FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - DINAMO, MÎINE, 16:30, ANTENA 1 ŞI GSP.RO

Borcea merge la Roma după Bergodi

Cristiano Bergodi, Bergodi, Steaua
Cristiano Bergodi, Bergodi, Steaua

Articol de - Publicat vineri, 21 mai 2010 00:00

Cristi Borcea va pleca zilele următoare în Italia pentru a pune la punct ultimele detalii ale contractului cu antrenorul de 45 de ani.

Cornel Ţălnar va conduce echipa sîmbătă la Vaslui, dar chiar dacă va termina cu Dinamo pe un loc de Europa League, n-are asigurată continuitatea ca "principal", ci doar va rămîne în cadrul clubului. Una dintre soluţii este Cristiano Bergodi, cu care s-au purtat deja discuţii. 

Interogatoriu la golgeter
Primele informaţii despre cum lucrează italianul s-au luat de la Andrei Cristea, cel ce l-a avut antrenor pe italian la Poli Iaşi anul trecut: "Se impune în faţa fotbaliştilor? Promovează tinerii? Cum se comportă cu jucătorii care nu-l ascultă, care ies în decor şi pierd nopţile prin cluburi? Borcea şi Badea vor un antrenor care să ştie cînd să bată cu pumnul în masă, dar şi să strîngă echipa în jurul lui", au povestit surse ce au fost prezente la discuţii.

Borcea şi Bergodi au vorbit apoi despre strategia de viitor, iar tehnicianul trebuie să ia o hotărîre zilele următoare. De fapt, Borcea şi-a plănuit să plece în Italia, la Roma, cel mai probabil săptămîna viitoare, pentru a semna actele. Liber de contract, Bergodi a cerut garanţii că i se va acorda timp pentru a forma o echipă competitivă, păţit fiind după experienţele nereuşite de la Steaua şi Rapid. El a mai fost dorit imediat după plecarea lui Dario Bonetti, în septembrie 2009.

200.000 de euro pe sezon ar fi salariul anual al lui Bergodi la Dinamo, plus bonusuri de performanţă

"Indiferent ce antrenor va veni sau dacă va rămîne tata Ţălnar, trebuie să ne descurcăm mai bine în sezonul viitor decît am făcut-o în acest campionat"
Ousmane N'Doye, mijlocaş Dinamo

"Am vorbit generalităţi"
Cristiano Bergodi recunoaşte că a discutat cu şefii roş-albilor despre preluarea echipei, dar, mai întîi, "cîinii" trebuie să decidă dacă îl vor pe el sau pe Andone

- Domnule Bergodi, veniţi la Dinamo din vară?
- Cu tot respectul pentru suporteri şi pentru celelalte echipe cu care sînt în discuţii, n-aş prea vrea să vorbim de Dinamo, nu e momentul potrivit.

- Este Dinamo prima pe lista dumneavoastră?
- Ideea este că am mai multe oportunităţi. Şi trebuie lămurite nişte lucruri în Ştefan cel Mare. Ca de exemplu cine va fi preşedinte executiv din vară. Sau, un alt exemplu, ce antrenori sînt în discuţii pentru a o prelua pe Dinamo. Fiindcă sînt mai mulţi. Am văzut şi în presa românească. Ştiu că şi Andone este în discuţii. De aceea n-ar fi corect pentru mine să vorbesc acum despre Dinamo.

- Concret, ce-aţi discutat cu acţionarii?
- Concret, nimic. Doar generalităţi. Şi, repet, am discutat aceleaşi generalităţi şi cu alte cluburi. Eu sînt deschis oricărui dialog din România şi din străinătate.

- Vă întoarceţi să vedeţi live Vaslui - Dinamo, mai ales că sînt două dintre echipele interesate de dumneavoastră?
- Nu ştiu, nu cred. Şi aşa se fac destule speculaţii. Mă mai gîndesc.

Avantajele lui Bergodi
- A fost apreciat pentru munca depusă pe oriunde a fost în România, FC Naţional, CFR Cluj, Rapid, Poli Iaşi şi Steaua, indiferent că a stat un sezon întreg sau doar cîteva luni.
- Este un antrenor mai ieftin decît Andone. Ar lua jumătate decît "Fălcosul" dacă duce echipa în Champions League.
- Uneşte vestiarul, ştie să-i capaciteze pe fotbalişti, care se dedică muncii cu antrenorul, sprijinindu-l.

Dezavantajele lui Bergodi
- Intră în dispute cu şefii, ultima oară avînd un conflict cu Gigi Becali la Steaua, cînd nu l-a lăsat pe patron să intre în vestiar. Iar la Dinamo şefii nu tolerează astfel de "ieşiri" în decor.
- Nu este pe placul fraţilor Becali, care au un cuvînt greu de spus la gruparea roş-albă.
- Oficialii dinamovişti sînt circumspecţi în privinţa antrenorilor italieni, care n-au rezistat în Groapă. Nici Zenga, nici Bonetti n-au depăşit perioada de 3 luni petrecută la conducerea echipei. Iar stilul de muncă al celor doi n-a plăcut acţionarilor.

Rivale: Vaslui şi Timişoara
Cristiano Bergodi este şi pe lista lui Adrian Porumboiu în cazul în care Lăcătuş nu va mai continua din vară. Apropiaţii săi susţin că italianul e tentat mai degrabă să ajungă în Moldova: "Acolo e un singur patron, dispus să investească şi să asigure linişte. La Dinamo n-a existat an fără scandaluri!". Aceleaşi surse susţin că şi Timişoara insistă pe pista Bergodi.

"Cîinii" trag şi de Ando
Şefii susţin, neoficial, că Andone încă este favorit: "Cu Andone am făcut performanţe, el e omul care poate uni echipa, lega relaţiile cu galeria şi este apreciat şi de fraţii Becali. Borcea i-a transmis lui Ando ceva în genul Florentino Perez lui Mourinho: «Ori vii acum, ori nu mai vii niciodată!». I-a mai zis că va fi manager general, că va avea putere deplină la echipă. Dar el tot o dă că are ofertă din Qatar, plus că vrea buget mare de transferuri şi să nu plece nici un jucător important".

Aliatul "cîinilor": Mutu
La Piteşti, Adrian Mutu s-a întîlnit cu Ioan Andone pe care l-a rugat să preia Dinamo din vară şi s-o ducă în grupele Champions League! "Hai, nea Ando, doar dumneata poţi salva echipa asta şi s-o faci din nou campioană! E păcat să vedem Dinamo pe locul 6, amîndoi iubim clubul şi nu suportăm ce se întîmplă. Nu o să ai linişte niciodată la Rapid, acolo nu eşti iubit, pe cînd la Dinamo eşti privit ca un erou", i-a transmis Mutu "Fălcosului", care i-a promis că o să ia în calcul varianta.

Matthaus şi Vialli, prea scumpi
Pe lîngă Andone şi Bergodi, oficialii roş-albilor au mai studiat diverse oferte de antrenori pentru noul sezon. Au venit multe CV-uri, chiar şi cu nume de rezonanţă, ca Lothar Matthaus, Gianluca Vialli, Alesanco, Bakero sau Giuseppe Materazzi, însă contractele se învîrt în jurul unui milion de euro, aici incluzînd primă de instalare, salariu pe primul an, bonusuri şi staff tehnic. Fraţii Becali l-au recomandat şi pe Ionuţ Badea, variantă mai apreciată de "cîini" întrucît actualul antrenor al lui Inter Curtea de Argeş a fost jucător în Ştefan cel Mare.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
lorybratovianu
lorybratovianu  •  21 Mai 2010, 19:51

BORCICA RAMAI ACOLO CU BERGODI ANTRENOR DE LOCUL 5-6, NOI AVEM NEVOIE DE ANTRENOR SA LUAM TITLUL SI ANDO, REDNIC AU DEMONSTRAT-O PE CAND LA CATE ECHIPE A FOST ANTRENOR BERGODI ...MODEST. I-ATI FRATII BORCICA SI LASA-NE DINAMOVIST FIIND M-AM SATURAT DE CAND TE TOT PREGATESTI CU FINII TAI DE CHAMPIONS LEAGUE

 •  21 Mai 2010, 14:28

HAI DINAMO DACA IL ADUCETI PE BERGODI AR FI FFFFFFFFFFF BUNA MUTAREA CA CU TALNAR TOT PE 6 SAU 10 AM FI SI ANU VIIITOR AR FI BINE SI ANDONE DAR DACA NU VREA ASTA E ACUMA E RAPIDIST ADUCETIL PE BRGODI SI DATI AFARA TOTI JUCATORI CARE SINT IMPRESARIATI DE JOVANI SI VICTOR HAI DINAMO

 •  21 Mai 2010, 11:16

puneti-l pe Vladoiu antrenor ca sa aiba cine sa rupa picioarele la jucatori

Vezi toate comentariile (7)
Comentează