FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cât mai rezistă la Steaua? Cifre halucinante, promisiuni neonorate și o clauză salvatoare! Reghe a ajuns în situația antrenorilor cărora voia să le ia locul: ”Pleci dacă nu ai rezultate!”

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2017 09:32

Steaua trece printr-o perioadă de coșmar, iar zilele pe bancă ale lui Laurențiu Reghecampf par a fi numărate. Deși anunță că îl susține în continuare, Gigi Becali și-a scurtat vacanța din Rusia pentru a discuta față în față cu tehnicianul.

”Nu fiți triști, Steaua va câștiga etapă de etapă. Obișnuiți-vă cu asta”. E promisiunea făcută de Laurențiu Reghecampf după primele zile din al doilea mandat pe banca ”roș-albaștrilor”, urmată de altele în care anunța supremația Stelei. Una care încă se lasă așteptată.

Performanțele Stelei sunt însă departe de cele din primul mandat al lui Reghe. Cifrele sunt penibile pentru ”roș-albaștri”. Numai 3 victorii în ultimele 13 meciuri oficiale! Un palmares dezastruos dacă ținem cont de achizițiile făcute în ultimele două perioade de transferuri. În plus, Steaua a ajuns să fie umilită de Dinamo! Zece meciuri fără victorie și trei înfrângeri la rând, golaveraj 3-10!

3.500.000 €a plătit Steaua campioanei Astra pentru Enache, De Amorim, Boldrin și Alibec

Clauza îl ține la Steaua

Gigi Becali ezită să numească alt tehnician pentru că ar trebui să achite clauza de reziliere a lui Laurențiu Reghecampf: 1 milion de euro! Antrenorul nu vrea să renunțe însă nici el la bani, pentru că nici Becali nu a făcut-o în 2014, când Reghe a plecat la Al Hilal. Cei doi s-au înțeles atunci ca Reghecampf să achite numai 400.000 de euro din cei 800.000 stipulați în clauza de reziliere.

”I-a lucrat pe Gâlcă și Rădoi”

Reghecampf nu vrea să renunțe, în ciuda situației dificile în care a ajuns Steaua. Însă n-a avut probleme în a pune presiune pe predecesorii săi. ”Reghe l-a lucrat pe Gâlcă, l-a lucrat și pe Rădoi ca să vină el antrenor, dar degeaba a venit. Chema jucătorii pe la grătare cu nevastă-sa, cu vorbe pe la spate. S-a ținut de capul lui Gigi până l-a pus pe el antrenor”, a dezvăluit Victor Pițurcă la Dolce.

Declarațiile confirmă cele spuse de Gâlcă la începutul lui 2015: “Ştiu că a vorbit cu Gigi, mi-a zis şi mie patronul! Dă târcoale, nu e clar că vrea să revină la Steaua?”. Gâlcă n-a putut fi demis însă, având și el în contract o clauză de 500.000 de euro. A rămas până la finalul contractului și a câștigat, cu emoții, titlul, Cupa României și Cupa Ligii.

”Gâlcă nu merita să fie tratat așa! Pe lângă faptul că e antrenor bun, e și un om de calitate. S-au întâmplat prea multe lucruri negative cu el, toate vorbele urâte din partea familiei Reghecampf, omul a rezistat, a demonstrat că e puternic. Trebuia respectat mai mult”
Giedrius Arlauskis, portarul Stelei în mandatul lui Gâlcă

Influența lui Reghe la Steaua a continuat și în timpul mandatului lui Mirel Rădoi. Fostul antrenor a încercat să se protejeze și le-a interzis ieșirile în compania celui care îi vâna postul: ”La mine nu se va întâmpla așa ceva! Cine va ieși la grătare cu Reghe va fi dat afară!”.

Doar 5 puncte peste sezonul trecut!

Înainte să îl înlocuiască pe Rădoi, Reghe susținea că Steaua nu își poate apăra titlul câștigat de Costel Gâlcă: ”Nu este o atmosferă prielnică pentru cîștigarea campionatului. Faptul că nici măcar n-ai reușit să te califici în grupele Europa League dăunează. Iar faptul că el nu se poate manifesta, e și mai grav”. Și-a schimbat poziția când a preluat echipa.

Steaua a ratat însă titlul, iar Reghe a lăsat să se înțeleagă că vina îi aparține în mare parte lui Rădoi. ”De ce a transferat nouă jucători dacă știa că are cel mai bun lot? După fiecare egal pe care îl făceam acasă, la Palat soseau cadouri cutii de trabucuri. Nu contează cine le trimitea. Bine, să vii la Gigi Becali cu o cutie de trabucuri e ca și cum te duci cu o pungă de pufuleți”, răspundea Mirel.

Care e însă diferența dintre sezonul început de Rădoi și cel actual în care Reghecampf a condus echipa de la început? În sezonul regulat de anul trecut, Steaua a strâns 44 de puncte. Acum, cu o etapă înainte de play-off, ”roș-albaștrii” pot aduna maxim 49 de puncte! Numai cinci puncte în plus, deși Steaua a investit în acest sezon aproape 6,5 milioane de euro!

Mai mult, cele 5 puncte în plus, adică 2,5 în play-off, ar fi fost inutile sezonul trecut. Tot Astra ar fi ieșit campioana!

Demisia de onoare VALABILĂ doar pentru alții

În momentul în care s-a întors la Steaua, Reghecampf a oferit o declarație interesantă referitoare la decizia pe care un antrenor al Stelei trebuie să o ia dacă ratează titlul. ”Cred că e ceva normal la un club de talia Stelei să pleci dacă nu reuşeşti să iei campionatul! În fotbalul actual acesta este un lucru normal, nu există antrenor care să stea dacă nu are rezultate. Este un risc pe care ni-l asumăm atît eu, cît şi clubul, dar sper să nu ajungem acolo”, spunea Reghe în decembrie 2015.

Tehnicianul a continuat pe banca ”roș-albaștrilor” și după ce a pierdut titlul vara trecută. Rezultatele slabe și jocul prost al Stelei duc în acest moment spre un scenariu asemănător, însă Reghe nu pare tentat să renunțe. Dacă nu va câștiga nici acest campionat și va alege să continue și din vară, acesta va deveni primul tehnician după 14 ani care continuă pe banca Stelei, deși a ratat titlul doi ani la rând. Ultimul a fost Victor Pițurcă. :)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (105)
946199078754644
Tavi A'visi  •  04 Martie 2017, 01:46

Nu am nimic personal cu Reghe, am fost si sunt de parere ca este un Antrenor mediocru. Rezultate a avut din cauza lui Neubert. Fara Neamt este Zero barat la fel ca si sotia lui 0. Familia asta nu are ce cauta in Fotbal, de aceia acum asi joaca ultima carte prin al sabota pe Becali. dupa aceia nu o sa-l mai ia nimeni ca Antrenor.

cainelup
cainelup  •  03 Martie 2017, 15:56
Postat de utraian pe 03 Martie 2017, 14:16

Gsp nu e curtea de joaca a PCH

De unde a mai iesit si defectu-asta, bai nene !? Du-te ma si freaca-te !

utraian
utraian  •  03 Martie 2017, 15:01
Postat de Servinston Patrunjel pe 03 Martie 2017, 14:57

trebuia dat afara inca dupa dezastrul cu MC

Nu trebuia angajat dom'le ***, conflict de interese. Ala antreneaza si nevasta-sa impresariaza jucatorii, o parte dintre ei. E conflict de interese. Dar ii arata tatale lui nea jj si ii trece

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (105)
Comentează
Close