FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU - VIITORUL

ASTRA GIURGIU - VIITORUL 1-1 // VIDEO Tamaș, fundaș sau atacant? Autogol la revenirea în Liga 1

Articol de GSP - Publicat luni, 19 august 2019 09:00

Astra Giurgiu și Viitorul au remizat, scor 1-1, în cadrul ultimului meci al etapei a șasea din Liga 1.

Astra l-a readus pe Tamaș în România după doi ani. La prima apariție la Giurgiu, stoperul-veteran a marcat în poarta proprie ca și cum asta ar fi vrut, cu un plonjon de vârf experimentat. 

Negocierile secrete și complicate pentru fuga lui Gabi Tamaș din Israel s-au încheiat cu un nou gest șocant al fundașului. De data asta pe teren, nu în afara lui. Tamaș a marcat primul în partida cu Viitorul, la cea dintâi apariție a lui în tricoul giurgiuvenilor.  Numai că a nimerit poarta colegului său Kitanov. A nimerit-o cu o execuție ca de atacant, nu de fundaș încurcat de balon, derutat sau autor al vreunui gest tehnic ratat! 

Corner, „cap” Tamaș, gol Viitorul 

Iancu a centrat din corner, balonul a șters un jucător de la colțul scurt și a rămas la semiînălțime în dreptul lui Tamaș, în fața porții. Internaționalul a plonjat și a trimis mingea în plasă imparabil, portarul nu s-ar fi așteptat ca un coechipier să-l atace și, oricum, n-ar fi avut șanse să dezamorseze o asemenea surpriză! 

Nici oamenii lui Hagi nu s-au mai simțit bine după ce Tamaș le-a legat o fundiță de cadouri peste golul lor. Viitorul nu s-a apărat în faza următoare, când au atacat alb-negrii. Tounkara a trecut de Țâru și de Boboc, a șutat și Mladen a scos mingea de pe linia porții. Gazdele au primit balonul înapoi și a marcat Valentin Gheorghe, singur în centru la o pasă a lui Răduț. O deviere a lui Boboc a ajutat șutul lui Gheorghe să-l depășească pe Căbuz.  

E bine pentru toți 

Matei, Răduț, Valentin Gheorghe sunt fotbaliști creativi, capabili să producă alt tip de joc față de stilul original al lui Alexa, ei sunt prea creativi ca să fie zidiți în baricadele pe care le ridică în mod obișnuit antrenorul. Ingredientele pentru spectacol au mai modificat și planul lui Alexa, Astra atacă mai des și mai curat decât izbutea Dunărea Călărași, numele trecut din CV-ul lui Dan.  

„Dintr-un meci cu Viitorul ar fi bun, totuși, și un punct!” e calculul care se vede în atacurile prudente ale fostei campioane. Trupa lui Hagi n-are nici ea forța să facă diferența. Ganea, Mățan și Iancu nu prind ziua lor cea mai bună, iar alți jucători capabili să marcheze nu prea mai există în distribuție. Și atunci, chiar e bun egalul! Amândouă rămân în lupta pentru playoff. Tamaș, cu golul lui, se califică pentru un episod dintr-o serie viitoare a „Dosarelor X”.

Astra Giurgiu - Viitorul 1-1

Echipele de start:

Astra: Kitanov - Bruno, Graovac, Tamaș, Radunovic - Răduț, Simion, Crepulja - Matei, Tounkara, Stahl
Rezerve: Lazar, Dima, Biceanu, Ajayi, Moise, V. Gheorghe, Begue
Absent: Alibec (accidentat) 
Antrenor: Dan Alexa

Viitorul: Cabuz - Mladen, Țîru, Iacob, Boboc - Achim, Artean, Ciobanu - Iancu, Ganea, Mățan
Rezerve: Cojocaru, Dulca, Leca, Rivaldinho, Houri, Filip, Calcan
Absenți: -  
Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru: Marius Avram / A1: Vladimir Urzică / A2: Daniel Mitruți / Observator: Vasile Bratu
Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu

Astra Giugiu are un start de sezon oscilant. Giurgiuvenii sunt pe locul 8, cu 7 puncte, și vin după înfrângerea suferită etapa trecută în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, 0-1.

Viitorul e pe locul 3, cu 11 puncte, iar un succes ar propulsa echipa lui Hagi la egalitate de puncte cu CFR Cluj și Poli Iași. Neînvinși în acest sezon, dar cu remize în ultimele două jocuri, când au fost egalați pe final, constănțenii au drept țintă cele trei puncte în confruntarea cu Astra Giurgiu.

Vor să profite de absența lui Alibec  

„În orice situație periculoasă creată de Astra în acest sezon a fost implicat Alibec. A făcut meciuri extraordinare și era jucătorul lor decisiv. Consider că este cel mai bun atacant din Liga 1. Dar Astra este o formație foarte disciplinată tactic, care nu lasă spații și are o anumită agresivitate la mijloc. Așa că trebuie să facem ca atacurile poziționale să fie cât mai eficiente. 

«Mister» a lucrat în această săptămână să repare greșelile, pentru că știm ce minusuri avem. Sperăm să nu mai greșim și să câștigăm. Dacă o vom face și fără gol primit, cu atât mai bine”, a spus Cătălin Anghel, secundul lui Gheorghe Hagi, la conferința de presă premergătoare partidei.

Vezi și: 

VIDEO Băieții lui Hagi vor să profite de absența lui Alibec: „Știm ce minusuri avem, Mister a lucrat să repare greșelile”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
sorindrag
sorindrag  •  20 August 2019, 11:03

sa recunoastem ca a dat ca dupa manual, plasat cu pamantul, treaba e ca daca lua 1/2 inainte de meci poate poate vedea ca nu e poarta adversa!

1319238838149008
Serban Radu  •  19 August 2019, 22:08
Postat de pe 19 August 2019, 21:53

AMP: "Tamas e cel mai bun fundaș din istorie!" :)))

Pai o "poama" nu putea sa vada decat o "muhaia"

napocarepublic
napocarepublic  •  19 August 2019, 21:55

Ciuca batailor din Europa ,care alaturi de fcfcsb Sunt detinatoarele in excluvitate ale meciurilor pierdute la scor de tenis, se baga in seama in campionatul din Romania,doar in campionatul din Romania

Vezi toate comentariile (6)
Comentează