FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Balaj: "Arbitrajul este mult peste nivelul fotbalului din Liga 1" » Eşti de acord cu arbitrul FIFA?

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 23 decembrie 2012 13:00

Cristi Balaj a făcut o analiză a anului 2012 în care explică de ce fotbalul românesc este sub nivelul arbitrajului. "Centralul" băimărean a vorbit şi despre presiunile la care au fost supuşi arbitrii în ultimii ani.

Balaj se ia şi de jucătorii din Liga 1 pentru că nu au calitate în joc: "Nu întîmplător arbitrii străini care au venit au făcut greşeli şi spuneau că e greu de arbitrat. Din punct de vedere tehnic, anumite deficienţe, mingea le mai sare pe la genunchi, gît, nu există neaparat o cursivitate a fazelor, să poţi să te deplasezi, 2 pase la o echipă, 3 la cealaltă, nu poţi să anticipezi un atac prelungit şi automat apar şi greşeli de rigoare ale jucătorilor şi noi cu faze foarte interesante pe care nu le găsim în campionatele de afară sau meciurile internaţionale.

Arbitrul FIFA este sigur în ceea ce priveşte nivelul arbitrajului din România: "Un lucru este cert, ne-am obişnuit şi spun că arbitrajul românesc, cu tot subiectivismul care mă caracterizează, dar pot să spun că mă pricep, e peste nivelul campionatului"

Balaj este mîndru şi pentru că patronii din Liga 1 nu mai cer arbitri străini: "Partea pozitivă e că, într-un final, am fost apreciaţi şi au realizat conducătorii de club ca arbitrii români sînt mai buni decît cei de afară. Era presiune mare, am prins vremuri în care Comitetul Executiv a fost format din preşedinţi de club, erai ameninţat că nu vei fi pus pe lista FIFA, ori nu ne-a interesat, presiunea cea mai importantă a fost să greşim cît mai puţin", a spus Balaj pentru DigiSport.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
renegatul_
renegatul_  •  24 Decembrie 2012, 00:33

Eu unul ii dau dreptate lui Balaj, ca liga lu' mitica este greu de arbitrat de straini. La noi, in multe meciuri se joaca tzurca, nu il poti numi fotbal... de aceea arbitrilor nostri li se aduc laude pe plan extern, cand arbitreaza meciuri de Fotbal pe plan international...vezi Hategan, Tudor, Coltescu...etc Cand se joaca curat, cu o tactica bine stabilita, cu stiinta jocului de catre jucatori...care nu cauta sa joace teatru, cu orgoliu in ei, fara a fenta regulile jocului... e chiar simplu de arbitrat... pe cand la noi, de la juniori de invata sa tragi de timp in toate felurile, sa cazi faultat la cea mai mica atingere fie in careu fie in afara lui, sa scuipi si sa lovesti adversarul...etc.

grid
grid  •  23 Decembrie 2012, 21:31

Să respectăm opinia omului. Arbitrajul este prost, spun toți, dar Balaj spune că e deasupra nivelului campionatului. Adică Liga lui Mitică e varză.

biid
biid  •  23 Decembrie 2012, 21:31

Campionat....0,arbitraj....-0 !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează