FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - KUBAN 0-4

"Bursuc" fără milă » Dan Petrescu le-a stricat sărbătoarea clujenilor

Foto: Lorand Vakarcs
Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2011 00:48

Clujenii au celebrat revenirea acasă printr-un spectacol solemn, însă ruşii lui Dan Petrescu le-au stricat sărbătoarea


Condamnate în teoria culorilor, albul şi negrul şi-au ispăşit penitenţa în arhiva dureros-sentimentală a celor mai mari pasiuni pe care le-a generat fotbalul din Ardeal. "U" e vocala cea mai iubită, dar şi echipa mereu pusă la încercare. Bejenia modernă a "studenţilor" nu poate rivaliza cu cea mai frumoasă poveste din istoria sportului clujean. În 1945, magazinerul Komaromi Sandor restituia demnitatea "şepcilor roşii", după refugiul de la Sibiu, dezgropînd tricourile pe care le păstrase 5 ani. "Ştiam că vă veţi întoarce", i-a spus Sandor doctorului Mircea Luca.

Neşu încurajat
Ieri, 27.000 de clujeni au salutat revenirea acasă a lui "U", pe un stadion impozant. "Viaţa asta ţin cu «U»" a fost bannerul care n-a mai lăsat loc de nici o interpretare. Filarmonica de Stat Transilvania a interpretat magistral, în deschidere, "Gaudeamus igitur". Peluza cu fanii lui "U" s-a înclinat. A urmat un tur al juniorilor alb-negrilor, dar şi unul al fostelor glorii, încheiat la mijlocul terenului într-un lanţ uman în formă de "U". Ioan Gyuri Pascu, prezentatorul evenimentului, a transmis un mesaj din partea clubului pentru Mihăiţă Neşu: "Sîntem alături de tine, ne rugăm să-ţi revii!".

Apoi, a fost rîndul actualei echipe a clujenilor să-şi salute fanii. Niculescu, Szilagyi, Boştină, Marius Popa sau Ionuţ Badea au purtat şapca roşie şi tricourile cu şiret la gît, replica acelora din 1919, aduse de doi studenţi de la Praga pentru primul meci jucat de Universitatea.
Amicalul cu Kuban n-a fost savurat în aceeaşi măsură. Elevii lui Dan Petrescu au jucat de parcă de rezultatul acestui meci depindea viitorul lor la Krasnodar şi nu le-au dat nici o şansă românilor.

"U" Cluj - Kuban Krasnodar 0-4
Au marcat: Kulik (9), Davidov (26, 59), Rijkov (74)
"U" Cluj: M. Popa - Unguruşan, Szilagyi, Pele, Grecu - Cojocnean, Boştină, Nasser - Machado, Cl. Niculescu, Mendy. Antrenor: Ionuţ Badea. Au mai jucat: Matache, Boşneag, Szukala, Abrudan, Achim, Păcurar, Bazzi, Balde, L. Marinescu, Morar, N. Tony, Voican

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
ligax
ligax  •  14 Octombrie 2011, 21:03

Atmosfera a fost foarte frumoasa! A meritat prezenta pe stadion!

mihnea80
mihnea80  •  13 Octombrie 2011, 14:21
Postat de andreirapid1923 pe 12 Octombrie 2011, 12:44

Cfr de ce nu ar putea juca pe Stadionul Cluj? A platit Walter vreun leu? Paskany a platit ceva? E Stadionul Cluj, e neutru, si CFR poate juca, si chiar Sanatatea!

mai tu esti culmea. Cine mama masii a zis ca nu pot juca franarii pe noua arena? o pot inaugura si eu cu un meci, nimeni nu-i impiedica, insa U nu era obligata sa joace cu ei meciul de revenire acasa!

mihnea80
mihnea80  •  13 Octombrie 2011, 14:19
Postat de voicu_p pe 12 Octombrie 2011, 12:05

stadionul trebuia inaugurat cu cfr -u ,80% din suporterii cfr sunt romani,si mai ales toti suporterii cfr au educatie,stiu sa se poarte, cei ai dinamovitatii sunt cei cu pavele in cap la politisti

care 80% romani? in peluza voastra doar in maghiara se vorbeste. Ma mir ca va puteti cenzura la scandari si va fortati sa strigati in romana!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează