FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - STEAUA 1-0

Blestemele trecutului! » Steaua şi Dinamo au ajuns printre cele mai defavorizate echipe de către arbitri

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 noiembrie 2011 22:13

Steaua înainte de '89 şi Dinamo în "era" Cristi Borcea au fost echipe care au profitat de plin de erorile arbitrilor, însă în actualul campionat sînt ţinta favorită a oamenilor în negru


Penalty refuzat pentru Steaua de către Marius Avram în meciul cu Ceahlăul, la scorul de 0-0. Penalty refuzat pentru Dinamo de către Adrian Cojocaru în meciul cu Voinţa Sibiu, la scorul de 0-0, plus un gol anulat eronat tot lui Dănciulescu pentru un ofsaid imaginar, fază petrecută tot la 0-0.

S-a întîmplat în ultima etapă a Ligii 1, însă pare oglinda perfectă a întregului sezon. Steaua şi Dinamo, cele mai titrate echipe din fotbalul românesc, dar şi cele care au fost cel mai des arătate cu degetul că multe dintre trofeele cucerite au fost obţinute cu ajutorul arbitrilor, au ajuns să fie printre echipele cel mai des dezavantajate de aceştia.

Dinamo, de cînd a venit Ion Crăciunescu în fruntea CCA, are un raport al erorilor pro-contra de 0-4, fiind, de departe, cea mai oropsită formaţie la acest capitol dintre toate cele 18. Pe întregul sezon, Dinamo are tot pasiv la capitolul arbitri: 7 greşeli pro şi nu mai puţin de 10 contra.

Acelaşi lucru e valabil şi pentru Steaua. Chiar dacă numărul greşelilor a fost mai mic, raportul e la fel de defavorabil: 2-5. În cazul roş-albaştrilor, erorile făcute de arbitri împotriva Stelei au fost comise în meciuri la finalul cărora rezultatul a fost unul defavorabil ei.

Topul celor mai defavorizate echipe de către arbitri
Echipa Erori pro Erori contra
U Cluj 7 11
Steaua 2 5
Dinamo 7 10
Vaslui 7 10

Topul celor mai favorizate echipe de către arbitri
Echipa Erori pro Erori contra
CFR 7 2
Rapid 7 3
Oţelul 3 0
Braşov 4 1

Altă premieră: Rapid a ajuns favorita arbitrilor
Una dintre formaţiile care s-au plîns mereu de faptul că a avut de suferit pînă în 1989 din cauza arbitrajelor, Rapid, e acum una dintre cele mai ocrotite de către fluieraşi şi de către asistenţi. Pînă la meciul de aseară cu Gaz Metan Mediaş, avea un raport al erorilor pro-contra de 7 la 3, fiind pe locul 2 după CFR (7-2).

9 meciuri ale Stelei dintre cele 14 etape ale Ligii 1 au fost arbitrate de "centrali" FIFA, în timp ce Dinamo a avut parte de 8 arbitri cu ecuson internaţional

"Becali mi-a înjurat soţia ca la uşa cortului"
Şeful bazei sportive Voinţa, Florin Pelmuş, a dezvăluit că Gigi Becali l-a agresat şi i-a înjurat soţia atunci cînd ei au încercat să ceară explicaţii pentru datoria pe care Steaua o are de achitat pentru închirierea bazei pentru grupele de copii şi juniori. "Am sunat şi eu, a sunat şi soţia mea. Gigi Becali i-a răspuns aşa: «Băi femeie, ştii ceva, dă-te-n m... mă-tii!! Mi-o s.. cu tot cu familia ta». Aşa i s-a adresat domnul europarlamentar unei femei. Vreau ca Becali să-şi ceară scuze, altfel voi depune plîngere!", a spus Pelmuş. "Astea sînt prostii, n-am auzit niciodată nici de Pelmuş, nici de baza Voinţa", a reacţionat Becali.

Dragomir: "Steaua va retrograda!"
După înfrîngerea de la Piatra-Neamţ, Stelei i se prevede un viitor apocaliptic. "A transferat jucători doar din Divizia B, ei bine, acolo va ajunge în cele din urmă. Din B transferi, în B vei juca. Fraţii Costea şi Prepeliţă au retrogradat cu Craiova pe teren, Mititelu i-a umflat, iar Gigi i-a luat de buni", a declarat Dragomir la GSP TV. Niciodată în istoria ei de peste 64 de ani, Steaua nu a retrogradat din prima ligă.

Steaua, amintirea lui Van Basten
Fostul mare fotbalist al naţionalei Olandei şi al lui AC Milan, Marco Van Basten a oferit un amplu interviu publicaţiei spaniole El Mundo Deportivo, iar la întrebarea care e cea mai frumoasă amintire a lui din fotbal, a răspuns: "Finala împotriva Stelei Bucureşti, de pe Nou Camp, din 1989. Am făcut atunci un meci fabulos, tot stadionul Nou Camp era plin cu fani ai lui AC Milan, am cîştigat 4-0 şi am luat un trofeu la care se visa de 30 de ani. O noapte magică".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
fcgeo
fcgeo  •  22 Noiembrie 2011, 21:32

"Blestemele trecutului! » Steaua şi Dinamo au ajuns printre cele mai defavorizate echipe de către arbitri" IAR BUTOANELE AU AJUNS PE MANA ALTORA.

flafy
flafy  •  22 Noiembrie 2011, 20:59

hai sa fim seriosi....de ce o bagati pe steaua in aceasi oala cu Dinamo? pai Dinamo a fost dezavantajata la Vaslui,acasa cu FC Brasov si Vointa Sibiu clar!!pe cand steaua a fost arbitrata corect! intr-un singur meci steaua n-a fost arbitrata corect atunci cand a primit penalty gratuit cu Otelul in rest ala ii e locul...

dinarad
dinarad  •  22 Noiembrie 2011, 19:27

Si inca ceva: asta cu "arbitrii samsung" este vrajeala voaastra care nu suporteti sa vedeti pe altcineva pe primele doua locuri. Rapidul chiar joaca fotbal spre deosebire de Steaua (asta daca te uiti la meciuri) , iar arbitrajul a fost foarte bun inafara de faptul ca Bozovici NU trebuia sa primeasca rosu , iar la golul patru al rapidistilor POATE ca a fost offsite DACA o fi fost ca nimeni nu si-a putut da seama nici macar din reluari. dar chiar DACA a fost offsite , aia in cel mai rau caz a fost o eroare a tusierului , NICIDECUM "furaciune" sau "hotie" cum va place voua sa spuneti ca sa va "ventilatzi" frustrarea. Clasamentul primelor trei locuri este

Vezi toate comentariile (18)
Comentează