FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Ce câștigă și ce riscă Steaua prin aducerea lui Alibec? 3 plusuri și 3 minusuri după cel mai nou transfer roș-albastru

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2016 13:24

Evidenta dar nerecunoscuta problemă a atacanților la Steaua din acest sezon pare să-și fi găsit rezolvarea în cel mai nou transfer al roș-albaștrilor. Denis Alibec vine cu un bagaj semnificativ de promisiuni, care însă e direct proporțional cu cel al îngrijorărilor.

Plusuri pe care le aduce atacantul la Steaua: 

1. Alibec este așteptat să intre în rolul avut de Piovaccari. Cel al atacantului care să poată funcționa ca un "pivot" capabil de combinații cu linia a doua, dar și posesor al unui instinct de "killer" care să livreze 15-20 de goluri pe sezon. Pe hârtie, și Golubovici asigura asta, însă e mai greu la practică. 

2. Timp de adaptare zero - Excluzând nefericitele experiențe peste graniță, Alibec a avut impact rapid și a devenit o prezență constant bună în Liga 1, atât pentru Viitorul cât și pentru Astra. În aceste condiții, vârful ar putea intra direct în primul 11 al Stelei, unde Golubovici încă se zbate pentru primul gol.

3. Avantajul vârstei = profit mai mare - La numai 25 de ani, constănțeanul este încă suficient de tânăr pentru a putea petrece unul sau două sezoane la Steaua, pentru ca mai apoi să se transforme într-o afacere profitabilă în valoare de multe milioane. 

37 
de goluri în 73 de meciuri în toate competițiile a marcat Alibec la Astra

3 aspecte mai puțin bune, de care Steaua AR trebui să țină cont:

1. Dependența de Budescu - Chimia sa cu Budescu a câștigat jumătate din titlul Astrei din sezonul trecut, după cum afirma chiar Marius Șumudică. Deși în partea a doua a stagiunii trecute a dus greul singur, Alibec este vizibil dependent de un servant precis care să-l susțină cu pase din spate. La Steaua, singurul care ar putea juca acest rol este Boldrin, dar compatibilitatea dintre cei doi rămâne să fie testată.

2. Caracterul dificil care s-ar putea lovi de impasibilitatea lui Reghecampf - Fire temperamentală, Alibec a fost protagonistul multor scandaluri pe teren în special în relația cu arbitrii. Interesantă de urmărit "ciocnirea" cu intransigența lui Reghecampf, antrenor cu toleranță zero la astfel de ieșiri. 

3. Maturizare târzie - Așa cum și mama lui mărturisea, Denis Alibec este încă un copil și asta se vede de multe ori în atitudinea sa de pe teren. Deseori delăsător și indolent atunci când jocul nu-i iese, Alibec încă are multe carențe comportamentale incompatibile cu exigențele patronului și ale suporterilor Stelei. 

"Când jucam cu Astra și Alibec avea mingea la picior, aveam mereu emoții că ne dă gol. Cu el vom fi sigur în Liga Campionilor. Îmi va băga 30 de milioane de euro și-l voi vinde cu alte 15 milioane"  Gigi Becali, patron Steaua

(George Vintilă)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  13 Octombrie 2016, 21:35

cine e gsp asta care comenteaza, ba ca mare prost e!!!!

don.uci
don.uci  •  13 Octombrie 2016, 15:30
Postat de babahuda pe 13 Octombrie 2016, 14:47

exact ..golubovici si cu alibec a rezolvat problema ..dar staii.spunei asta si patronului ca alerga ca disperatu de la o televiziune la alta cersind ca dinamo sa-i dea drumu din iarna lui gnoihere ..cei de la dinamo binenteles ca nu accepta si patronul fcb e trist ...

tu realizezi de ce vrea sa`l ia si pe Gnorehe?

babahuda
babahuda  •  13 Octombrie 2016, 14:47
Postat de ogica30 pe 13 Octombrie 2016, 14:44

un atacant foarte bun, ma bucur ca a ajuns la Steaua, acum cu siguranta Gnohere nu o sa vrea sa vina acolo sa fie rezerva lui Alibec.

exact ..golubovici si cu alibec a rezolvat problema ..dar staii.spunei asta si patronului ca alerga ca disperatu de la o televiziune la alta cersind ca dinamo sa-i dea drumu din iarna lui gnoihere ..cei de la dinamo binenteles ca nu accepta si patronul fcb e trist ...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează