FOTBAL  »  Superliga  »  ILIE STAN LA STEAUA

Asta o fi explicaţia? Ilie Stan: "E greu să faci performanţă cu străini în echipă!". Steaua are 7 în lot

Ilie Stan în 1996, în tricoul Stelei
Ilie Stan în 1996, în tricoul Stelei

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 11:42

În urmă cu un an, Ilie Stan a acordat un amplu interviu Gazetei, vorbind despre o situaţie care se repetă acum: schimbarea antrenorului în Ghencea. Atunci, la Steaua tocmai venise Ilie Dumitrescu în locul lui Piţurcă. Azi, Ilie Stan e gata să-i ia postul lui Ronny Levy.

Ce spunea tehnicianul de atunci al Brăneştiului?

- Ce le-aţi fi zis steliştilor dacă dumneavoastră aţi fi fost noul lor antrenor?
- Le-aş fi spus: "Sînteţi profesionişti, sînteţi plătiţi de Steaua, nu de un antrenor. Indiferent cine vă conduce, trebuie să jucaţi pentru blazon!".

- Dumneavoastră v-aţi descurca să conduceţi o echipă precum Steaua?
- Sînt pregătit să iau orice echipă din România! Gata, am învăţat meserie şi spun clar că în fotbal nimic, dar absolut nimic nu e întîmplător. Am învăţat meserie de la Iordănescu, i-am fost secund cinci ani. La început eram repezit, nea Puiu îmi zicea: "Ilie, stai calm, acum trebuie să fii calculat, să analizezi, să gîndeşti, să vezi cum, cînd şi unde să muţi. Nu mai eşti jucător, gata, comportă-te ca un antrenor!".

- Deci dacă v-ar căuta Gigi Becali ce i-aţi spune?
- I-aş zice aşa: "Lasă-mă un an, îmi pui obiectiv şi dacă nu-l îndeplinesc, aut!". Deşi în vara asta s-au făcut multe schimbări în echipă, aşa că nu ştiu dacă un an ar fi suficient. Oricum, pentru mine nu există alt obiectiv decît primul loc, indiferent de echipa la care lucrez. Cînd am promovat în "B" cu Brăneştiul, m-au chemat şefii şi mi-au zis: "Obiectivul tău e să termini între locurile 5-8!". "OK, căutaţi-vă antrenor de locurile 5-8!", le-am transmis. Cum adică să-mi propun locul 5?! Oamenii mi-au zis că-s cam nebun. Da, s-ar putea să fiu.

- Aţi accepta să antrenaţi gratis, ca Ilie Dumitrescu?
- N-aş accepta. E nevoie de un salariu normal, decent, dar cu bonus mare la obiectiv. Aşa mi se pare cel mai bine.

- De ce la Brăneşti nu aveţi jucători străini în lot?
- E greu să faci performanţă cu străini în echipă. OK, a reuşit CFR, dar eu nu cred în fotbaliştii străini. Principalul motiv: la antrenament nu vreau timpi morţi, iar dacă stai să-i zici unuia în engleză, altuia în portugheză, unuia în franceză, mai chemi translatorul pentru spaniolă, atunci se alege praful de antrenament!

Steaua are 7 străini în lot: Emeghara, Martinovici, Iliev, Geraldo, Brandan, Nikolici şi Tatu.

"Echipa asta trebuie să fie antrenată de foste glorii, de oameni care ştiu stilul Stelei şi nu-l abandonează niciodată!" - Ilie Stan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
silvercloud
silvercloud  •  30 Septembrie 2011, 20:30
Postat de alin.tat pe 30 Septembrie 2011, 17:12

e greu cu straini de fotbal poate :d

Nota 10 frate !!

alin.tat
alin.tat  •  30 Septembrie 2011, 17:12

e greu cu straini de fotbal poate :d

zadkiel
zadkiel  •  30 Septembrie 2011, 16:50
Postat de silvercloud pe 30 Septembrie 2011, 16:18

Domnu'Stan, de profesie "român" vrea sa faca mari performante cu jucatorii romani, pentru ca, vezi bine, strainii din lot n-ar intelege comenzile antrenorului... este o maniera total aiuristica de a explica astfel fotbalul modern!! In primul si in primul rand, consider ca un antrenor valoros trebuie sa cunoasca cel putin una din limbile de circulatie internationala, priviti-l pe Mircea Lucescu doar... apoi el trebuie sa stie sa lucreze cu lotul, mai bun sau mai slab, pe care in are echipa in cauza !! Dupa o astfel de declaratie, ce sa ne mai asteptam la un reviriment in jocul Stelei ?! Va fi un joc dezlanat, condus de jucatori celebri precum Tanase sau Prepelita, sau plictisiti ca

L-am cunoscut personal pe domnul Ilie Stan: nu vorbeste corect romaneste! Este de 100 de ori mai agramat decat Cascheta! Mai bine sapa un sant decat sa citeasca o carte! Urmeaza un cosmar mai mare: umilinte si rusine! Vom fi calcati in picioare de Rapid, Dinamo, CFR si Vaslui! CIOBANUL A DISTRUS UN MIT SI UN SIMBOL NALTIONAL! Pe ce pune satanistul Fecali mana se usuca! Sper sa fie unul dintre Piticii , Albei ca Zapada, din creatia satanista: Miscarea Populara!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează