FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Nu e bun nici de Clinceni sau Mioveni » Ce s-a ales de „Aguero” de la FCSB, pariul lui MM Stoica

Cristian Dumitru are doar 4 meciuri la CS Mioveni, unde a fost împrumutat de FCSB în actuala stagiune cu scopul de a deveni un fotbalist important pentru roș-albaștri
Cristian Dumitru are doar 4 meciuri la CS Mioveni, unde a fost împrumutat de FCSB în actuala stagiune cu scopul de a deveni un fotbalist important pentru roș-albaștri

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2022 17:15 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 19:26

Cristian Dumitru are doar 4 meciuri la CS Mioveni, unde a fost împrumutat de FCSB în actuala stagiune cu scopul de a deveni un fotbalist important pentru roș-albaștri. Atacantul „de profilul lui Kun Aguero”, cum îl caracteriza Mihai Stoica, nu confirmă nicăieri de 3 ani.

Născut pe 13 decembrie 2001, Dumitru era considerat la un moment dat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști de la FCSB. 

Cu FCSB 2 în Danemarca » Ordinul lui Becali îl lasă pe Dică fără 7 nume de bază! Cum va arăta primul „11” cu Silkeborg
SILKEBORG - FCSB
Cu FCSB 2 în Danemarca » Ordinul lui Becali îl lasă pe Dică fără 7 nume de bază! Cum va arăta primul „11” cu Silkeborg

Cristi Dumitru nu e bun nici de Clinceni sau Mioveni

N-a reușit să se impună la prima echipă a roș-albaștrilor, fiind împrumutat, pe rând, la Academica Clinceni, FC Argeș, CS Mioveni, adică la echipe mult mai mici, unde să beneficieze de mai multe minute și să devină în timp un jucător util FCSB-ului. 

Acest plan a debutat în 2019, când FCSB l-a împrumutat prima dată, la Clinceni. Așadar, sunt 3 ani deja, perioadă în care Dumitru a dezamăgit, izbutind să marcheze numai de 4 ori în 80 de partide în Liga 1! 

La Mioveni, Dumitru n-are niciun meci ca integralist în actuala stagiune, într-o singură partidă a fost titular și schimbat în minutul 81, iar în alte 3 introdus pe final, pentru cel mult 20 de minute. De fapt, el n-a mai jucat deloc de când Flavius Stoican l-a înlocuit pe Alexandru Pelici pe banca argeșenilor. 

În ultima lună, Dumitru n-a mai prins nici lotul la Mioveni, fiind rezervă neutilizată inclusiv la partida din play-off-ul Cupei României cu CSM Reșița (4-0), grupare din Liga 3!

Comparat de MM cu Sergio Aguero

Dumitru și-a petrecut cea mai mare parte a junioratului la LPS Buzău, ajungând la FCSB în 2018, pe vremea când era în clasa a 10-a la liceu. 

La prima echipă a roș-albaștrilor, Cristi nu a avut parte de prea multe șanse. A bifat doar 7 partide în campionat, fără să marcheze sau să paseze decisiv vreodată pe prima scenă. În schimb, are două reușite în Cupa României, cu Dinamo (3-0) și Dunărea Călărași (1-2), plus un gol în turul secund din preliminariile Europa League, 2-1 cu moldovenii de la Milsami Orhei.

În octombrie 2020, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, îl asemăna pe Dumitru cu Sergio Aguero, fostul star de la Atletico Madrid, Manchester City și Barcelona: „Cristi este un jucător de profilul lui Kun Aguero, fotbalist de care o să mai auziți și o să mă citați”.

Așa cum v-am spus de Man, când nimeni nu vorbea despre el, așa vă spun și de Dumitru. Dumitru, la 16 ani și jumătate, a fost păstrat la prima echipă
Mihai Stoica, în 2018

Cristi Dumitru în Liga 1:

SEZONECHIPĂMECIURIGOLURI
2019/20Clinceni100
2019/20FCSB50
2020/21Clinceni50
2020/21FCSB10
2020/21FC Argeș243
2021/22FCSB10
2021/22FC Argeş301
2022/23CS Mioveni40

„Face ce a învățat în cei 7 ani de acasă”

Într-o partidă UTA - FC Argeș 0-1 disputată în 2021, Cristi Dumitru, aflat la încălzire, a protestat vehement, probabil a înjurat arbitrul și a văzut direct cartonașul roșu.

Andrei Vochin, oficial FRF, l-a taxat atunci pe atacant și a povestit un alt moment în care el a avut un comportament nepotrivit, în timpul unei acțiuni de la naționala U19:

Face ce a învățat în cei 7 ani de acasă. E vorba de educație. Probabil are o frustrare că nu joacă. A fost și la lotul național o situație asemănătoare. La turneul de calificare U19 a avut un episod de genul ăsta, dar când a intrat a jucat bine. A fost un episod la antrenament, înaintea unuia dintre meciuri. I s-a atras atenția, a pierdut locul de titular, dar mi-a plăcut foarte mult că a jucat extraordinar de bine când a intrat”.

Nu e bun nici de Clinceni sau Mioveni » Ce s-a ales de „Aguero” de la FCSB, pariul lui MM Stoica
350.000 de euro e cota de piață a lui Dumitru, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt; cel mai mult a valorat 400.000€

26 iulie 2019e data la care Dumitru a debutat în Liga 1, se întâmpla într-o partidă Poli Iași - Clinceni 2-0

Toate detaliile înaintea duelului Silkeborg - FCSB:

Citește mai multe știri de actualitate:

GSP a pus față în față „nouarii” din Liga 1 » Cine e cel mai bun la toate capitolele
FCSB
GSP a pus față în față „nouarii” din Liga 1 » Cine e cel mai bun la toate capitolele
Silkeborg - FCSB nu se vede la Pro TV! Cine televizează duelul din Danemarca
SILKEBORG - FCSB
Silkeborg - FCSB nu se vede la Pro TV! Cine televizează duelul din Danemarca

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
catalin.mocanu
catalin.mocanu  •  05 Octombrie 2022, 03:18

Mare specialist acest MM Zero Stoica! Se poate alege praful la FCSB și doar cu Becali, dar cu MM e mult mai sigur și mai rapid. Chiar dacă nu are nicio putere de decizie, e o influență nefastă, o energie negativă ce trage în jos echipa.

observer
observer  •  05 Octombrie 2022, 02:53

Aratati-mi UNUL props de mm si ajuns fotbalist. Daca ii vedeti pe ultimii, Mita, ciuciulete, musi, Tanase alamic, numai ***!!!! Il plateste iiji numai sa dea din gura pe arbitraj. Bai jiji, e scump rau ce platesti tu!!!!????????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

polistul68
polistul68  •  04 Octombrie 2022, 21:44

Inca odata s-a dovedit ca Stoica are ochi la jucatori...meserias omul.."specialist" pe la televiziuni...un nimeni care ia si el un salar caldut..partea proasta e ca nu are bun simt...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează