FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Bogdan Bănuță ar fi împlinit azi 54 de ani! Accidentul cutremurător care a curmat viața fotbalistului comparat cu Hagi: „Era sub mașină, i se vedea numai bazinul”

Articol de - Publicat luni, 19 august 2019 14:48

Bogdan Bănuță, fostul jucător de la FC Argeș și Inter Sibiu, ar fi împlinit astăzi 54 de ani. Acesta s-a stins pe 19 aprilie 1992 în tragicul accident de autocar în care a fost implicată echipa sibiană, unde se transferase de la Pitești.  

Născut și crecut în Pitești, Bănuță a evoluat la juniorii lui FC Argeș, făcând apoi pasul spre echipa mare a piteștenilor, chiar sub îndrumarea lui Nicolae Dobrin. A jucat în „Trivale” între 1984 și 1991, când s-a transferat la Inter Sibiu.

Transferul la Sibiu i-a adus însă sfâșitul talentatului fotbalist comparat cu Gheorghe Hagi. 

Pe 19 aprilie 1992, când jucătorii Interului se deplasau la Bistrița pentru un meci cu Gloria, autocarul acestora s-a răsturnat între Sibiu și Mediaș, iar Bogdan Bănuță și Radu Gabriel Năstase au fost jucătorii care și-au pierdut viața.  

„Era pe sub mașină, i se vedea doar bazinul...”

Accidentul de la acea vreme reprezintă în continuare una dintre cele mai mari tragedii rutiere în care au fost implicați sportivi din România. Mărturiile din timpul accidentului sunt de-a dreptul cutremurătoare: 

„Bănuţă era pe sub maşină, i se vedea numai bazinul, picioarele erau pe afară. Năstase era cu un cauciuc de acela mare presat pe piept. Se auzeau ţipete peste tot. Se urla. Eram înnebuniți. Au murit pe loc, toată greutatea autocarului s-a dus peste ei … ”, mărturisea Marian Mărgărit, fost coleg de-ai lui Bănuță, într-un interviu acordat pentru Turnul Sfatului. 

26 de goluriîn 165 de meciuri a strâns Bogdan Bănuță la FC Argeș

11 convocărila naționala de tineret a adunat regretatul fotbalist.

Vezi și: 

VIDEO Întâmplări HALUCINANTE cu huliganii Rapidului: „Era cu bâta de baseball în mână, tremurau chiloții pe mine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
2402947163326430
Radeh Vivien  •  19 August 2019, 22:29

Regele a murit, traiasca "regele"

bigbolo
bigbolo  •  19 August 2019, 22:09
Postat de Tara Ion pe 19 August 2019, 21:43

Avea 2 clase peste hagi !daca Dumnezeu nu-l lua devenea cel mai bun fotbalist roman.asta poate să confirme chiar hagi,au fost colegi la luceafărul.

:))))))))

134851460226751
Tara Ion  •  19 August 2019, 21:43

Avea 2 clase peste hagi !daca Dumnezeu nu-l lua devenea cel mai bun fotbalist roman.asta poate să confirme chiar hagi,au fost colegi la luceafărul.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează