FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

EXCLUSIV / VIDEO Blat cu Dinamo, cu Gică Popescu căpitan, confirmat după 20 de ani » Reacția „Baciului”: „Doar dacă s-a făcut pe la spatele meu!”

Gică Popescu în 2002, la prezentarea la Dinamo
Gică Popescu în 2002, la prezentarea la Dinamo

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 12:44 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 14:06

În direct la GSP Live, Viorel Ilinca - fost președinte la Universitatea Craiova, FC Argeș, Dacia Mioveni și Unirea Urziceni - a recunoscut că l-a dat afară pe antrenorul Florin Halagian după un meci pierdut suspect cu Dinamo (0-3), acum 20 de ani.

UPDATE 14:00 » Gică Popescu: „N-am participat în viața mea la niciun meci despre care să fi știut că e aranjat”

Gică Popescu a reacționat pentru Gazeta Sporturilor, după declarațiile lui Viorel Ilinca.

„N-am participat în viața mea la niciun meci despre care să fi știut că e aranjat. Niciodată în viața mea, rețineți! Am jucat în atâtea țări, la atâtea echipe, dar nici măcar o secundă din cariera mea nu mi-am bătut joc de fotbal! A, că o fi fost ceva pe la spatele meu la vreun meci, or fi făcut alții ceva, asta n-am de unde să știu. Dar eu niciodată nu m-am băgat în jocuri murdare!”, a declarat „Baciul”. 

Președintele lui FC Argeș confirmă un blat cu Dinamo: „Îmi pare rău că trebuie să vorbesc acum”

Septembrie 2002. Dinamo - cu Florin Marin pe bancă și cu căpitanul Gică Popescu în teren, alături de jucători precum Cristi Munteanu, Stoican, Giani Kiriță, Burcă, Alexa sau Dănciulescu - a învins-o extrem de ușor pe FC Argeș cu 3-0. 

A doua zi, ProSport a remarcat jocul suspect de apatic al oaspeților și titra: „Halagian, mai bine nu veneai!”. Libertatea a scris: „Unora le place blatul! Dinamo și FC Argeș au plănuit un aranjament. Le-a ieșit de minune”. 

Negat atunci de oficialii celor două echipe și de Gică Popescu, blatul a fost, însă, confirmat după două decenii chiar de președintele echipei învinse. Viorel Ilinca era șeful lui FC Argeș, venit la Pitești după experiența de un an la Universitatea Craiova, unde fusese adus de finanțatorul Gigi Nețoiu. 

În direct la GSP Live, Ilinca - în prezent observator LPF - a povestit că meciul aranjat cu Dinamo a dus la demiterea lui Halagian: 

„Halagian mi-a reproșat odată: «Tu ești singurul conducător care m-a dat afară!»”. L-am dat afară de la FC Argeș după un meci pierdut cu 0-3 la Dinamo. L-am dat afară pentru că aveam niște semnale că lucrurile nu vor fi ok. Îmi pare rău că trebuie să vorbesc acum, când Halagian nu mai e printre noi, dar asta e viața. Am avut o discuție cu el: «Profesore, ai grijă cum pregătești echipa! Aveți grijă cum jucați!»”. 

Am pierdut scurt de tot cu 0-3. Am convocat Consiliul de Administrație și le-am spus: «În condițiile astea nu putem să mai lucrăm. Mandatul meu e pe masă. Ori pleacă Halagian, ori pleacă Ilinca». Mă rog, Consiliul de Adminstrație a hotărât să plece Halagian”. 

Gică Popescu amenințase că pleacă de la Dinamo la primul blat

Printre jucătorii lui FC Argeș învinși lejer în Ștefan cel Mare în acel meci s-au numărat Marius Bilașco, actual conducător la CFR Cluj, și Nicolae Dică. Dani Coman a rămas pe banca de rezerve, titular fiind Blid. La finalul partidei pierdute, Halagian a refuzat să participe la conferința de presă.

Blat cu Dinamo, cu Gică Popescu căpitan, confirmat după 20 de ani » Reacția „Baciului”: „Doar dacă s-a făcut pe la spatele meu!”
Articol din ProSport, a doua zi după partida câștigată ușor cu FC Argeș

Deși declarase la semnarea contractului că va pleca dacă simte că joacă în vreun aranjament, Gică Popescu a rămas pe teren până la finalul jocului, apoi a declarat: „Am avut șansă că am dat două goluri repede și acolo s-a rupt totul. Nu am simțit nimic incorect!”

Fostul căpitan al naționalei a mai îmbrăcat tricoul lui Dinamo încă două luni, până la partida Oțelul - Dinamo 2-0 din noiembrie 2002.

Citește și: 

Vraiște! 3 probleme pe care Dinamo trebuie să le rezolve urgent în 2022, anul în care retrogradarea bate la ușă

Dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo: „Nu mai pot! Lăsați-mă să plec!" » De ce nu-i dă Mureșan drumul

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (36)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  19 Ianuarie 2022, 19:57
Postat de 0005 pe 19 Ianuarie 2022, 14:49

Lasati Dinamo sa se pregateasca de Liga ... a II-a ! :))

Dinamo nu se duce in liga a doua, se desfiinteaza!

0005
0005  •  19 Ianuarie 2022, 14:49
Postat de emil1986 pe 19 Ianuarie 2022, 07:21

Blaturi celebre, numele tau e mimamo! Dinamo, campioana blaturilor! Asa titra EVZ acum vreo 15-18 ani, cand pe banca blatistilor era Andone,

Lasati Dinamo sa se pregateasca de Liga ... a II-a ! :))

0005
0005  •  19 Ianuarie 2022, 14:46

Nu, el! Cel mai corect si cel mai cel din fotbal... Banii aia din comisioanele de transfer i-au pus fratii Becali in contul tau tot pe la spatele tau? Tu n-ai stiut nimic si acuzi ca ai fost executat politic? :))) Cine sa va mai creada? Bata asta de oltean ne crede prosti?

Vezi toate comentariile (36)
Comentează