FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Care e MM Stoica cel adevărat? Transformarea radicală care duce la colapsul de la FCSB

Ieri, Mihai Stoica a ținut o pledoarie în favoarea lui Gigi Becali, apărându-i imixtiunea în chestiunile tehnico-tactice de la FCSB, însă în urmă cu 9 ani avea o cu totul altă poziție.
Ieri, Mihai Stoica a ținut o pledoarie în favoarea lui Gigi Becali, apărându-i imixtiunea în chestiunile tehnico-tactice de la FCSB, însă în urmă cu 9 ani avea o cu totul altă poziție.

Articol de , , - Publicat marti, 29 septembrie 2020 06:18 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 07:38

Ieri, Mihai Stoica a ținut o pledoarie în favoarea lui Gigi Becali, apărându-i imixtiunea în chestiunile tehnico-tactice de la FCSB, însă în urmă cu 9 ani avea o cu totul altă poziție.

În minutul 28 al meciului Poli Iași - FCSB, camerele TV l-au surprins pe Mihai Stoica, aflat în tribune, vorbind la telefon. Imediat după convorbirea telefonică, FCSB a efectuat 4 schimbări. Practic, MM a dialogat cu Gigi Becali, cel care de multă vreme face nu doar primul "11", ci și schimbările de pe parcursul jocului.

Azi: „Și care e problema că Gigi se implică?”

Stoica avut o intervenție într-o emisiune la Pro X, iar în momentul în care a fost întrebat despre momentul în care a fost surprins vorbind la telefon și dacă Becali îi transmitea înlocuirile, a avut o reacție nervoasă: "Aşa, şi? Şi care e problema?". Apoi, a detaliat și a acceptat, pentru prima dată în mod direct, că patronul se implică total.

"Deciziile se iau consultând patronul, pentru că altfel nu funcţionează niciun club. Că unii au ieşit şi au recunoscut asta şi alţi nu, asta e cu totul şi cu totul altceva. Noi ştim ce se întâmplă pe la toate echipele. La noi nu este autonomie pentru antrenori cum este în Premier League, unde antrenorul îşi alege jucătorii. Că Gigi se implică ştim cu toţii. Ce rost are să vorbim de fiecare dată aceeași și aceeași chestie? Încetaţi cu asta, că ştim cu toţii şi ştiţi! Ce urmăriţi până la urmă?", a mai spus MM.

Astăzi, Mihai Stoica e contrariat și chiar revoltat de faptul că se critică imixtiunea lui Gigi Becali în chestiunile tehnice, însă chiar el a fost în trecut unul dintre cei care au încercat și chiar au reușit să-l țină departe pe patron și să apere independența antrenorului, mai ales în chestiunile care țin strict de fișa postului său: alcătuirea formației și schimbările.

Acum 9 ani: l-a sfidat pe Gigi ca să apere independența antrenorului

În vara lui 2011 s-a petrecut un episod, relatat chiar de Becali, care demonstrează modul în care gândea atunci Mihai Stoica. Și chiar modul în care acționa: riscându-și postul pentru a nu-l lăsa pe Becali să intervină peste capul tehnicianului. După un meci pe care FCSB l-a pierdut cu Astra, scor 1-2, Gigi Becali a fost extrem de iritat de faptul că Ronni Levi, antrenorul de la acea vreme, nu a folosit un fotbalist pe care el îl dorise pe teren. Și îi transmisese ordinul prin intermediul lui MM, dar acesta nu l-a informat pe antrenorul israelian.

Becali a luat foc la acea vreme și chiar a ținut să-l retrogradeze pe Stoica. "De acum ţin legătura cu Ronni Levi prin Narcis Răducan. Nu ştirbesc în niciun fel autoritatea lui MM prin această decizie. Cu MM sunt prieten şi îşi permite să se mai abată de la drum. Cu Narcis nu sunt prieten, el îi va transmite mesajul meu lui Levi. Eu i-am transmis ceva lui MM să îi zică lui Levi şi mesajul meu nu a ajuns la antrenor. De aceea am decis să îl pedepsesc şi să îl pun pe Narcis să transmită mesajele. Narcis e băiat deştept, ştie fotbal şi nu mă va minţi vreodată. MM te mai şi minte dacă el aşa crede că trebuie să facă", declara Becali în 2009. 

Mandatele lui MM la FCSB:

  • 2002-2007
  • 2010-2014
  • 2016-2019
  • 2020-?

Palmaresul lui MM la FCSB

  • 4 titluri de campion
  • 1 Cupa României
  • 2 Supercupe ale României
  • 1 Cupa Ligii
  • semifinală de Cupa UEFA (2006)
  • 4 prezențe în grupele Champions League
  • 5 calificări în primăvara europeană
  • "11"-le celor mai reușite transferuri realizate la propunerea lui MM: Cernea - Varela, Chiricheș, Ghionea, P. Marin - Nicoliță, Pintilii, Boștină, Chipciu - Thereau, Keșeru
  • "11"-le celor mai penibile achiziții realizate la propunerea lui MM: Andrey - G. Matei, Tudose, A. Jorge, D. Popescu - Golofca, D. Popa, Elton, Ochiroșii - Tatu, Golubovici

A propus 4 antrenori, doar cu unul a dat chix

Mihai Stoica a avut o contribuție directă și în privința unor tehnicieni pe care Becali a acceptat să-i pună: Zenga, Protasov, Levi și Dică. Cu primii doi, FCSB a avut rezultate excelente: a câștigat titlul și s-a calificat în primăvara europeană. Și Dică a avut un mandat bun, chiar dacă a ratat campionatul, a dus și el echipa în "16-imile" Europa League. Singurul eșec cert poartă numele lui Levi. Tehnicianul israelian a lăsat echipa pe locul 9 în Liga 1 în momentul în care a fost demis, dar chiar și el a calificat-o pe FCSB în grupele Europa League.

Decât să mai lucrez vreodată cu Gigi Becali mai bine trăiesc tot restul vieții într-o cutie de carton
Mihai Stoica, declarație făcută în primăvara lui 2010

Totul despre FCSB - DInamo:

Citește mai multe știri despre FCSB:

A cedat la FCSB! Un stelist și-a sunat impresarul: „Scapă-mă de aici!”

Gigi Becali s-a testat de COVID: „Intra cu mască, fără mască. Nu avea nicio teamă” » De ce nu mai apare la TV și cine îi ia locul

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  30 Septembrie 2020, 00:41

Doar din 2003 a fost la FCSB. Între 2002 și 2003 a fost la CSA Steaua.

anti_sistem
anti_sistem  •  29 Septembrie 2020, 19:36
Postat de emil1986 pe 29 Septembrie 2020, 09:19

Mihai Stoica, the best football leader in Romania!

:)))) exemplu de gigist *** :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anti_sistem
anti_sistem  •  29 Septembrie 2020, 19:35
Postat de Titi Suru pe 29 Septembrie 2020, 16:01

'' intr-o romanie curata si educata''...HAHAHAHAHAHA!! buna asta ... da unde ai trait tata in ultimii ani ??!!

Ala-i tac'tu? Esti sigur?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează