FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Câți bani și-a asigurat Dinamo din drepturile TV după promovare : „Dispar într-o secundă” + Pe ce posturi vor „câinii” să aducă întăriri

Câți bani și-a asigurat Dinamo după promovare din drepturile TV.Foto: Cristi Preda (GSP)
Câți bani și-a asigurat Dinamo după promovare din drepturile TV.Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 14:28 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 14:53

Promovarea în Superliga, după numai un sezon în Liga 2, poate însemna pentru Dinamo relansarea economică și sportivă. „Câinii” și-au asigurat minimum 970.000 de euro numai din drepturile TV, cota alocată nou-promovatelor.

  • Sezonul 2023/2024 din campionatul de elită din România va începe pe 15 iulie 2023 (detalii AICI).

La ce datorii are însă Dinamo, cei 970.000 de euro „dispar într-o secundă”, glumesc amar oficialii alb-roșii.

Iulian Roșu s-a gândit la o decizie drastică, dar a continuat și a fost esențial la promovarea lui Dinamo: „Dacă nu erau ei, mă lăsam de fotbal din vara trecută”
Dinamo
Iulian Roșu s-a gândit la o decizie drastică, dar a continuat și a fost esențial la promovarea lui Dinamo: „Dacă nu erau ei, mă lăsam de fotbal din vara trecută”

Câți bani și-a asigurat Dinamo după promovare din drepturile TV

În insolvență din iunie 2021, Dinamo are datorii de 8 milioane euro, iar noul acționar majoritar, Red&White Management 2022 SA, speră ca revenirea „roș-albilor” în elita fotbalului românesc să convingă investitorii să se alăture proiectului „Dinamo 2028 - cel mai iubit și respectat club din România”. Un proiect de 14 milioane de euro, promit acționarii.

Conducerea clubului din Ștefan cel Mare e conștientă însă că promovarea echipei trebuie dublată de aprobarea planului de reorganizare modificat, prin care se încearcă ștergerea datoriilor de 5 milioane de euro, de la chirografari.

Potențialii investitori stau cu banii pregătiți, dar așteaptă decizia judecătorului sindic referitoare la modificarea planului de reorganizare.

În primă fază, planul a fost analizat pe 15 mai, dar nu a convins, iar Tribunalul București a decis repunerea pe rol a cazului, cu termen nou pe 19 iunie. Judecătorul sindic i-a cerut administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, să depună câteva precizări:

  • despre strategia de modificare a planului de reorganizare privind transferul de jucători
  • despre valoarea de piaţă a jucătorilor conform raportului de evaluare bunuri întocmit la 16.09.2022
  • despre situaţia prognozată a încasărilor din valorificare jucători
  • despre modalitatea de calcul a plăţilor prognozate cu titlu de Impozite şi contribuţii salariale.

Dinamoviștii se tem că planul de reorganziare modificat ar putea fi aprobat abia prin septembrie. „Sunt convins că Red&White va reuși să susțină bugetul clubului”, este optimist administratorul special, Vlad Iacob.

Noii acționari majoritari iau în calcul ieșirea clubului Dinamo din insolvență în 2024, iar în 2026 să fie atins pragul de rentabilitate și debutul pe noul stadion.

Vlad Iacob, despre transferuri: „Vrem întăriri la nivel de vârf de atac și la fundașii centrali”

În paralel cu problemele juridice, antrenorul Ovidiu Burcă și adminstratorul special Vlad Iacob pregătesc transferurile pentru SuperLiga. Prioritatea este întărirea în apărare și atac.

Vrem întăriri la nivel de vârf de atac și la fundașii centrali. Avem țintele de transfer. Printr-o politică de recrutare foarte bine pusă la punct, printr-un scouting adecvat și printr-un buget echilibrat vrem să avem doi jucători pe post, de valori apropiate. Există un nucleu de jucători pe care ne bazăm și pe care vrem să-l păstrăm", a explicat Vlad Iacob, la emisiunea 7/9 de la Playsport.

Vlad Iacob: „Interdicția la transferuri este încă în vigoare”

Pentru a putea face transferuri, oficialii lui Dinamo speră să convingă FIFA să ridice interdicția pe care o are la transferuri, până la începutul  lunii iulie. 

Interdicția la transferuri este încă în vigoare. Mai încercăm o abordare la FIFA, deoarece creanțele sunt, în mod paradoxal, dinaintea intrării în insolvență, și FIFA recunoaște legislația națională. Paradoxal, noi avem interdicție la transferuri, dar legea insolvenței nu ne permite să achităm acele datorii către respectivii jucători.

Legea insolvenței nefăcând niciun fel de diferențe între creditori, iar jucătorii trebuiesc achitați în aceeași măsură cu ceilalți creditori, prin planul de reorganizare. Lucrăm la asta, vom găsi o soluție pentru a ridica interdicția la transferuri. E important să o ridicăm cât mai aproape de începutul lunii iulie, în aproprierea perioadei de transferuri. Ar fi extraordionar dacă am reuși să scăpăm de interdicția la transferuri, ca să avem jucătorii cât mai devreme la pregătire”, a precizat Vlad Iacob.

VIDEO. Interviu cu Filip Dujmovic, după promovarea „câinilor” în Superligă: „Dinamo nu are fani, Dinamo are o familie”

Citește și alte știri despre promovarea lui Dinamo:

Conducerea lui Dinamo are un obiectiv îndrăzneț după promovarea în Superligă: „Nu glumim! O să vedeți ce-o să fim într-un an”

VIDEO + FOTO „Revelion” alb-roșu » Imagini de colecție: fanii lui Dinamo au însoțit autocarul până la București! Sărbătoare alături de jucători + cine a fost inamicul #1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
ChienRed
ChienRed  •  13 Iulie 2023, 11:26
Postat de Victor2023 pe 04 Iunie 2023, 15:58

Eu zic sa dea fiecare dinamovist cate 20 euro si gata, se rezolva tot.

e mai scumpa ca am intrebat eu . poate ne face reducere daca vb cu ea

creeperno534
creeperno534  •  04 Iunie 2023, 22:53

Daca nu se aproba noul plan, se va merge in continuare pe cel vechi

Catalynn.._.
Catalynn.._.  •  04 Iunie 2023, 21:04
Postat de alex_x pe 04 Iunie 2023, 17:10

Ce cauta o echipa cu 8 milioane datorii, in insolventa, in prima liga? Nu inteleg cum se permite asemenea nelegiuire. Astia trebuiau retrogradati in liga 5.ce cauta astia in liga 1.e inadmisibil. Nu se poate asa ceva decat intr o tara profund corupta. Nu mai urmaresc in veci mascarada asta numita fotbalul romanesc.

Ai dreptate, numele echipei nu trebuie sa conteze, ci daca așa cum nu poți primi licența de L1 daca nu ai o anumită forma de organizare tot așa nu ar trebui sa o primești daca nu prezinți garanții finaciare solide ca poți termina sezonul. Ne amintim cazurile GMM și Academica Clinceni, cazul Sibiului depunctata cu 9 puncte așa ceva nu are ce caută intr-o liga care se proclama a fi “profesionista”. Dinamo înțeleg ca au un proces chiar pe 19 acum, daca judecătorii nu le aproba planul de restructurare ce facem!?

Vezi toate comentariile (40)
Comentează