FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

S-a lăsat de antrenorat după ce Hagi a intrat peste el în vestiar: „Ne-a făcut praf! Nu-i convenea nimic”

Bogdan Stelea, 54 de ani, a povestit pe larg de ce n-a funcționat colaborarea lui cu Gică Hagi (57), cel care i-a fost patron la Viitorul, actuala Farul, în 2014.
Bogdan Stelea, 54 de ani, a povestit pe larg de ce n-a funcționat colaborarea lui cu Gică Hagi (57), cel care i-a fost patron la Viitorul, actuala Farul, în 2014.

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2022 21:43 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2022 21:51

Bogdan Stelea, 54 de ani, a povestit pe larg de ce n-a funcționat colaborarea lui cu Gică Hagi (57), cel care i-a fost patron la Viitorul, actuala Farul, în 2014. După acel episod, fostul portar nu a mai antrenat nicăieri.

Stelea a antrenat o scurtă perioadă de timp formația condusă de Hagi, la începutul sezonului 2014-2015. „Arnold” și-a dat demisia după doar 4 etape, timp în care a obținut două puncte, înregistrând două remize și două înfrângeri. Eșecul care i-a fost „fatal”, 0-2 cu CFR Cluj, meci după care reacția lui Hagi l-a determinat pe fostul portar al echipei naționale să demisioneze.

Edi schimbă jumătate de echipă pentru meciul cu Bosnia! » Cum va arăta primul „11”
ROMÂNIA - BOSNIA
Edi schimbă jumătate de echipă pentru meciul cu Bosnia! » Cum va arăta primul „11”

Bogdan Stelea, despre colaborarea cu Gică Hagi: „Aveam senzația că nu-i convine nimic”

„A fost grea colaborarea cu Hagi. El vede lucrurile într-un fel... Şi când era jucător voia să se întâmple lucrurile doar cum le vede el. Ce e bun în asta e că-şi asumă ce vrea să facă. Nu e genul care să zică ceva, să se întâmple altceva şi să nu recunoască după că a zis. 

Atunci, în 2014, el era patron, dar și antrenase. Eu aveam senzaţia că nu-i convine nimic în permanenţă, că nu sunt în stare să-l mulţumesc şi de aici au apărut o mulţime de probleme. Eu vedeam lucrurile într-un fel, el în alt fel. Am avut probleme legate de lot, aveam jucători talentaţi, dar fără experienţă. Nici eu nu aveam experienţă.

Aveam un grad de nebunie şi eu, lui i se părea că risc prea mult, că bag prea mulţi tineri, dar eu îi vedeam la antrenament, îmi plăceau şi îi băgam să joace. După aia mi-am dat seama că-i bagi, dar nu-i poţi ţine mai mult de două, trei meciuri. Tineri fiind, nu ştiau să-şi dozeze efortul şi aveau multe căderi. Nu aveam mulţi jucători experimentaţi, dar nu începusem rău şi perspectivele erau bune", a spus Bogdan Stelea în „SportCast cu Sile”.

Bogdan Stelea și episodul după care s-a lăsat de antrenorat: „Decât să mă cert cu Hagi, am zis că mai bine plec”

Ne-a bătut CFR Cluj şi (n.r. - Hagi) a intrat în vestiar şi ne-a făcut praf pe toţi, cu tactică, că nu ştiu ce, că nu e normal să nu pasăm...

Nu mi se părea normal ca lucrurile astea să le discutăm de faţă cu toată lumea, ci doar eu cu el. Nu am ajuns să comunicăm cum trebuie. N-am comunicat niciodată, poate e greşeala mea că nu m-am dus şi eu spre el, că aveam şi eu atâtea pe cap, cum să fac mai bine. Aveam o presiune enormă. 

S-a lăsat de antrenorat după ce Hagi a intrat peste el în vestiar: „Ne-a făcut praf! Nu-i convenea nimic”
Bogdan Stelea, în perioada Viitorul

Se spune să nu amesteci niciodată prietenia. Eu am amestecat-o tot timpul. Şi când am fost la Urziceni jucător cu Petrescu am avut presiune. La Hagi, la fel, presiunea faptului că era prietenul meu şi nu voiam să-l dezamăgesc. 

La antrenament venea, se uita şi îl vedeam că nu-i convin lucrurile. De două ori l-am văzut fericit, la două meciuri. La 0-0 cu Craiova și când am scos din Cupa Ligii FC Botoşani, la 11 metri. Dar la meciul cu Botoşani l-am auzit prin tribună că nu-i convenea, că nu e în regulă ce facem tot timpul, dar asta e. După meciul cu CFR mi-am dat seama că decât să ajung să izbucnesc şi să mă cert cu el, mai bine plec”, a mai spus Stelea.

Bogdan Stelea: portar uriaș, zero ca antrenor

Bogdan Stelea este unul dintre cei mai mari portari din istoria României. La echipa naţională de seniori, a apărat în 91 de partide, în intervalul 1988-2005. A participat la Cupele Mondiale din 1990, 1994 şi 1998 şi la Europenele din 1996 şi 2000. Are 9 trofee cu Steaua, Dinamo și Rapid.

Stelea n-a reușit să-și facă un nume și în antrenorat. A pregătit-o 3 luni pe Astra, în 2012, a condus-o pe România U21 între 2013 și 2014 și a rezistat doar 4 etape pe banca Viitorului (2014). În total, are 14 meciuri ca „principal”: 4 victorii, 6 egaluri, 4 înfrângeri.

De ce îl apreciază Ioan Sdrobiș pe Hagi: „Este cel mai sufletist antrenor din fotbalul românesc!”

Fotbalistul care i-a refuzat simultan pe Becali, Rotaru și Varga: „A fost în România, știe ce se întâmplă la noi”
MERCATO
Fotbalistul care i-a refuzat simultan pe Becali, Rotaru și Varga: „A fost în România, știe ce se întâmplă la noi”
„S-a băgat PCH și s-a văzut unde s-a ajuns” » Ionuț Lupescu îi „înțeapă” pe suporteri și vine cu o propunere: „Mi-aș dori să fuzioneze”
DINAMO
„S-a băgat PCH și s-a văzut unde s-a ajuns” » Ionuț Lupescu îi „înțeapă” pe suporteri și vine cu o propunere: „Mi-aș dori să fuzioneze”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (8)
Ostas
Ostas  •  28 Decembrie 2022, 18:04
Postat de niciolaie pe 26 Septembrie 2022, 17:08

Ai, ba, grija, sa nu te ineci cu scuipat.

Ce intelect ai! Mai rar ca tine!

niciolaie
niciolaie  •  26 Septembrie 2022, 17:08
Postat de Ostas pe 26 Septembrie 2022, 08:28

Și este tare bine acuma, nu? Sunt locuri de muncă? Este industrie? Toate sunt închise la ordinul UE, că le facem concurență la produsele lor importate și pline de tot felul de chimicale și de toate literele din alfabet și din tabloul periodic al elementelor! Este bine NUMAI cu libera exprimare! *** își dau pensii speciale, diurne și alte beneficii pentru că stau *** și scaunul de parlamentari, *** ordinare! Acești guvernanți și parlamentari merită soarta celor din Serbia, dar Românii nu sunt în stare să-și apere drepturile constituționale!

Ai, ba, grija, sa nu te ineci cu scuipat.

hristo33
hristo33  •  26 Septembrie 2022, 10:25
Postat de socratead pe 26 Septembrie 2022, 04:48

Mai baieti gspisti, sunteti atat de stravezii! Atacati Rapid, Farul, Craiova, CFR... Doar o anumita echipa, a unui anumit oligarh pe nume Elena Ceausescu Gigi Becali, aceasta echipa "celesta" nu o atacati, asta este echipa voatra de 20 de ani. Noi ne-am cam saturat! Poate e cazul ca schimbati si voi macazul ca in decembrie 1989...

nu pot "ataca" acolo, se taie diurna. vrei sa trezeasca lutu citind sefului ceva "naspa" despre ce a mai iubita de semintari echipa din Ro?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează