FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV O echipă românească a vrut să boicoteze un meci european: „Am fost toți de acord să nu intrăm pe teren. Am fost amenințați, iar jucătorii importanți s-au răzgândit”

După 0-4 pe Olimpico, CFR Cluj i-a ținut piept Romei în retur / foto: Guliver/Getty Images
După 0-4 pe Olimpico, CFR Cluj i-a ținut piept Romei în retur / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 26 august 2021 13:30 / Actualizat joi, 26 august 2021 16:53

Florin Lovin (39 de ani), fost fotbalist important la nivel de primă divizie, a avut planuri temerare în lumea impresariatului, dar s-a izbit de un sistem pe care îl pune la colț. Invitat azi la GSP Live, omul care s-a școlit în Germania a vorbit despre greșelile pe care fotbaliștii români le comit frecvent în relația cu impresarii, dar și cu propriile cluburi. 

Triplu campion al României cu FCSB și Astra, Florin Lovin (39 de ani) a avut un discurs-manifest pentru jucătorii din Liga 1 neplătiți cu lunile de cluburile lor. În direct la GSP Live, fostul mijlocaș i-a îndemnat pe fotbaliști să declare o grevă generală pentru a-și susține colegii defavorizați de patroni.

Fotbalist cu 238 de meciuri în Liga 1 pentru FCM Bacău, Steaua, Oțelul, Concordia și Astra, Florin Lovin s-a retras în 2017 de la clubul finanțat de Ioan Niculae. Acolo, a trăit perioada cea mai neplăcută, două sezoane în care a avut lungi perioade fără să-și vadă salariul.

Culise incredibile în Liga 1. De ce vor exista mereu jucători neplătiți

„Două lucruri m-au descurajat enorm în impresariat. Jucătorii nu înțeleg că acest serviciu se plătește. Eu am vrut să fac lucrurile altfel, inspirat de ce am primit eu în Germania. 

Dacă jucătorii câștigă 5.000 de euro pe lună, nu vor să-i dea 250 de euro unui impresar care face lucruri pentru el. Eu cum să muncesc gratis? E o chestie de cultură fotbalistică, nu înțeleg că un serviciu trebuie plătit” mărturisește Florin Lovin. 

Lovin a pus la cale o adevărată „lovitură de stat”

Lovin și-a adus aminte cum, în ultimii ani ai carierei, în perioada petrecută la Astra Giurgiu, a jucat rolul de lider de sindicat în vestiarul echipei. Neplătiți de clubul pe care îl duseseră până în grupele Europa League, jucătorii au vrut să nu se prezinte la meciul cu AS Roma, încheiat 0-0.

„(...)Schimbarea trebuie să vină de la jucători. Dacă jucătorii sunt amenințați că nu mai sunt băgați în teren, parcă li se termină viața. Dacă jucătorii ar spune că nu mai intră în teren, nu s-ar mai juca Trebuie o unitate. Dar lumea e fricoasă. 

La Astra, de cel puțin de 10 ori am propus să nu intrăm în teren, inclusiv la meci de Europa League cu AS Roma. Ni s-au promis mulți bani și nu ni s-au dat. Am cerut niște acte adiționale, voiam banii pe care ni i-au promis. Am adus 10 milioane de euro în club și nu ni s-a dat nimic. Înainte de ultimul meci, cu AS Roma, eu chiar am propus să nu jucăm”.

O echipă românească a vrut să boicoteze un meci european: „Am fost toți de acord să nu intrăm pe teren. Am fost amenințați, iar jucătorii importanți s-au răzgândit”
Pe burta goală, Alibec și colegii săi au ținut piept starurilor Romei / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Florin Lovin: „Jucătorii mai slabi de înger au dat înapoi”

„S-a întâmplat cu o seară înainte de meci, când eram în cantonament. Toată lumea era cu noi, inclusiv Șumudică. Dani Coman ne-a promis că ne aduce hârtiile, dar nu s-a întâmplat. 

Au început apoi amenințările românești, că vom fi dați afară, că nu mai luăm nimic, că se desființează clubul. Jucătorii mai slabi de înger, nu pot să dau nume, au dat înapoi, spuneau că nu asta e modalitatea. Noi nici nu ceream bani, ceream garanții. Dar banii, în proporție de 80%, erau aduși în club de noi. Amenințările nu veneau de la Dani Coman, e unul dintre prietenii mei din fotbal!”, a rememorat Florin Lovin. în direct la GSP Live. 

La Astra, la fiecare trei luni, îmi depuneam memoriu să-mi iau banii. Mi-am luat toți banii de la ei. Cu procese, cu memorii, dar i-am luat pe toți. De la Bacău, însă, nu mi-au dat vreo patru salarii. La Steaua, mi-au oprit 40.000 de euro din salarii ca să pot pleca la Munchen. Au zis: “Ăștia sunt în pachetul transferului. Dacă vrei să pleci trebuie să renunți și tu la ceva - Florin Lovin, la GSP Live

EXCLUSIV „Întrebați-l pe Șumudică de ce nu mai vorbim!” » Antrenorul CFR-ului, „înțepat” de un fost jucător: „A fost singurul care mi-a făcut așa ceva!”

EXCLUSIV // VIDEO Dezvăluire-şoc: „De ce credeți că-l iubește Mourinho pe Giovanni? D-aia venea mereu în România”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
elgabri
elgabri  •  30 August 2021, 11:57

Marele luptator contra brichetelor !!

rocky5
rocky5  •  26 August 2021, 23:48

Te-ai bucurat cand ati batut Rapidul datorită lui Deaconu? ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2177161549205487
Daniel Buriu  •  26 August 2021, 17:44

Baiiii, Lovine, mai stii ce urat faceai pe Giulesti( bricheta)!!?? Cum va impingeati unul pe altul spre túnel, ca nu cumva sa se razgandeasca arbitrul?? Probabil aia 40 míi erau plata pt cata inima ai pus in iesirea rusinoasa de pe teren

Vezi toate comentariile (5)
Comentează