FOTBAL  »  Superliga  »  ITALIA / FINANCIAR

Bani din cer

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2007 00:00

Nu se plateste ca in Anglia sau in Spania, insa banii reincep sa curga si in Serie A. "La Gazzetta dello Sport" a publicat ieri o ancheta, care dezvaluie ca in ultimii doi ani salariile au crescut cu aproape o treime, cele 20 de cluburi platindu-si cei 494 de jucatori din acest sezon cu 666,589 de milioane de euro. Dintre acestia, 17 cistiga cel putin 4 milioane anual, in timp ce, in afara granzilor plus Fiorentina si Parma, nici un alt club nu poate da bani peste 1 milion.
Trebuie remarcat ca aproape jumatate din fondul total brut de salarii e cheltuit impreuna doar de AC Milan, Inter si Juventus, campioana Europei platindu-si fotbalistii de patru ori mai bine decit o face AS Roma. si asta in conditiile in care impozitele in Italia sint mai mari decit in Primera Division si Premier League.


Chivu, liderul romanilor
Prin transferul la Inter, Chivu a devenit cel mai bine platit dintre fotbalistii romani si dintre jucatorii transferati in aceasta vara in Serie A. "La Gazzetta dello Sport" l-a cotat pe capitanul "nationalei" cu un salariu anual net de 3,5 milioane de euro, dublu fata de cit primea la Roma. Al doilea in top e Mutu, ce incaseaza la Fiorentina 1,5 milioane. Codrea incaseaza de la Siena 350.000 de euro pe sezon, iar Pit, ultimul venit, primeste la Roma doar 150.000 de euro anual.

CURIOZITaTI
@ Kaka e liderul topului cu 6 milioane. La polul opus se afla Iacoponi (Empoli), Mancosu si Koprivec (Cagliari), cu cite 40.000 de euro
@ Mutu a ajuns cel mai bine platit jucator al Fiorentinei (1,5 milioane), la fel ca portarul Frey
@ Cel mai ieftin atacant este Daniele Paponi (19 ani), care primeste doar 60.000 de euro anual la Parma
@ Fratii Kaka iau 7 milioane de la Milan. Ricardo incaseaza 6 milioane, iar Digao unul. La Livorno fratii Filippini primesc 370.000 de euro fiecare
@ Salariul anual al lui Kaka depaseste fondul integral net al lotului lui Cagliari, Atalanta sau Siena
@ Cicinho, Giuly si Juan cistiga impreuna banii pe care ii ia anual Totti la AS Roma
@ Argentinianul Solari este cea mai bine platita rezerva, Inter achitindu-i 3,5 milioane
@ Salariul uruguayanului Recoba a scazut de peste 6 ori in cinci ani, ajungind sa ia la AC Torino 1,5 milioane
@ AS Roma a facut cele mai mari economii la salarii, reducindu-si bugetul cu 7 milioane

CIFRE
666
de milioane de euro este totalul salariilor brute platite celor 494 de jucatori de cluburile din Serie A
368
de milioane de euro este suma totala cheltuita pe transferuri de cluburile din Serie A in aceasta vara

Fara milionari

Lazio nu e printre echipele ce-si permit sa plateasca salarii de un milion. Echipa care i-a barat lui Dinamo accesul spre grupele Ligii l-a pierdut pe Simone Inzaghi (1 milion) si il are in lot pe Baronio (750.000), care nu mai intra in vederile antrenorului Delio Rossi. Acum, cei mai bine platiti sint capitanul Zauri, Rocchi, Scaloni, Manfredini, Tare, Mauri si Makinwa, fiecare cu 500.000 de euro. Zicu ia cit Cribari, dar peste Kolarov si Del Nero, Lobont este platit mai bine decit Stendardo si ia triplu cit Ballotta, iar Niculescu si Danciulescu cistiga peste De Silvestri.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close