FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CARLOS FORTES // 3 întrebări după transferurile de la FCSB » Noile mutări pot scoate PIESE GRELE din primul „11” al lui Teja

Florin Tănase și Florinel Coman sunt doi dintre cei mai eficienți jucători din lotul lui Teja
Florin Tănase și Florinel Coman sunt doi dintre cei mai eficienți jucători din lotul lui Teja

Articol de GSP - Publicat marti, 15 ianuarie 2019 00:00

FCSB a început să miște pe piața transferurilor și a dat trei lovituri interesante. I-a adus pe Florentin Matei și Adrian Stoian, doi fotbaliști cu cotă foarte bună, care își pot face loc direct în primul „11” al lui Teja. În plus, a venit și Carlos Fortes, a cărui prezență în echipă va depinde probabil de plecarea lui Harlem Gnohere. 

Deși s-a pornit cu ideea că Teja are nevoie de fundași centrali, compartiment unde echipa este destul de subțire, Becali n-a ratat șansa de a face trei mutări pe placul său: fotbaliști spectaculoși, vandabili în viitorul apropiat. 

Numai că aceste mutări îi vor da bătăi de cap lui Teja, care oricum avea soluții pe acele posturi. FCSB e cea mai ofensivă echipă din Liga 1, 40 de goluri în 21 de meciuri, așa că Florentin Matei și Adrian Stoian nu fac decât să creeze o concurență și mai puternică în atac. În cazul lui Fortes lucrurile sunt destul de simple. Va juca titular doar dacă Harlem Gnohere va fi vândut în această iarnă, iar șansele unui transfer sunt tot mai mari

1. Ce se întâmplă cu Florinel Coman și Florin Tănase? 

FCSB n-a rămas datoare în fața porții, unde a marcat în 18 din 21 de meciuri de campionat. E prima la acest capitol, iar fotbaliștii din ofensivă au cifre destul de bune. Florinel Coman și Florin Tănase au fiecare câte 7 goluri, fiind cei mai eficienți jucători după Gnohere (11). Numai că posturile acestora sunt în pericol după venirile lui Matei și Stoian.

Cum ar putea arăta FCSB :

Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovici - Teixeira, Pintilii, FL. MATEI - Man, Gnohere (FORTES), A. STOIAN

2. Mai multe idei cu echipele mici și mai spectaculoasă? 

FCSB a marcat multe goluri, însă nu de puține ori jucătorilor le-a fost reproșat din partea patronului și a suporterilor faptul că echipa nu joacă spectaculos, că după ce marchează face pasul înapoi și suferă teribil până pe final. 

S-a întâmplat cu Botoșani, când FCSB a avut 2-0 și s-a văzut egalată pe final, 2-2. S-a întâmplat din nou spre finalul anului, cu Gaz Metan, când tot după un 2-0 și chiar și cu un om în plus pe teren, echipa a transpirat teribil pentru a lua toate cele 3 puncte. 

Cu Matei și Stoian în echipă, FCSB ar putea căpăta un plus la capitolul creativitate, cei doi fotbaliști fiind recunoscuți pentru tehnica deosebită și pentru viziunea care îi ajută să își pună în valoare colegii. Astfel, meciurile cu echipele mai mici ale campionatului pot deveni mult mai ușoare pentru formația lui Teja. 

3. Apar tensiuni în vestiar?

Cu aceste trei transferuri, FCSB își permite să improvizeze și mai mult. Poate juca fără probleme, pe lângă deja clasicul 4-2-3-1, și 4-3-3, sistemul pe care și-l doresc Gigi Becali și Mihai Teja. Stoian și Matei pot juca fie în linia de la mijloc, fie în cea ofensivă, în funcție de cum își dorește antrenorul. 

Prezența celor doi înseamnă însă că jucători ca Moruțan, Nedelcu, Jakolis sau Roman vor primi și mai puține șanse de joc. Cei doi ar putea scoate din echipă însă și nume importante ca Teixeira, Man, Coman sau Tănase, în funcție de permutările pe care le va gândi Mihai Teja. Și Gnohere ar putea fi nemulțumit de cedarea unor minute în dauna lui Fortes. Rotațiile și minutele mai puține pentru principalele vedete ar putea să îi creeze mari probleme lui Teja în 2019, mai ales dacă rezultatele nu vor veni imediat.

Alte variante cu Matei și Stoian în echipă:

Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovici - FL. MATEI, Pintilii, STOIAN - Man, FORTES, Tănase 

Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovici - Teixeira, Pintilii, Nedelcu - FL. MATEI, FORTES, STOIAN 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Becali a rezolvat încă un transfer » Vine un internațional român din Italia: „Mâine e la echipă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
2247514081948640
Robert Roby  •  15 Ianuarie 2019, 09:49

Mare nume .......... Tanase auzi pacat de nr ca este el nr 10 nu îl merita nu stiu ce vedeti la el nu joaca nimic ore nu vede nimeni? El stie ce inseamna nr 10 si ce trebuie sa faca pe teren singurul care este vinovat este Becali el nu vede le ia dat nr 10 pacat ca nu merita nici rezerva la steaua!

sala_dalles
sala_dalles  •  15 Ianuarie 2019, 09:34
Postat de martinpen pe 15 Ianuarie 2019, 08:46

voi scrieti la *** lui ***? Altfel nu se explica de ce vedeti doar ca "... FCSB e cea mai ofensivă echipă din Liga 1, 40 de goluri în 21 de meciuri.." in timp ce la goluri primite, chiar si Calarasi are mai putine... Problema e la aparare, nu la atac...

*** ca asta e problema !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sala_dalles
sala_dalles  •  15 Ianuarie 2019, 09:33
Postat de para.para pe 15 Ianuarie 2019, 06:40

Cele 3 intrebari, se vede din satelit, sunt puse de catre suporterii fcsb/gigi becali, angajati cu impachetarea de peste. Vai de viata voastra, daca pentru voi sport inseamna doar fcsb si gigi becali.

Vai de tine daca poti fi asa frustrat sa pierzi 24 din 24 cu ochii pe articolele fcsb ului ! Sunteti citeva *** pe aici de la mai mùlte echipe care nu analizati nimic niciodata !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează