FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ce pensie are Tudorel Stoica, după 15 ani la Steaua: „Eram mort, dacă nu mă ajuta Valentin Ceaușescu!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 21:30 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 09:50

În emisiunea lui Ioanițoaia, „Prietenii lui Ovidiu”, Tudorel Stoica, căpitanul Stelei din anii '80, a dezvăluit ce pensie are și că și-a dat demisia din Armată imediat după Revoluția din 1989, după o serie de umilințe la care a fost supus. 

  • Tudorel Stoica a povestit și cum a fost la un pas să fie legitimat de rivalii de la Dinamo, chiar dacă făcea de o bună perioadă antrenamente cu Steaua

Tudorel Stoica: „1.506 lei e pensia mea! Dacă dl Valentin Ceaușescu nu mă ajuta să plec în străinătate, acum eram mort”

- Tudorele, ai declarat la un moment dat că erai cu Dinamo?
- Câteva luni bune, eu nu am fost legitimat la Steaua și veniseră cei de la Dinamo să semnez cu ei. Eu voiam să scap de Titi Teașcă, avea antrenamente groaznice! Am și semnat cu Dinamo! Nea Ion Alecsandrescu lucra la Federație și când au băgat cererea mea de transfer, a văzut-o și a sunat la club: „Bă, ce faceți, mă? Ăsta se antrenează cu voi și semnează cu Dinamo?!". M-au băgat la garnizoană și voiau să-mi dea grad ca să semnez.

- La început erai...
- Eu nu mă gândeam la grade, eu voiam doar să scap de armată, să mă întorc acasă, la familie, la prieteni, la Galați. Eram soldat neinstruit și voiau să mă facă ofițer! Eram un tablagiu, nici nu știam ce să le spun, ce grad vreau. Atunci le-am zis că vreau să fiu sublocotenent, iar când am terminat am fost maior.

- Păi, și cum să ai pensie de doar 1.500 de lei?!
- 1.506 lei este pensia mea! Dacă domnul Valentin Ceaușescu nu mă ajuta să plec în străinătate, acum eram mort. Nu puteam să suport unele umilințe trăite la clubul Steaua. N-aș fi putut să suport ceea ce se întâmplă acum în fotbal.

Tudorel Stoica: „La Steaua mi-am făcut treaba, dar sunt lucruri care te dor, te macină”

- Ce umilințe?
- Am câștigat Cupa Campionilor și am plecat cu Pițurcă la Lens. Atunci ne promisese clubul o mie de dolari. Când m-am întors de la Lens era domnul Oțelea comandant, iar eu eram la centrul de copii și i-am zis: „Domnule comandant, vă rog să-mi dați și mie mia aia de dolari". Apoi i-am spus: „Vreau să-mi dați mia de dolari sau o să-mi dau demisia din armată". M-a pus să vin după trei zile. M-am dus. Mamă!, n-am văzut așa ceva...

- Așa, ce s-a întâmplat?
- Am bătut la ușă: „Domnule comandat, am venit". Primul lucru pe care mi l-a spus a fost: „Ți-ai dat demisia din armată?". Asta m-a durut rău de tot! Adică pe el îl interesa să-mi dau demisia... Mi-am dat demisia până la urmă și am plecat. A fost o durere fantastică pentru mine. Eu la Steaua mi-am făcut treaba, dar sunt lucruri care te dor, te macină.

- Spui că norocul tău a fost Valentin Ceaușescu. De ce?
- Ne-a ajutat să plecăm în străinătate și am luat niște bani. De ce credeți că nu mai sunt printre noi Piticu' Bălan, Ilie Bărbulescu? De supărare! Au ajuns să moară de foame... Normal și firesc ar fi fost ca echipa asta să aibă rentă viageră!

- După cariera de fotbalist de ce nu ai rămas antrenor?
- Am fost la Under 21 când Pițurcă era la echipa mare. Am avut rezultate bune, dar au fost unele lucruri acolo. Eu eram pe locul 2 și m-au schimbat. Primele două mergeau la baraj și m-au schimbat spunându-mi că trebuia să fiu pe locul 1, că aveam mai apoi un adversar mai slab. M-au schimbat după un meci egal, 1-1. De atunci n-am mai vrut să iau nicio echipă. Am fost extrem de dezamăgit. Familia mea era în Belgia și eu am venit să stau singur p-aici.

- Nu-ți pare rău acum?
- Poate că bine am făcut! Uitați-vă ce se întâmplă în fotbalul românesc, umilințele la care sunt supuși antrenorii din partea unor oameni care pretind că au bani și se pricep la toate. Atunci am renunțat și m-am întors în Belgia. Am fost angajat la Anderlecht, ca scouter. Am și cetățenie belgiană acum și probabil că e un avantaj.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU TUDOREL STOICA

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV / VIDEO Victor Pițurcă dezvăluie cum a făcut două luni de pușcărie: „Nu vă dau niciun ban! Condamnați-mă!” + cine i-a spus primul „Satana”

EXCLUSIV Spovedania lui Alexandru Bourceanu: „Am fost agresiv, urmăream adversarul ca să-l lovesc! Şprițuri am făcut cu toții”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
mordi
mordi  •  25 Noiembrie 2021, 14:21

Ma uit pe aici cati *** isi dau cu parerea... Cum de puteti scrie anapoda de acest fost mare fotbalist al Stelei? Alooooo

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei_pepenel
andrei_pepenel  •  25 Noiembrie 2021, 12:15
Postat de Alexandru Chis pe 25 Noiembrie 2021, 11:04

Tudorele, la noi exista o vorba: "Daca nu curge... pica!" Asa ca nu o sa te vad eu pe tine ca traiesti numai cu pensia de 1600 lei/luna! Chiar atat de prosti ii crezi oe romani? Lasa povestile de adormit copiii, ca nu te crede nimeni!

Daca nu curge, pica si uite asa se pierde petrolul la teava sondei, este?

alexpreda
alexpreda  •  25 Noiembrie 2021, 11:42

mai bine mort decat comunist.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează