FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Bănel Nicoliță, mărturisire înfiorătoare: „Am vrut să mă omor după autogolul cu Real Madrid!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 20:41 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 09:12

Bănel Nicoliță, fostul mijlocaș al Stelei, a rememorat autogolul cu Real Madrid de acum 16 ani, de pe „Santiago Bernabeu”, scor 0-1. Acesta a dezvăluit în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” gândurile pe care le-a avut după acel meci și cum l-au susținut cei din echipă.

În 2006, Steaua revenea în grupele Ligii Campionilor după 10 ani de absență. „Roș-albaștrii” au făcut parte dintr-o grupă de foc cu Real Madrid, Lyon și Dinamo Kiev. După 3 puncte obținute în primele 3 partide, Steaua lui Cosmin Olăroiu mergea pe „Santiago Bernabeu” pentru returul cu Real Madrid. 

Campioana României a rezistat în capitala Spaniei până în minutul 70, când Bănel Nicoliță a trimis balonul spre propria poartă fără să se uite. Cornel Cernea se afla însă în cealaltă parte, iar mingea a intrat în poartă. La Real Madrid au evoluat atunci jucători ca Iker Casillas, Roberto Carlos, Sergio Ramos, Raul, Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooy, David Beckham sau Ronaldo.

Bănel Nicoliță, mărturisire înfiorătoare: „Am vrut să mă omor după autogolul cu Real Madrid!”

- Bănel, nu pot să nu te întreb de autogolul cu Real Madrid.
- Am văzut acum, când și-a dat Găman autogol, săracu'... Am fost cu el la națională, e un băiat super, de nota o mie, îl pui la suflet. Mi s-a rupt sufletul când și-a dat autogol. M-am văzut parcă pe mine, dar eu am dat pe Bernabeu! Așa a vrut Dumnezeu, să fiu marcator pe Bernabeu. La 1-0 au avut penalty și l-au ratat. Se făcea 2-0. Mai spunea după cineva de Bănel?

- Probabil că nu.
- Așa a vrut Dumnezeu! Atunci voiam să mă omor! A doua zi căutam să... Aveam așa, toate nebuniile. Chiar m-am gândit. A fost o onoare să joc contra unor asemenea jucători, sunt mulți care n-ajung nici să plătească un bilet. Unul care muncește e normal să greșească. Au dat alții în finale de Champions League. Mi-a fost foarte greu atunci, dar nu mi-a reproșat nimeni nimic niciodată!

De la 8 ani am băgat bani în casă. Munceam cu ziua. Mergeam de la cinci dimineața la muncă, apoi mă duceam la școală și după la antrenament. Nu m-am dat la o parte de la nimic. Ce era pentru familie nu refuzam niciodată. Eu am ajutat pe toată lumea și le-am oferit toată dragostea mea, nu doar banii.

Am avut o copilărie frumoasă, chiar dacă a fost săracă. Când veneau weekend-urile mergeam și jucam fotbal pe izlaz pe surprizele din guma Turbo, cu mașinuțe. Le strângeam de luni până vineri, iar sâmbăta jucam pe ele. Ne adunam mulți copii, aia era cea mai mare bucurie 
- Bănel Nicoliță, fost internațional

Citește și alte știri despre Bănel Nicoliță: 

EXCLUSIV Primul contact al lui Bănel Nicoliță cu Steaua: „Eram varză! Am dat probele în pantofi și pantaloni de stofă”

EXCLUSIV Bănel Nicoliță vorbește despre momentele grele prin care a trecut: „Am fost tare săraci! Dormeam nemâncați și împărțeam hainele de școală!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  18 Martie 2023, 23:05

Haoleo *** *** ce cauti ma la FCSB? Parca astia de la FCSB ziceau ca erau la alta echipa pasarile astea ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  12 Octombrie 2022, 00:47

Ce motivați erau fotbaliștii pe vremea aia. Astăzi în schimb…

dobrin
dobrin  •  08 Octombrie 2022, 02:16
Postat de Cristiano2020 pe 06 Octombrie 2022, 15:36

a înscris și el într-un meci cu Real Madrid!! ce poate fi mai frumos în palmaresul unui jucător!?! detaliile nu mai contează, în a cui poartă a înscris, tot gol se numește!

Tot el a dat dubla si pasa decisiva cu Betis, gol decisiv cu Rapid in UEFA, gol decisiv cu Galatasaray in playoff, ar fi nedrept sa fie judecat prin prisma acestui autogol intr-un meci care probabil ar fi fost pierdut oricum.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează