FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA

UPDATE Avem avizul DSP! Dinamo - Astra nu se poate juca din cauza unui focar de coronavirus » EXCLUSIV Toate amănuntele despre caz

Partida dintre Astra și Dinamo, programată vineri, de la ora 21:00, riscă să fie amânată din cauza unui focar de coronavirus apărut în lotul gazdelor.
Partida dintre Astra și Dinamo, programată vineri, de la ora 21:00, riscă să fie amânată din cauza unui focar de coronavirus apărut în lotul gazdelor.

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 23:27 / Actualizat joi, 29 octombrie 2020 14:53

Partida dintre Dinamo și Astra, programată vineri, de la ora 21:00, va fi amânată din cauza unui focar de coronavirus apărut în lotul oaspeților. 

UPDATE 14:30 

Deși LPF, prin vocea secretarului general Justin Ștefan, a spus că meciul dintre Dinamo și Astra se va juca atât timp cât giurgiuvenii au 13 jucători apți, printre care un portar, DSP Giurgiu nu acceptă acest scenariu. Astra a primit un aviz de a nu-și desfășura activitatea până la noi rezultate negative. Între timp, Astra așteaptă rezultatele ultimelor teste. 

UPDATE Avem avizul DSP! Dinamo - Astra nu se poate juca din cauza unui focar de coronavirus » EXCLUSIV Toate amănuntele despre caz

UPDATE 11:00

După cazurile pozitive depistate în cadrul primei echipe, giurgiuvenii au decis să trimită și jucătorii de la echipa secundă la București, pentru a face testele. Astăzi, nici prima echipă și nici formația secundă a Astrei nu se vor antrena

AFC Astra 2 are programat un meci cu KSE Târgu Secuiesc mâine, 30 octombrie, însă giurgiuvenii le-au transmis rivalilor că ar fi mai bine să nu facă deplasarea, în eventualitatea în care există cazuri pozitive la nivelul echipei. FRF va hotărî dacă partida se va disputa în cele din urmă.

La Dinamo, în schimb, situația este bună. Fotbaliștii au efectuat ieri testările COVID-19, iar toate au ieșit negativ.

UPDATE 29 octombrie ora 7:00

Numărul de cazuri pozitive din lotul giurgiuvenilor în acest moment este 15, însă Astra mai așteaptă o serie de rezultate, care încă nu au venit. Acestea urmează să fie comunicate în cursul zilei de azi.

UPDATE 00:05

Alte 5 rezultate pozitive au sosit pe adresa clubului: Mihai Popa (portar, 29 de ani), Daniel Graovac (fundaș central, 27 de ani), George Merloi (extremă, 21 de ani), Dinu Graur (fundaș, 25 de ani) și Sébastien Wüthrich (mijlocaș, 30 de ani). Toți jucătorii sunt asimptomatici. Mai sunt așteptate rezultatele pentru Albert Stahl (extremă, 21 de ani), Valerică Găman (fundaș central, 31 de ani), Dario Canadija (mijlocaș, 26 de ani).

Astra va înainta o cerere oficială de amânare a partidei către LPF. 

Dinamo - Astra, șanse mici să se joace

David Bruno (fundaș, 28 de ani), Constantin Dima (fundaș, 21 de ani), Ljuban Crepulja (mijlocaș, 27 de ani) și David Lazar (portar, 29 de ani) au fost testați din nou pozitiv cu noul coronavirus, informează sursele GSP.ro. Ei au mai avut rezultate pozitive și în finalul sezonului precedent. 

Nu sunt însă singurii în această ipostază, fiind și mai multe cazuri noi. Giurgiuvenii așteaptă în continuare rezultatele tuturor jucătorilor. Acestea vor veni cel mai probabil la noapte. 

Cazuri ciudate de coronavirus la Astra

Testele au fost efectuate în dimineața zilei de miercuri, la o clinică din centrul Bucureștiului, favorita mai multor cluburi importante, precum FCSB, Rapid sau Chiajna. Rezultatele au venit joi seara. Niciun membru din staff, nici măcar medicii sau maseurii, persoane care au contact direct cu jucătorii, nu au fost găsite pozitive. Din această cauză, conducătorii Astrei au caracterizat situația drept una „ciudată” și doresc să reprogrameze testarea.

Dinamo va refuza cel mai probabil să dispute meciul în aceste condiții, mai ales că Astra a efectuat în această după-amiază un antrenament în formulă completă. 

FRF a schimbat astăzi protocolul

Conform noului protocol stabilit de FRF, prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitive cu coronavirus în urma testării, „pacientul cu SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre Astra - Dinamo: 

Cosmin Contra, înainte de partida cu Astra: „Meci pentru evitarea retrogradării” + Ce spune despre răbdarea șefilor de la Dinamo

EXCLUSIV. Cosmin Contra a spus tot despre relația cu șefii spanioli ai lui Dinamo: „Viața merge înainte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
blackknight
blackknight  •  02 Noiembrie 2020, 14:24

deci sezonu trecut toti urlau ca Dinamo tre sa piarda la masa verde... sezonu asta, cand nu a fost forba de dinamo... toti au tacut... mai sa fie... incep sa cred ca de fapt problema e un razboi cu dinamo si nu regulamentul...

creeperno
creeperno  •  29 Octombrie 2020, 22:51

3-0

1361138990581282
Celmare Raul-Ștefan  •  29 Octombrie 2020, 17:35

Regulamentu prevede ca dacă ai 13 jucatori alți și un portar trebuie sa joci Nu te lasă dsp, 0-3 și la revedere E frumos acum, nu? Când toți săreați pe Dinamo ca trebuie sa piardă tot la masa verde, ca nu sta campionatul intr-o echipa ca e vina lor ca nu o fost prudenți, bla Ar merita și ăștia de la astra da și viitoru sa piardă la masa verde in fata lui Dinamo după declarațiile lui coman și ale lui Popescu

Vezi toate comentariile (74)
Comentează