FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Aroganța lui Neubert către un arbitru după ce FCSB a încălcat regulamentul: „Nu mă poți sancționa! Eu nici nu exist! Tu chiar ești extrem de prost!"

Neubert, 52 de ani, a devenit faimos în România ca urmare a succeselor pe care le-a înregistrat alături de Reghecampf la FCSB între 2012 și 2014 +15   FOTO
Neubert, 52 de ani, a devenit faimos în România ca urmare a succeselor pe care le-a înregistrat alături de Reghecampf la FCSB între 2012 și 2014

Articol de , , - Publicat luni, 25 ianuarie 2021 09:13 / Actualizat luni, 25 ianuarie 2021 11:21

Thomas Neubert continuă să asiste de pe bancă la meciurile lui FCSB, deși el nu e calificat ca preparator fizic, meseria pe care o practică. Germanul se folosește de prezența sa „fantomatică” la marginea terenului ca să protesteze în fața arbitrilor și încalcă regulile pe care ministerele le-au impus în sport.

Thomas Neubert a fost suspendat pentru două etape în urma derby-ului cu Dinamo, pe care FCSB l-a câștigat cu 3-2 în octombrie. Atunci nu a fost foarte clar motivul pentru care era sancționat germanul, dar a părut să fi fost vorba despre niște proteste care îi deranjaseră pe arbitri.

Gazeta a aflat că faptele lui Neubert au fost cu mult mai grave de atât! El s-a aflat pe bancă în timpul partidei fără să fi avut dreptul! Numele său nu exista în delegația oficială pe care o înscrisese FCSB pentru meci. Oficiali care au participat la acel joc povestesc că Tommy a căutat să se folosească de faptul că el nu era pe stadion, potrivit documentelor întocmite pentru acel meci!

FCSB. Thomas Neubert, cel mai bun preparator, nu e preparator, de fapt

Imediat cum Radu Petrescu a fluierat finalul primei reprize, el și asistenții săi se îndreptau către vestiar. Pe „central" l-a oprit Neubert. Replicile germanului: „Ești cel mai prost și mai arogant arbitru! Ești foarte prost!". „Voi scrie în raport ceea ce mi-ai spus acum!", l-a anunțat Petrescu. Cum a răspuns Thomas „Poți să scrii orice vrei tu, că numele meu oricum nu există în foaia oficială! Tu chiar ești extrem de prost!".

Numele său nu se afla, într-adevăr, pe lista delegației FCSB-ului. De ce nu apărea preparatorul fizic cel mai lăudat în istoria campionatului românesc? Pentru că el nu este, de fapt, preparator fizic, nu are nicio calificare pentru practicarea acestei meserii. I-a prezentat Federației diplome ale unor cursuri pe care le-a urmat și a cerut să-i fie echivalate ca licență de preparator fizic. FRF a refuzat solicitarea, a considerat că nu e în puterea ei să elibereze diplome de studii, un gest pe care doar statul român, prin Ministerul Educației, l-ar putea face.

FCSB și Thomas Neubert au sfidat și regulamentul, și legea!

Neubert a continuat să lucreze pe fals. Uneori a stat pe bancă în mod regulamentar, ca urmare a unei dispense pe care i-o oferea Federația. Dar la derby-ul cu Dinamo nu a mai beneficiat de nicio excepție de la reguli. Observatorul a verificat raportul de arbitraj și a constatat că Thomas chiar nu apărea pe nicio listă, nici măcar în grupul „adiționalilor", oficialii neesențiali pe care echipele îi mai țin la marginea terenului în timpul meciurilor.

„Neubert nu avea dreptul să se afle în Zona 1" a fost concluzia observatorului de arbitri, Ștefan Constantin. Ceea ce înseamnă că germanul încălcase, astfel, protocolul medical asupra căruia au convenit FRF, LPF, Ministerul Sănătății, Ministerul Tineretului și Sportului!

Protocolul stabilește regulile pe baza cărora pot fi disputate competiții sportive pe durata pandemiei și doar în baza lui e permisă organizarea meciurilor de fotbal. Zona 1 le este rezervată numai fotbaliștilor, arbitrilor și altor oficiali din staff-ul tehnic și din cel medical, tocmai pentru ca persoanele implicate în meciuri să nu aibă contact cu străini și să fie astfel expuse îmbolnăvirii cu coronavirus. 

Neubert era un străin, i-a fost permis să stea pe bancă deși nu avea voie și s-a folosit de situație ca să-l jignească pe arbitru, convins că nu avea cum să fie pedepsit, din moment ce numele său nu apărea în niciun document.

4.500 de lei a plătitNeubert, amendat pentru incidentul pe care l-a produs în pauza derby-ului cu Dinamo. Lui i-a fost interzis să mai stea pe bancă timp de două etape, dar a putut să lucreze cu echipa în continuare, în antrenamentele zilnice

10.000 de euroîncasează lunar Neubert la FCSB. El e cel mai bine plătit preparator fizic din istoria campionatului românesc. Îl egalase, pentru o scurtă vreme, Javi Reyes, spaniolul alături de care a revenit Contra la Dinamo în sezonul acesta. Ibericul a plecat odată cu Cosmin, după ce s-au prins că Pablo Cortacero și oamenii lui nu aveau banii pe care îi promiseseră

Observatorul de la FCSB-Dinamo a plătit și el

Neubert nu a fost singurul sancționat ca urmare a încălcării regulamentului și a legii în timpul meciului FCSB-Dinamo, a fost pedepsit și observatorul jocului, Eduard Alexandru. Liga Profesionistă de Fotbal nu l-a mai delegat pe Alexandru în următoarele două etape după derby. Observatorul a permis, în cunoștință sau doar fiindcă nu a verificat atent, prezența lui Thomas pe bancă, împotriva regulilor din fotbal și împotriva ordinelor pe care le-au stabilit ministerele.

VIDEO Toni Petrea, antrenor FCSB: „Suntem un grup unit. O familie!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Gigi Becali are un nou „client” la FCSB! Își versă furia pe el: din titular și integralist a ajuns rezervă

EXCLUSIV Pe ce au ajuns jucătorii de la FCSB să parieze în vestiar după deciziile lui Becali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (151)
cornelcc
cornelcc  •  25 Ianuarie 2021, 22:24

Articol din categoria intrebarilor securisto-comunistoide din anii ‘90: “tu ce-ai facut in ultimii 5 ani?”. Dupa jumate de an, cei trei descopera “america”. Si uite asam mai facem ceva banuti pe vaza click-urilor la un articol despre FCSB. Ca despre dinamo, doar ce ne spunea neputinta ca e a lui contuzero, nici gand sa fie re-vanduta ddbistilor sau pchistilor.

parpalache
parpalache  •  25 Ianuarie 2021, 19:58
Postat de Jon Radu pe 25 Ianuarie 2021, 18:41

Vai steaua ta de prostovan. Daca ar stii aia regulamentul tu la stadion intri pe baza de invitatie,iar masaj sau recuperare poti sa faci la sala de mese. Dar cum prostia doare,acum daca te chiama la comisii trebuie sa spui cine,cand,si unde ti-ai dat atestatul si bomboana cine ti-a dat dispensa de fisioterapeut. Diploma canci nenica! Si-ti permiti sa-l faci prost pe arbitru ca tu nu esti in organigrama. Cat poti sa fii de prost sa-ti dai singur foc la valiza cum zic Romanii.

Stai linistit ca in Becalistan nu-l deranjeaza nimeni! Ce spui tu e valabil in...Geremania!

1272979566060802
Jon Radu  •  25 Ianuarie 2021, 18:41

Vai steaua ta de prostovan. Daca ar stii aia regulamentul tu la stadion intri pe baza de invitatie,iar masaj sau recuperare poti sa faci la sala de mese. Dar cum prostia doare,acum daca te chiama la comisii trebuie sa spui cine,cand,si unde ti-ai dat atestatul si bomboana cine ti-a dat dispensa de fisioterapeut. Diploma canci nenica! Si-ti permiti sa-l faci prost pe arbitru ca tu nu esti in organigrama. Cat poti sa fii de prost sa-ti dai singur foc la valiza cum zic Romanii.

Vezi toate comentariile (151)
Comentează