FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Borcea a încasat 3,6 milioane de euro la despărţirea de Dinamo, dar a plecat fără grupele Champions League

Articol de - Publicat marti, 24 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 iulie 2012 09:57

Cristi Borcea, 42 de ani, a ţinut ieri o conferinţă care să marcheze retragerea lui de la club


Privire zîmbitoare, dar care ascundea emoţii mari, glume mai mult sau mai puţin reuşite, cîteva oftaturi, intrări intempestive atunci cînd ceilalţi doi acţionari vorbeau, cravată şi batistă roşii. Figura lui Cristi Borcea, ieri, la conferinţa ce-a marcat divorţul, oficial, de Dinamo, mai exact de acţionariatul "cîinilor", totul pe fondul imaginilor din cariera sa pe două LCD-uri. Omul de afaceri de 42 de ani mai rămîne preşedinte executiv "pe hîrtie" pînă pe 30 septembrie, apoi va rămîne, "pe viaţă", preşedinte executiv onorific. Pentru cota sa din acţiuni, plus o parte din creditările către club, Borcea va primi suma de 3,6 milioane de euro!

Discursul lui Borcea a reliefat o parte din trăirile sale din ultima vreme şi a scos la suprafaţă motive ale despărţirii de Dinamo:
- "La altă echipă nu voi mai fi vreodată. Plec de la Dinamo! Este o decizie definitivă, irevocabilă. Dacă mă voi întoarce? Într-un viitor...Nu ştiu. Eu sper să fie "spre niciodată" sau "cît mai tîrziu posibil"".

- "De trei ani tot vreau să mă retrag, iar ultima oară am fost decis în iarnă. Domnul Badea m-a convins să continuu, dar a venit operaţia la inimă şi vreau ca, de acum, să pun sănătatea pe primul plan. Nu plec din cauză că aş fi certat cu Dragoş Săvulescu, cu care am trăit mai multe lucruri plăcute decît neplăcute. Tocmai cu el am negociat la Miami detaliile plecării, ne-am înţeles bine".

- "După pierderea campionatului cu Urziceni, în 2009, 90 la sută din nopţi le-am dormit doar luînd pastile. A fost cea mai neagră seară din viaţa mea. Dar cea mai mare neîmplinire a fost să nu ajungem în grupele Champions League în 2007, după "dubla" cu Lazio, deşi aveam o echipă minunată".

- "Atît timp cît voi exista, voi încerca să fac totul ca lui Dinamo să-i fie bine. Fotbalul mi-a scos inima şi mi-a pus-o pe masă, dar mi-a adus şi cele mai frumoase momente din viaţa mea. Mi-aş dori ca echipa să ajungă în grupele Ligii măcar fără mine, să scape de acest blestem"

- "Marius Niculae n-a plecat la Vaslui pentru că plec eu de la club. Suferă pentru Dinamo, dar îl doare foarte tare că a fost numit trădător după ultimul derby cu Steaua".

- "La Dinamo mi-am perfecţionat mentalitatea de învingător. Cei care vor da în acest club vor avea de-a face cu mine"

- "Patrick a plîns cînd a auzit că plec de la Dinamo, mi-a zis că de acum nu va mai sta la "oficială" şi va vedea meciurile din galerie. O să-mi fie dor de toţi colaboratorii. O să mai vin la meciuri, inclusiv la cel cu Barcelona, un cadou al nostru pentru toată România".

- "Cele mai frumoase momente rămîn victoriile cu Steaua. În special, următoarele: 3-2 în Ştefan cel Mare în 2000, 1-0 în Ghencea în 2001, cînd a dat Claudiu Niculescu gol şi-am rupt scaunul la "oficială" cu Neţoiu, 1-0 în 2006 cu golul fabulos al lui Dennis Şerban şi 4-2, de Paşte, în Ghencea, în 2007".


Cum se împart acţiunile acum la Dinamo
Nicolae Badea 45,49%
Dragoş Săvulescu 45,49%
AFC Dinamo 9%
Cornel Dinu 0,01%


"Nu vreau să se creadă că sîntem pe formula «10 negri mititei» ca-n romanul Agathei Christie, de unde tot dispşreau personaje. O să încercăm să facem bine ca să nu fie rău. Rămînem doi acţionari, Dinamo are siguranţă financiară, vom vedea dacă vom mai coopta pe cineva în viitor"
Dragoş Săvulescu, acţionar Dinamo

"O să resimţim plecarea domnului Borcea, fiindcă era un "cîine roşu" adevărat şi se bătea pentru echipă"
Marius Alexe, atacant Dinamo

93 de minute a durat conferinţa de presă ce-a marcat despărţirea lui Borcea de Dinamo


Il Luce, fan Borcea
Mircea Lucescu a vorbit laudativ ieri despre Borcea: "Se retrage, probabil, fiindcă vrea mai puţin stres în America. Borcea şi-a pus sufletul pentru Dinamo, a fost apropiat de jucători, a mai făcut şi erori, dar s-a implicat total. El vine din galerie, iar pasiunea pe care a pus-o la club a fost specială. Cristi a insistat cel mai mult ca eu să vin la Dinamo! După micul conflict pe care l-a avut cu Răzvan, cînd el a preluat echipa naţională, lucrurile s-au mai răcit, dar eu l-am apreciat întotdeauna pentru ce a făcut pentru Dinamo, mai ales în momentele grele".

"Aşteptare să se spînzure singur"
Fost acţionar al dinamoviştilor şi de multe ori contestatar al deciziilor luate de Cristi Borcea, Vladimir Cohn a declarat ieri: "Nicolae Badea spune că-l lasă pe Borcea să ia deciziile la club, de fapt, era o aşteptare să se spînzure singur! Trecea repede de la vorbe la fapte, dar şi aducea tot felul de morţi, gen Miranda, pe sume imense. Cristi s-a retras pentru că nu mai putea influenţa. A fost şi ruptura aceea între el şi Săvulescu. Apoi, şi soţia lui Borcea a avut un cuvînt greu de spus, iar procesele în care a fost implicat l-au consumat mult". Şi Vasile Turcu, alt fost acţionar, a comentat: "Cînd nu mai eşti dorit, pleci, altfel nu pleacă un cîine de la stînă. Încă nu poate spune tot ce are pe suflet. I-a ajuns cuţitul la os şi s-a trezit din somn".

Dinu n-a venit
Borcea şi Badea au regretat absenţa lui Cornel Dinu de la conferinţă, deşi administratorul general a fost invitat. Mister e cel ce l-a promovat pe Borcea la Dinamo, în 1995, cînd, amintea omul de afaceri, "eram "chitanţierul" lui, pe unde mergeam, şi la domnul Badea, mi-aduc aminte, tăiam cîte o chitanţă şi nu plecam de acolo fără să iau bani pentru Dinamo". "Cornel Dinu, chiar dacă are verbul tăios, la limita cianurii, are momente de trăiri interioare ce-i determină pasivitatea în astfel de clipe. El e cel ce i-a dat brînci lui Cristi către Dinamo", a declarat Badea. "Fără Dinu, Dinamo nu mai exista. El m-a adus la club cînd Dinamo n-avea bani nici de apă plată", a spus şi Borcea.

Iar afaceri cu gaz
Borcea a preluat partea de îmbuteliere şi distribuţie a GPL de la OMV Petrom. Mai exact, una din firmele lui, Crimbo Gas International, unde mama sa, Elena, deţine 50 la sută din acţiuni. "O să mă ocup cu atenţie de o companie cu 3.000 de salariaţi, îmi voi dedica mult timp afacerii", a zis Borcea.

De ce întîrzie Herrera şi Alvarez
Oficialii "cîinilor" au precizat ieri că speră să-i aibă săptămîna aceasta la discuţiile finale pe fundaşul uruguayan Herrera şi pe mijlocaşul hondurian Alvarez: "Amîndoi au acelaşi impresar, care ne-a transmis că vrea să vină o singură dată, cu ambii jucători, să semnăm actele şi să încheiem afacerea. Or, Alvarez mai are nişte bani restanţi de încasat de la Palermo şi a primit asigurări că o să-i vadă zilele astea. Dacă vor veni, va fi OK, dacă nu, nu avem cum să ne rugăm de ei".

Desfiinţează casele de bilete?
Conducerea clubului îşi propune să desfiinţeze casele de bilete de la stadion, comercializarea tichetelor urmînd să se efectueze online pe site-ul www.biletedinamo.ro. Suporterii îşi pot alege inclusiv scaunul pe care-l vor ocupa în arenă.

Galcev are "cartea verde"
Mijlocaşul bulgar Boris Galcev, 28 de ani, poate debuta duminică pentru Dinamo, în meciul cu CSMS Iaşi, întrucît roş-albii au intrat în posesia certificatului internaţional de transfer. Cei de la ŢSKA Sofia au eliberat actul, mai ales că au ajuns şi la un acord cu Michel Platini, ca brazilianul să semneze din nou cu Steaua Bulgariei, după ce şi-a primit restanţele salariale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
biancorossi
biancorossi  •  24 Iulie 2012, 23:23
Postat de asc21 pe 24 Iulie 2012, 13:00

Sa-i faceti statuie in fata stadionului.. :))

nu va fi nevoie. isi face singur in curtea casei de la miami. se iubeste prea mult ca sa nu procedeze asa.

suspect
suspect  •  24 Iulie 2012, 22:29

Acum ca a plecat Borcea poate ajungem si noi in UCL...

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  24 Iulie 2012, 13:25

aceasta plecare a lui Borcica de la Dinamo e cu cantec.cine stie ce se ascunde cu adevarat in spatele acestei afaceri.oare se poate paria mai bine de la miami sau din alte colturi ale lumi si el sa nu mai faca parte ,pt ca el coordoneaza actiunile de genul asta/nu m as mira sa l vad si actionar majoritar pe la alta echipa,Cluj spre exemplu pt ca am observat ca da tarcoale pe acolo...vom vedea in viitor ce are de gand,acest dinamovist convins...!

Vezi toate comentariile (35)
Comentează