FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Anotimpul negru! În ultimii ani, toamna a adus numai deziluzii la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 11:55

După ce echipa a dat semnale că și-a recăpătat pulsul pe finalul verii, Dinamo începe toamna, ce a adus numai deziluzii și play-out în ultimele două sezoane.

  • Dinamo - Botoșani, meciul din etapa a 9-a a Ligii I, se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 21:00. Meciul va fi în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV.

Dinamoviștii au zâmbit, dar au avut și motive de tristețe, după ce-au legat două victorii consecutive cu Hermannstadt (3-0) și cu Sepsi (1-0). Au scăpat de „lanterna roșie" și s-au săltat până pe locul 9, la două puncte de pozițiile de play-off, însă au regretat că a venit pauza competițională într-un moment fast pentru formație. 


Dusan Uhrin a dat semne că poate resuscita echipa, iar „câinii" visează iar la play-off. De sâmbătă, cu Botoșaniul, încep ediția de toamnă a sezonului regulat, iar acest anotimp a fost al marilor deziluzii și rușini în ultimii doi ani, când Dinamo a bifat play-out-ul. Din cauza rezultatelor din toamnă, roș-albii au mers în primăvara ce-a urmat să joace pentru maximum locul 7, ratând play-off-ul.

Toamna 2018

O linie de clasament dezastruoasă, cu o victorie, 5 egaluri și 4 eșecuri, golaveraj 5-11. Dinamo a obținut doar un succes prin golul din penalty al lui Salomao în ultimul minut al prelungirilor cu Voluntari (1-0). L-a dat afară pe Florin Bratu, cu care visa să se bată la titlu, l-a adus pe Claudiu Niculescu, pe care l-a ținut 13 antrenamente, și i-a dat puteri depline lui Mircea Rednic. Culmea eșecului: a fost eliminată din Cupa României, la penalty-uri, de o echipă de liga a treia, Csikszereda!

Toamna 2017

O linie de clasament slabă, cu trei victorii, trei remize și 5 înfrângeri, golaveraj 14-16. La fel, cu Cosmin Contra antrenor se visa la titlu după ce în ediția precedentă Dinamo prinsese podiumul și câștigase Cupa Ligii. „Câinii" i-au permis lui „Guriță" să plece la prima reprezentativă într-un moment când se vorbea de demitere și l-a adus pe Vasile Miriuță. Au învins echipe mediocre: Daco-Getica (3-0), Mediașul (3-0) și Iașiul (2-1).  

Toamna 2016

O linie de clasament la limită, 5 victorii, două remize, 5 eșecuri, golaveraj 20-16. Ioan Andone a scăpat de demisie doar fiindcă nu i s-a putut achita clauza de reziliere lui Marius Șumudică, dar „Fălcosul" avea să plătească pentru rezultatele acestea din toamnă la începutul lui 2017, când a fost dat afară și angajat Cosmin Contra, care a prins play-off-ul în ultima etapă a sezonului regulat.

„Era o chestiune de timp să ne revenim, important este să ne menținem pe linia cea bună. Revenirea lui Nistor a schimbat fața jocului, iar Fabbrini e unul dintre cei mai buni fotbaliști din campionat"

Florin Prunea, manager general Dinamo

Cum se atrag fanii pe Național Arena

Și fanii au început să spere după două succese la rând. Suporterii fac presing unii asupra altora pe rețelele de socializare ca să fie cât mai mulți, sâmbătă seară, pe Național Arena. Au și găsit un prilej de a sărbători cumva la început de septembrie, la meciul de sâmbătă: s-au împlinit 30 de ani pe 9 septembrie de la un succes, mult timp istoric, victoria cu 3-0 din Ghencea, înainte de Revoluție, împotriva Stelei.

VEZI ȘI:

CRAIOVA - FCSB // Lui Pițurcă nu-i pun gazonul dorit! » Mihai Genoiu, primarul Craiovei: „E o investiție prea mare pentru noi acum” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
535347973305441
Iulian Tecuceanu  •  11 Septembrie 2019, 16:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bogat
bogat  •  11 Septembrie 2019, 12:44

Un articol de doi lei, rau intentionat, in mod evident facut ca sa starneasca polemici si sa adune clickuri. In loc sa faceti analize despre fotbal voi construiti statistici aberante. Acum pe bune, toamna se desfasoara cea mai mare parte din campionatul regulat. De aceea e la mintea cocosului ca o echipa cu pretentii care esueaza in play-out, ceea ce s-a intamplat cu Dinamo in ultimele doua sezoane, a facut meciuri slabe toamna. E la fel de clar ca o echipa care prinde pe ultima suta de metri play-offul, asa cum s-a intamplat cu Dinamo acum trei sezoane, a avut o toamna slaba. Dar asa e cand vrei cancan si mai putin analize sportive pertinente si obiective.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează