FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cadu: "Wesley face o prostie dacă pleacă la Steaua sau la Dinamo"

Cadu îl sfătuieşte pe Wesley să nu meargă la Steaua sau la Dinamo
Cadu îl sfătuieşte pe Wesley să nu meargă la Steaua sau la Dinamo

Articol de GSP - Publicat marti, 10 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2012 18:10

Portughezul Cadu e din 2006 în România. A cîştigat 7 trofee, dar spune că nu şi-a pierdut ambiţia de a rămîne în top cu CFR Cluj. Căpitanul şi-a încărcat bateriile în Insulele Capului Verde şi e pregătit pentru un retur la finalul căruia aşteaptă un nou titlu de campion. Spune că e la fel de motivat ca şi în sezonul în care a cucerit primul trofeu în România.

- Ricardo, vă aşteaptă un cantonament de 30 de zile. Nu e prea mult?
- Nu! Pînă la urmă, înainte aveam două stagii de pregătire a cîte două săptămîni fiecare. Acum avem cîteva zile libere la jumătatea cantonamentului în care putem pleca unde vrem, fără probleme. E cam acelaşi lucru, nimic ieşit din comun. Va fi o perioadă dură, dar asta-i viaţa mea, asta am ales să fac, nu mă pot plînge. Sînt oameni care nici nu visează la veniturile unui fotbalist şi muncesc în nişte condiţii inumane. Ei se pot lamenta.

- Crezi că veţi fi mai puternici în retur, în condiţiile în care n-aţi făcut transferuri?
- Nu ştiu dacă e nevoie sau nu de transferuri la CFR, nu vă pot răspunde la această întrebare. Conducerea clubului poate să o facă. Eu şi colegii mei trebuie să muncim serios în cantonament. În vară, spuneam că sîntem o echipă nouă, cu mulţi jucători proaspăt transferaţi, şi le ceream suporterilor să aibă răbdare cu noi. După 6 luni nu mai poţi vorbi de o echipă nouă, iar după încă un cantonament de 30 de zile chiar nu mai ai nici o scuză. Eu sînt convins că vom fi mai puternici decît în 2011.

- Ai urmărit mutările contracandidatelor la titlu. Crezi că s-a întărit cineva serios?
- Nu vreau să fiu lipsit de respect, dar nu cred că vreo echipă a făcut mutări spectaculoase. Nu ştiu, au fost numai transferuri interne, fără nume importante.

- Wesley ar putea ajunge la Steaua. Acesta ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru voi?
- Sincer, nu cred că Wesley pleacă de la Vaslui. E de mult timp acolo, e căpitanul echipei, are un contract bun, ar fi o prostie să meargă la Steaua sau la Dinamo. Eu am mai spus-o şi nu mă joc cu cuvintele: în România, voi juca numai pentru CFR Cluj.

"Sînt fericit la Cluj. CFR mi-a dat totul"

- Nu te-ai gîndit niciodată să pleci de la Cluj?
- E greu să găsesc o echipă ca aceasta. Aici eşti mereu plătit la zi, am un contract bun. M-am ataşat mult de acest club, am o mulţime de prieteni la Cluj. La CFR mi s-a arătat mult respect, iar această banderolă de căpitan atîrnă destul de greu. Nu le-aş putea întoarce spatele oamenilor de aici şi să plec la prima ofertă. Datorez CFR-ului cam tot ceea ce am.

- Totuşi, după 5 ani în Gruia şi 7 trofee, mai ai motivaţia de a cîştiga noi titluri?
- Fiecare succes te pregăteşte pentru următorul. Nu-ţi poţi permite să te opreşti şi să spui: «Lasă, am cîştigat destul, e timpul să-i las pe alţii». Pe mine încă mă mai urmăreşte amintirea campionatului trecut, cînd din postura de campioni am terminat liga pe 10.

- În ce ordine ai trece favoritele la titlu?
- Cred în continuare că ne vom bate cu Dinamo şi cu Rapid. Şi clasamentul o arată. Steaua şi Vaslui nu mai au nici o şansă, cred că sînt prea departe. Trebuie să fim pregătiţi peste o lună. Nu va mai fi loc de paşi greşiţi. Ne aşteaptă 16 finale şi va trebui să abordăm cu multă determinare fiecare partidă.


15 partide ca integralist a adunat Cadu în acest sezon, în care a marcat şi 4 goluri

Bucuros pentru revenirea lui Stăncioiu
Cadu (30 de ani) a salutat decizia conducerii de a-l reprimi pe Eduard Stăncioiu la prima echipă. Portarul se va prezenta la reunirea lotului, programată pe 12 ianuarie. "Nu e vorba de prietenie aici. Vorbim de un portar foarte bun. Faptul că va reveni lîngă noi nu poate fi decît un prilej de bucurie pentru vestiarul CFR-ului", a spus căpitanul feroviarilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
woober
woober  •  12 Ianuarie 2012, 19:08

Ciuma Fotbalului Romanesc. Cadu MOAR>TEEE

haideusicfr
haideusicfr  •  10 Ianuarie 2012, 23:12

Cadu e un exemplu de fotbalist profesionist ce a impresionat prin seriozitate ,fiabilitate ....caracter. Nu intamplator are cel mai mare salar de la CFR: 400 de mii de eueo.Posibil Weldon sa mai aiba aceeasi bani ,dar brazilianul e doar de jumatate de an la Cluj .In plus nu numai CFR-ul ii plateste acesti bani. Asadar un om de caracter capitan de echipa constant meci de meci cu contributii atat in faza defensiva cat si in cea ofiensiva .,A dat goluri cu capul in urma loviturilor de corner ,a executat fara repros loviturile de la 11 metri ( gurile * rele spun ca a ratat odata intr-un meci amical _asa o fi ) intr-un cuvant exceptional ! Bravo Cadu inclusiv pentru ..* Wesley * !

jiji_ssheepyard
jiji_ssheepyard  •  10 Ianuarie 2012, 21:24
Postat de 86steaua pe 10 Ianuarie 2012, 20:48

m-ai bine s-ar lasa de fotbal!!!

Evident ! Si sa faca echipa cu tine la muls mioarele Razboinicului ! Apropos , daca incepe Jihadul , le imbraca Jiji pe mioare in armuri ros-albastre ?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează