FOTBAL  »  Superliga  »  OTELUL

"Au scapat ieftin"

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2007 00:00

Daniel Stan considera ca turcii de la Trabzonspor ar trebuie sa fie multumiti ca nu au pierdut la un scor mare. Simbata, Otelul s-a impus, la limita (2-1), in fata lui Trabzonspor, in prima mansa din turul III al Cupei UEFA Intertoto. Marcatorul primului gol, Daniel Stan, a acceptat sa vorbeasca despre sansele formatiei galatene in lupta pentru Cupa UEFA.

- Esti multumit de rezultatul de simbata?
- Ma bucur ca am reusit sa cistigam, mai ales ca jucatorii de la Trabzonspor au fost aroganti. S-a dovedit ca totul se decide pe teren, iar eu consider ca au scapat ieftin, scorul ar fi putut fi mai mare. Consider ca le-am facut cunostinta cu Liga I, iar turcii au inteles ca nu sintem o echipa din Albania, sa ne bata cu 10-0.

- Ce impresie ti-a lasat Trabzonspor?
- Este o formatie puternica, dar in Romania cred ca ar termina campionatul sub locul 6. Oricum, nu mi s-a parut nici pe departe o superechipa, asa cum se anuntau ei. Ii sfatuiesc ca data viitoare sa lase gura mai moale si in retur sa se teama de noi pentru ca vom juca la victorie.

- Dupa acest rezultat, cum crezi ca sint impartite sansele de calificare?
- Cu siguranta noi sintem favoriti, dar trebuie sa raminem concentrati si sa nu-i subestimam. Trabzon este totusi o formatie cu un buget de 10 ori mai mare decit al nostru si in Tucia ne asteapta un meci foarte greu. Toata lumea stie ce fanatici sint suporterii lor si sint sigur ca vor crea in tribune o atmosfera infernala.

- Cum a fost sa jucati la o temperatura de aproape 40 de grade?
- A fost foarte greu, dar noi sintem obisnuiti. Probabil ca jucatorii turci au resimtit caldura mai rau decit noi. Important este ca a iesit bine si am reusit sa cistigam, chiar daca exista un regret ca nu am invins mai clar.

- De rezultatul Bistritei ce parere ai?
- Sincer sa fiu nu ma asteptam. Atletico Madrid este o echipa cu renume in Europa, dar, inca o data o spun, Liga I a crescut foarte mult in ultimii ani. Felicit Gloria si sper sa mergem impreuna in Cupa UEFA!

Antrenorul Petre Grigoras considera ca, desi au cistigat primul meci, pentru galateni "greul abia acum incepe" si admite ca, desi ar avea de luptat pe trei fronturi, campionat, Cupa Romaniei si Cupa UEFA, isi doreste foarte mult sa treaca de Trabzonspor. "Ar fi o performanta fantastica pentru noi sa ne calificam in UEFA. Sa dea Dumnezeu sa avem un program aglomerat cit mai mult timp", a glumit Grig.

Acuza arbitrajul
La revenirea in Turcia, jucatorii echipei Trabzonspor s-au plins de canicula de la Galati si l-au criticat pe arbitrul partidei, Cesar Muniz Fernandez, insa s-au declarat optimisti in privinta sanselor de calificare. "A fost foarte cald, ceea ce ne-a afectat. Totusi, a fost un meci pe care am fi putut sa-l cistigam, daca arbitrul nu ar fi gresit la cele doua eliminari. S-a vazut ca noi sintem echipa mai buna si sint convins ca ne vom califica mai departe", a spus fundasul Cagdas Atan.

Apreciati in presa
Cotidianul Sabah a scris, in editia de ieri, ca Trabzonspor s-a izbit la Galati de "o stinca", in timp ce jurnalul Fanatik a notat ca formatia din Turcia "s-a impiedicat de caldura prea mare si de cartonase" si le-a acordat lui E. Jula, D. Stan, G. Paraschiv, Nogo si Kim cite trei stele, in timp ce jucatorii turci au primit una sau cel mult doua stele. Ziarul Turkiye a calificat rezultatul de 2-1 drept "un scor riscant" pentru Trabzon.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează