat UCL si tu vorbesti de lucescu. :)))))iordanescu nu a fost singurul care a primit aceasta echipa, dar a fost singurul care a stiut ce vrea cu adevarat. a antrenat romania in 81-86 .In doua campionate mondiale si un european a ajuns doar in 84 , cel european ,si a facut un punct. Mare antrenor:)))) si tu un mare compozitor:)))) ... sa va luati in brate

Pai... Nu ma aud, ca nu urlu pe balcon, dar în schimb vad ce am scris și vad și replica foarte bine argumentata a dumitale, fin cunoscător al fotbalului romanesc...Chiar m-am dus sa ma culc, ca eu nu pot să-l numesc mare antrenor pe Tata Puiu????Mulțumesc ca mi-ai spus ca nu am habar de mine, acu poate îmi revin și ma duc sa ma informez la Sir Ilie Dumitrescu despre tactica folosita. Ai dreptate, a dus România la cel mai înalt nivel și mulți oameni ca tine îl stimeaza și e foarte normal. .. Dar na, mai exista și alte opinii, nu tot ce crezi tu este și corect... Da, Lucescu și nea Imi au crescut generații, nea Puiu a profitat de jucătorii buni și i-a pus și el în teren și le-a prezentat și o tactica, ca nu a zis nimeni ca nu era antrenor... Dar mai mic asa... Și Toader Stet dacă antrena Generația de Aur avea rezultate bune????și da, vorbesc de Lucescu, care tocmai ce a luat un campionat și antrenează în Champions League la 75 de ani, a crescut și promovat jucători în Italia și în alte părți... Dar te poți informa de la jucătorii antrenați de el, sa vezi tactica ce are bătrânul... Tata Puiu a dat multe rateuri pe la Rapid, prin Grecia și Arabia Saudită... Îl iau în brate când îl vad pe marele antrenor, sa faci și tu la fel cu nea Puiu și să-i dai și votul, ca poate își mai reface cariera de senator! ???? Bafta!

liga303
liga303  •  23 Iunie 2021, 11:47
Postat de stefan.. pe 22 Iunie 2021, 23:22

Fotbalul romanesc actual nu are antrenori, doar niste posesori de diplome. Dan Petrescu, Sumudica sunt doar exceptii. Iordanescu sare la gatul lui Daum, dar nu sufla o vorba despre Contra si Mirel Radoi, deceptii si mai mari decat neamtul.

Petrescu si Sumudica sunt la fel de mari antrenori ca pisica mea! Doua nulitati barate in domeniu...dovada ca amandoi sunt someri. Stai linistit ca pe Sumudica zboara de la CFR in maxim 6 luni. Fara misto...daca eram patronul unui club de fotbal din Liga Mamaliga in locul unor "antrenori" gen Mutu, Sumudica, Reghe, Radoi, Piturca, Hagi, Razvan sau Alexa...preferam sa dau echipa pe mana a 3-4 cititoti GSP care prin comentarii au demonstrat ca inteleg mai bine fotbalul si meseria de antrenor ca gasca mentionata care a pus decisiv umarul la distrgerea fotbalului romanesc. In momentul de fata amatorii fotbalului romanesc sunt cu muuuult peste asa-zisii profesionisti.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează