FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDARE

Ioniță, Fatai și Seto, încă în pericol de suspendare: „Nu e o decizie definitivă, se poate face apel!”

Alexandru Ioniță, la clinica unde a făcut tratamentul intravenos +7   FOTO
Alexandru Ioniță, la clinica unde a făcut tratamentul intravenos

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 12:45 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 12:59

Alexandru Ioniță (26 de ani), Takayuki Seto (35) și Kehinde Fatai (31), cei trei jucători suspendați de Agenția Națională Antidoping după ce au efectuat un tratament neregulamentar, ar putea fi sancționați din nou, anunță Cristi Balaj, președintele ANAD.

În aprilie 2021, ANAD a decis suspendarea fotbaliștilor Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai pentru un an, în vreme ce japonezul Takayuki Seto a primit opt luni de suspendare. Între timp, interdicția celor trei de a juca fotbal a expirat, dar ei nu sunt în afara pericolului, avertizează Cristi Balaj, președintele ANAD.

Cristi Balaj: „Situația lui Ioniță, Fatai și Seto nu e încheiată”

Balaj anunță că există posibilitatea ca Agenția Mondială Antidoping să facă apel la decizia luată de instituția din România și să ceară sancțiuni noi pentru cei trei fotbaliști.

Situaţia nu e încheiată la cei 3 jucători de la Astra. Există posibilitatea ca WADA să facă apel. Nu e o decizie definitivă atât timp cât WADA poate face apel”, a spus Balaj la Telekom Sport.

Cazul de dopaj de la Astra, pe scurt

⇒ La începutul lunii septembrie 2020, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imaginea și tratamentele pe care le efectuează.

⇒ În respectivele postări apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă! Medicația s-a dovedit a fi neregulamentară.

⇒ Jucătorii au recunoscut în fața angajaților ANAD că li s-ar fi injectat mai mult de 100 mililitri, ceea ce înseamnă doping.

⇒ Cei trei fotbaliști au făcut apel după decizia ANAD, dar acesta a fost respins, iar hotărârea inițială a rămas în vigoare.

La momentul tratamentului, cei 3 erau coechipieri la Astra Giurgiu. Alexandru Ioniță evoluează acum la Rapid, Takayuki Seto este la Petrolul, iar Kehinde Fatai la FC Argeș.

VIDEO. Ce pedeapsă se aștepta Alex Ioniță să primească și ce a declarat în fața Comisiei ANAD

Mai multe știri din Liga 1: 

Mihai Iosif, show la interviu: „Atmosferă de Bacovia! Mi-a intrat glonțul, dar am scăpat”

De ce a fost înlăturat Dario Bonetti de la Dinamo: „Un antrenor nu poate face așa ceva! Eu am fost artizanul schimbării”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
m4blue88
m4blue88  •  24 Octombrie 2021, 16:34
Postat de ertyuiop pe 24 Octombrie 2021, 14:59

Vrajeala ieftina, in aprilie 2021 suspendati un an iar in octombrie 2021 joaca! Cate meciuri au pierdut, 10-20?

Se pune si perioada in care au stat inainte de decizie, care a fost foarte lunga.

1175534019565574
Bob Ornstein  •  24 Octombrie 2021, 15:38

Lăsați oamenii în pace, au stat destul pe bară, și-au ispășit pedeapsa.

csa.nimeni.la.meci
csa.nimeni.la.meci  •  24 Octombrie 2021, 15:09
Postat de ertyuiop pe 24 Octombrie 2021, 14:59

Vrajeala ieftina, in aprilie 2021 suspendati un an iar in octombrie 2021 joaca! Cate meciuri au pierdut, 10-20?

au stat un an, au fost vreo 7 luni pana la decizie

Vezi toate comentariile (6)
Comentează