FOTBAL  »  Superliga  »  AVENTURA TRANSFERURILOR LUI MITEA

Borcea spune povestea talentatului Mitea: "L-am cumpărat pe 10 mingi de fotbal"

Articol de GSP - Publicat marti, 12 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 23:23

Cristi Borcea a povestit aventura lui Nicolae Mitea la Dinamo şi a transferului său la Ajax, caz care e inclus în Dosarul Transferurilor.

"Pe Mitea l-am luat la vîrsta de 11-12 ani de la Juventus Colentina, era foarte talentat. Am dat pentru el 10 mingi de fotbal. A stat pînă la 17 ani la noi. Orice jucător pînă în 18 ani poate pleca pe o indemnizaţie şi aşa a plecat. A cochetat cu alte cluburi. A fost pe la Rapid, a dat probe la Barcelona, dar s-a întors la Dinamo, impresariat de fraţii Becali.

La Dinamo i-am făcut un contract de 120.000 de dolari pe an, ca Dănciulescu şi Niculescu. A plecat apoi liber la Ajax, unde a dat probe şi a convins. Impresarii au luat comision de 710.000 de dolari sau de euro, nu mai ştiu exact. A stat 3 ani şi jumătate la Ajax, club care a cheltuit cu el peste 5 milioane de euro. A revenit liber la Dinamo, iar noi de asemenea l-am lăsat să plece liber.

Suma luată comision e considerată acum daună făcută clubului. Clubul nu s-a constituit parte civilă pentru că nu avea nici un drept", a spus Borcea la Cancan TV.

Borcea a fost condamnat de Curtea de Apel la 7 ani de închisoare cu executare, iar omul de afaceri speră ca această sentinţă să fie anulată la Înalta Curte. Următorul termen în Dosarul Transferurilor este pe 5 martie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
stefadi
stefadi  •  14 Februarie 2013, 17:13

Deageaba esti talentat daca nu te duce capu

pitikeru
pitikeru  •  13 Februarie 2013, 12:07
Postat de prisecarul pe 13 Februarie 2013, 09:06

de la frb a plecat la dinamo. il avea antrenor pe viorel vlad, care si-a tras banii de la dinamo fara a da ceva si la frb

Mda ...din pacate ai dreptate...niste banditi....eram colegi in aceea perioada !

jopek
jopek  •  13 Februarie 2013, 11:21

l-a luat pem10 mingi, din pacate acum valoreaza cam 8 mingi!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează