FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Biserica Ortodoxă a Greciei a preluat City Insurance, sponsorul principal al FCSB! Becali, detalii de ultimă oră: „Asta mi-au zis, da, semnăm”

Olimpiu Moruțan în tricoul FCSB, cu City Insurance pe piept, foto: Imago
Olimpiu Moruțan în tricoul FCSB, cu City Insurance pe piept, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 29 aprilie 2021 12:02 / Actualizat joi, 29 aprilie 2021 15:26

Biserica Ortodoxă a Greciei ar sta în spatele unui fond care a preluat recent City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România și sponsor la FCSB

Dezvăluirea a fost făcută de Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, într-o emisiune online la Ziarul Financiar. Conform acestuia, fondul de investiții I3CP este finanțat în majoritate de Biserica Ortodoxă a Greciei. 

„Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei. Compania vrea să-şi extindă activitatea atât pe teritoriul Greciei, cât şi pe cel al României. Este ca un fond de investiţii. Noi trebuie să vedem toate actele prin care să se stabilească exact cine sunt aceşti investitori, nu ne putem pronunţa, întrucât sunt doar vorbe şi nu avem încă nişte documente oficiale“, a declarat Cristian Roşu, conform sursei citate. 

Contactat de GSP, Gigi Becali, patronul FCSB, a spus că nu știe cine e noul proprietar al City Insurance, dar a dezvăluit că sponsorul ajuns pe tricourile roș-albaștrilor în 2013 a prelungit până în 2025: 

Știu doar că au vândut, dar nu știam la cine. Nu am treabă cu afacerile lor. Mie mi s-a spus că se vinde și am fost întrebat dacă vreau să reînnoim contractul. Aveam până în 2022, au zis să facem până în 2025. Am zis da. În rest nu cunosc, ce fac, mă bag în afacerile oamenilor?

Biserica Ortodoxă a Greciei, una dintre cele mai importante și bogate instituții din Peninsulă

  • Biserica Ortodoxă a Greciei este una dintre cele mai respectate și implicate instituții pentru funcționarea statului elen;
  • Constituția Greciei are un preambul dedicat „în numele consubstanțialității și indivizibilității Sfintei Treimi”, iar Biserica joacă un rol foarte important în societatea greacă;
  • Conform unui articol din Guardian, în 2008, averea bisericii era cotată la 700 de miliarde de euro, fiind al doilea deținător de terenuri din Grecia, cu peste 130.000 de hectare. 

Cum a ajuns City Insurance sponsor la FCSB cu ajutorul lui Hrebenciuc

Colaborarea dintre FCSB și City Insurance a apărut într-un moment extrem de delicat pe care clubul l-a traversat. În vara lui 2013, în postura de campioană, FCSB a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA după ce Gigi Becali fusese condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită care avea legătură directă cu fotbalul, acea recompensă de 1,7 milioane de euro oferită celor de la U Cluj, în 2008, pentru a o bloca pe CFR în ultima etapă. 

Cu Becali în pușcărie, dar și cu amenințarea UEFA, Steaua a primit ajutor financiar din partea lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un apropiat al lui Becali, care i-a convins pe cei de la City Insurance să devină sponsorul echipei.

Biserica Ortodoxă a Greciei a preluat City Insurance, sponsorul principal al FCSB! Becali, detalii de ultimă oră: „Asta mi-au zis, da, semnăm”
Primul meci pe care FCSB l-a jucat având City Insurance pe tricouri a fost cel din 28 septembrie 2013, cu ACS Poli Timișoara, scor 3-0

În vara lui 2018, City nu doar că a prelungit înțelegerea cu FCSB, dar a luat și o altă decizie care a avut o implicare directă în cadrul echipei. A plusat cu 100.000 de euro la contract, cu condiția ca suma să meargă la Filipe Teixeira, în privința căruia Gigi Becali nu era foarte convins dacă să-i mai propună să rămână la echipă. Teixeira a semnat până în vara lui 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai FCSB-ului.

1,5 milioane de eurooferă City Insurance pentru FCSB pe an, dar și aceasta e condiționată de câștigarea titlului și de prezența într-o grupă europeană

800 de mii de euro pe ane suma pe care o primește FCSB din partea lui Betano, sponsorul secundar al clubului

Citește și alte știri despre FCSB:

Thomas Neubert, tras la răspundere pentru forma jucătorilor de la FCSB: „Ceva nu miroase bine acolo. Din minutul 60 încep să pice ca la bowling!”

Craiova - FCSB » Meci mare pe „Oblemenco”: echipe probabile + cele mai tari cote

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (37)
blackknight
blackknight  •  06 Mai 2021, 09:14

misto.. .afaceri acoperite sub tutela bisericii ca sa nu plateasca taxe... (in timp ce enriasii se scalda in mizerie...) va dati seama unde era microsoft (au apple) acu daca ii venea CEOului ideea sa transforme firma in biserica?!

johnwick
johnwick  •  29 Aprilie 2021, 18:32
Postat de elgabri pe 29 Aprilie 2021, 14:44

Asa ca ce stie prostimea si boborul ca doar saracii si necajitii sunt cei mai multi care cotizeaza la biserici care in loc sa faca ceva petrul cei saraci si amarati arunca banii pe jocul credinciosului infractor !!

Si cam care cotizeaza la biserica Greciei, ipocritule?

johnwick
johnwick  •  29 Aprilie 2021, 18:30
Postat de iri_ pe 29 Aprilie 2021, 16:38

Daca era BOR erau bani publici si Fotbal Club Fcsb nu se preteaza la asa ceva :)

De unde pana unde? Da no, talpanist fara minte

Vezi toate comentariile (37)
Comentează