FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bătuți de oricine » FCSB, marea perdantă după meciurile naționalei

Articol de , - Publicat luni, 15 octombrie 2018 08:55

Mai mult de jumătate dintre titularii lui Dică au fost prinși în partidele internaționale din ultima săptămână. Cu jucătorii abia reveniți de la loturi, FCSB a câștigat un singur meci din ultimele șapte.

Dică e în plină evaluare ca un student aflat în sesiune, depinde de examenul cu Craiova, și nici nu se poate pregăti așa cum ar trebui pentru test. Șase fotbaliști ai lui s-au aflat la echipele naționale în ultima săptămână și asta contează foarte mult la FCSB, echipa nu-și revine când fotbaliștii aterizează de la loturi.

I-a bătut oricine

În ultimii doi ani, din șapte acțiuni internaționale, șase le-au fost fatale roș-albaștrilor. Au câștigat un singur joc, un 1-0 cu Poli Iași în aprilie, când internaționalii veniseră după un amical cu Suedia.

În rest, două egaluri și patru înfrângeri, un randament dezastruos pentru o formație care s-a aflat în permanență în cursa pentru câștigarea campionatului, deci majoritatea rezultatelor din afara întreruperilor pentru naționale au fost pozitive.

Eșecurile post-naționale au apărut și cu adversari slabi, preocupați de salvarea de la retrogradare: 0-1 cu Gaz Metan și același rezultat cu Chiajna.

Oameni importanți "virusați"

Romario Benzar, Florin Tănase, Nedelcu, Man, Moruțan, Florinel Coman sunt fotbaliștii lui Dică implicați în partidele internaționale din ultima vreme, la lotul de seniori primii doi și ceilalți la echipa U21 pe care o conduce Rădoi.

Măcar cinci dintre ei vor fi titulari împotriva Craiovei, în partida de duminică. Tănase e unicul a cărui prezență în formula de start e în dubiu, din cauza nervilor pe care i-a cauzat lui Becali în înfrângerea cu Concordia, 0-1 în runda trecută.
El ar urma să fie înlocuit printre titulari de Coman, un internațional de tineret care a bifat majoritatea minutelor în campania pentru Europeanul din 2019. 

Și Craiova e amenințată

Dică are un singur motiv de consolare: de data asta, nici adversarul n-a putut să folosească toți fotbaliștii în antrenamente din cauza meciurilor internaționale. Craiovei i-au lipsit Mitriță și Bancu din naționala mare, Cicâldău din lotul de tineret. Toți trei sunt titulari în formula lui Mangia.

"Sindromul partidelor internaționale" i-a afectat și pe cei mai buni antrenori din Europa. Klopp a susținut că "Liga Națiunilor e o competiție fără rost", Mircea Lucescu a insistat că germanul "se gândește doar la Liverpool și la interesul personal". Și Lucescu a admis că echipe precum Liverpool și Manchester City sunt "golite" de convocări, pierd cei mai mulți jucători când joacă naționalele.

10 11

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (12)
rocky2
rocky2  •  15 Octombrie 2018, 18:03
Postat de observator_federal pe 15 Octombrie 2018, 12:39

Pe bune, Jovan Markovic - 17 ani! - are un an 2018 remarcabil... Credeţi însă că va fi remarcat şi de presa noastră sportivă deşi a înscris pentru Naţionala (!) U19 în ultimele 3 meciuri dar şi la echipa de club, în Cupa României? ...Şi uite-aşa, iar rămân "sideraţi" microbiştii români "consumatori" de presă gigistă când află cu uimire (maximă) că străinii îl includ pe Markovic in topul celor mai tari 60 de tineri jucatori sau că pe Vladimir Screciu a plătit Genk două milioane de Euro...

Aiureli! Nimeni nu conteaza! Doar marfa lui Gigi trebuie ambalata frumos, promovata de presa si scoasa pe taraba!

mosvasile
mosvasile  •  15 Octombrie 2018, 15:50

Daca "jupanul" vrea sa isi etaleze "marfa",selectionerii se simt obligati sa convoace la loturi pana si rezervele de la fcsb!Altfel...out!

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  15 Octombrie 2018, 14:28

Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu., ba *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close