FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Capcana banilor » Dacă dinamoviştii nu vor de bunăvoie, zerourile de la salarii se taie cu ameninţări

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2013 20:51

Toţi fotbaliştii sînt chemaţi la negocieri pentru reducerea contractelor, iar cei care nu doresc pot ajunge la echipa secundă. Luchin şi Curtean cîştigă cel mai mult


De la 1 iunie s-a terminat "Foarfeca de şase luni", aşa cum au numit jucătorii înţelegerea făcută în iarnă cu actuala conducere, aceea de a micşora veniturile tuturor cu 30%. Acum, deşi şefii le promiseseră că salariile vor reveni la sumele iniţiale, roş-albii s-au trezit că sînt sunaţi cu insistenţă pentru a veni la club pentru renegocieri. Tot în minus!

Conducerea are şi un atu în mînecă: fiecare fotbalist are cîte o clauză în acord conform căreia atunci cînd e trimis la formaţia secundă contractul i se înjumătăţeşte! Toţi cu salarii de peste 5.000 de euro lunar sînt vizaţi, în capul listei fiind Srgian Luchin, 27 de ani, şi Alexandru Curtean, 26 de ani.

Primul cîştigă 12.000 de euro pe lună, plus 750 de euro pentru fiecare punct cîştigat cu el pe teren, la care se adaugă 5.000 de euro pentru orice convocare la echipa naţională. Curtean are 10.000 de euro lunar, plus cîte 600 de euro pentru punctele cîştigat cu cel puţin 15 minute jucate. Pe lîngă această sumă, Alex încasează un bonus de 18.000 de euro la începutul fiecărui sezon, suma reprezentînd prima de semnătură pe care vechea conducere nu i-a putut-o achita integral în ianuarie 2012, cînd mijlocaşul a parafat un contract pe 4 sezoane.


5,41 e media notelor gsp obţinute Luchin în sezonul trecut, fiind cel mai bun la acest capitol dintre apărătorii lui Dinamo

7 assist-uri a reuşit Curtean în campionatul recent încheiat, fiind cel mai bun pasator al lui Dinamo

"S-au făcut deja şi se vor mai face multe renegocieri de contracte. E vorba de o actualizare conform situaţiei în care sîntem acum. Vom vedea dacă vom ajunge la un consens cu toată lumea"
Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

Ce prime de victorie vor avea dinamoviştii în sezonul 2013-2014
Sumă Adversar
5.000 de euro Steaua
4.000 de euro CFR, FC Vaslui, Astra, Petrolul, Pandurii
2.000 de euro restul formaţiilor
* Bonusurile se iau doar dacă se atinge obiectivul, locurile 1-4

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
belamy
belamy  •  13 Iunie 2013, 15:02

actionari varza .....sa dai 10-12 mii salariu unor amatori ca luchin si curtean ? mai lipseste grigore si rus ca sa avem imaginea completa a haosului financiar de la dinamo. jucatori luati de pa DVD si care , culmea, sunt chemati la nationala, unde nu joaca, doar ca sa ia bonusurile. cine impartea banii e lesne de imaginat. i-as trimite maine la dinamo II sau pe lista de transferuri si ca ei multi altii.

zidane92
zidane92  •  13 Iunie 2013, 12:01
Postat de kaiser1 pe 13 Iunie 2013, 10:13

Nu amice; Un contract (daca nu exista clauze care permit renegocierea) nu se poate renegocia decat daca exista consens bilateral. Daca ai semnat acum 2 ani pt o perioada de 5 ani cu un salariu de 200K/an, chiar cu riscul de a nu mai juca 3 ani iti iei 1M Euro pt cei 5 ani.

si au clauza ca i se injumatateste salariul daca e trimis la dinamo 2 si sa ia 5000 euro pe luna in c dar dupa ce se termina contractul adio fotbal nu te mai ia nimeni

caine_
caine_  •  13 Iunie 2013, 10:17

In orice companie serioasa, angajatul care are REZULTATE PROASTE raspunde pentru ele. In perioada de criza de la Dinamo, tinand cont de rezulataele echipei cu imitatiile astea de jucatori, este absolut normal ca salariile sa fie micsorate. Daca nu vor, sa fie vanduti toti care nu vor sa joace la Dinamo. Putem sa fim o echipa de mijlocul clasamentului pe bani mult mai putini

Vezi toate comentariile (25)
Comentează